převod MOD do avi

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: převod MOD do avi

Příspěvekod Myloš » 22 dub 2008 21:00

Davidos píše:S počítačem už pracuju delší dobu, a vím že přejmenování koncovky vede leckdy k nejjednodušší cestě než složitým koprimováním nebo něčeho podobného přičemž komprese zůstane stejná.
Tak bych toto téma nerozváděl, když podle mě nevíš jak to přesně funguje. :) (Nechci tím vyvolat hádku, jen vyjadřuji svůj názor ;) )

Nehněvej se na mě (nechci se hádat), ale to, že změníš koncovku, má stejný efekt, jako když na flašku s okenou nalepíš cedulku, že je to finská vodka, rajský protlak nebo letecký benzín.
Přece si nemyslíš, že změnou koncovky změníš vnitřek souboru.
Schválně – přejmenuj nějaký wordovský dokument.doc na dokument.mp3 – přehraješ ho ve winampu?
Změna koncovky může mít efekt v případě, když je soubor v nějakém formátu, který příslušný program umí přehrát (resp. zobrazit), ale nezná danou koncovku, respektive není daná koncovka operačním systémem dané aplikaci přiřazená a uživatel to neumí změnit. Jinak je ale změna koncovky naprostý nesmysl(*).

---
(*) (pomiňme nyní maskování nepovolených přípon posílaných někomu do práce)
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
Davidos
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Davidos » 22 dub 2008 22:05

Ano, ale jak mi v tom případě vysvětlíte, že když koncovku .MOD z HDD Kamery přejmenuji na .avi či .mpeg tak se obraz i zvuk spustí, zatím co se mi .MOD nespustí v žádném mm přehrávači (VLC, BSPlayer, Winodws media player).

Rád se přiučím novým věcím :)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 22 dub 2008 22:33

Davidos píše:Ano, ale jak mi v tom případě vysvětlíte, že když koncovku .MOD z HDD Kamery přejmenuji na .avi či .mpeg tak se obraz i zvuk spustí, zatím co se mi .MOD nespustí v žádném mm přehrávači (VLC, BSPlayer, Winodws media player). Rád se přiučím novým věcím :)

• Možná tyto přehrávače neznají koncovku MOD a odmítají soubor přehrát
  • Nebo si pod příponou MOD představují nějaký typ souboru, který je odlišný od toho, který jim předkládáš
  • Případně kamera přiřazuje souboru špatnou příponu
Krom toho přípona AVI nevypovídá ani zbla o tom, co se skrývá uvnitř; je to jen kontejner na videa, vytvořená pomocí různých kodeků.

Každopádně – změnou koncovky neměníš soubor, jen jeho jméno.
Změnou koncovky však v tomto případě měníš chování zmíněných programů.
Jestliže si však myslíš, že jsi změnou přípony provedl změnu uvnitř souboru, pak se mýlíš, protože to opravdu není možné.
Schválně zkus soubor zkopírovat (zduplikovat), jednomu nech příponu MOD a druhému AVI. Pak je porovnej – například v TotalCommanderu je to (když si oba soubory označíš) přes menu „Soubor —> Porovnat podle obsahu“ a zjistíš, že jsou identické.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 26 dub 2008 20:02

Davidos píše:Ano, ale jak mi v tom případě vysvětlíte, že když koncovku .MOD z HDD Kamery přejmenuji na .avi či .mpeg tak se obraz i zvuk spustí, zatím co se mi .MOD nespustí v žádném mm přehrávači (VLC, BSPlayer, Winodws media player).

Nejspíš to bude tím že kamera ukládá video v nějakém formátu MPG(MPEG) 2-4 ale se svojí koncovkou MOD, kterou přehrávače neznají. Tím že video přejmenuješ mu vlastně přiřadíš správnou "přehratelnou" koncovku, která je již asociována s přehrávači a ty už si podle hlavičky souboru najdou správné kodeky. Pokud by si asocioval koncovku MOD s nějakým přehrávačem který používáš, hrálo by to taky...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 27 dub 2008 09:00

Přípona .mod neoznačuje všeobecně používané video soubory, proto standardní přehrávače okamžitě při zjištění koncovky .mod vyplivnou hlášku, že ji neznají.
Stačí se zeptat srejdy gůgla a najdeš tohle:

File Type JVC Recorded Video File
Category Video Files
File Description Video file captured with a JVC EVERIO digital camcorder, such as the EVERIO GZ-MC100/200/500; uses MPEG2-PS encoding for the video and Dolby Digital AC-3 encoding for the audio track; can be opened and exported to a different format using the software included with the video camera.
Program(s) that open mod files
Mac OS Pixela CAPTY MPEG EditEX
Windows JVC Everio Utility, Cyberlink PowerDirector

No a když budeš ještě jednou otravovat strejdu, tak zjistíš, že JVC Everio Utility slouží ke kopírování souborů z kamery do PC a také k autom.přejmenovávání souborů .mod na .mpg (stáhnout můžeš zde)

Takže závěr je, že máš vlastně .mpg soubory, jen s nepochopitelně jinou příponou.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

jarobilk
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jarobilk » 24 kvě 2008 10:30

Měla jsem ten problém taky. Nová kamera JVC ,soubory v MOD. Bez problému to načte SONY VEGAS.Natáhnu,vyrenderuju do čeho chci a potom to načte i Pinaccle. Pěkně si to nadetekuje jako z kamery na pásečky. Kameru mám zatím 3 dny a to se mi povedlo hned ne 1 pokus.

jiribori
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jiribori » 24 kvě 2008 12:25

Davidos píše:Ano, ale jak mi v tom případě vysvětlíte, že když koncovku .MOD z HDD Kamery přejmenuji na .avi či .mpeg tak se obraz i zvuk spustí, zatím co se mi .MOD nespustí v žádném mm přehrávači (VLC, BSPlayer, Winodws media player).

Musím být proti. Windows media player soubor *.mod spustí bez problémů. Ve WMP si klikni na Nástoje - Možnosti - karta Typy souborů a musí být zaškrtnuta volba Filmový soubor mpeg, když si totiž v popisu dole přečteš, tak tam je uveden seznam přípon a mezi mini i .mod :smile:
Procesor: Intel Core i5-750 BOX 2.66GHz
Operační pamět: Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
Základní deska: ASUS P7P55D (90-MIB960-G0EAY00Z)
Grafická karta: Gigabyte GTX260 896MB OC DDR3 GV-N26OC-896I
Pevný disk: WD Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS
Operační systém: Windows 7 Professional 32-bit

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 24 kvě 2008 16:12

Shodou olkolností taky vlastním HDD kameru JVC a s formátem MOD,do kterého kamera ukládá jsem zápasil poměrně dlouho.Přitom je to klasický MPEG 2 (720x576).Jediný stříhací program který ho bez převedení načte je Sony Vegas.Přehrát šel jen v DS playeru.Ovšem u kamery je na CD přibalen program stříhací program Cyberlink Power Director,ve kterém videa načtu do projektu a hned uložím jako AVI soubory.Po překonvertování to můžu přehrávat a stříhat v kterémkoliv běžném programu.Pouhé přejmonevání koncovky jsem také zkoušel a nedělalo to dobrotu.Takže doporučuji asi jen ten program dodaný s kamerou.Žel bohu je pouze anglicky.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

jarobilk
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jarobilk » 25 kvě 2008 16:51

Kamera - EverioUtilily.ex - Maká to jak baruška bez problému!!! :lol:

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”