Ahoj, potřeboval bych doporučit nějaký foťák pro sestru. Ve foťákách se vůbec nevyznám, ale cenu bych si představoval zhruba okolo 10K a pak 20K. Potom se rozhodnu, kterej vezmu. Kdyby bylo potřeba něco doplnit, tak se ptejte!
No, to je teda dost obecny dotaz, zacal bych asi otazkou, co chce fotit? Protoze v urcitych pripadech by se treba vic hodil fotak v mobilu, nez samostatne.
Te pidikamerce v mobilu bych nerikal fotoaparat, ma jedinou vyhodu - ma ji clovek u sebe.
Neexistuje zpusob, jak nahradit velky snimac a kvalitni optiku pokud jde o kvalitu vystupu.
Je smutne, kdyz se ti lidi hlasi do fotosouteze, ty na zaklade nahledu vyberes fotky a kdyz donesou original na papire, tak je to fotka z telefonu v priserne kvalite co se neda vystavit.
Telefony dnes mají velice solidní foťáky, ten veliký snímáč většina lidí nepotřebuje, naopak je tu hrozba falešného přesvědčení, že dražší foťák automaticky znamená skvělé fotky. Rozlišení je plně dostatečné pro drtivou většinu použití, i profesionální fotografové a reportéři začínaji přicházet mobilům na chuť (např. Jan Šibík). Nevíme, co chce dotyčná fotit, bez toho se těžko doporučuje, když nevíme, zda by se ji hodil spíš větší zoom, či by víc využila světelnost obejktivu.
Vetsi zoom nez 18-140 nikomu doporucovat nebudu, to uz muze fotit founem, kde o technickou kvalitu snimku nejde. Foun ma jedinou vyhodu - je porad po ruce.
Rozliseni snimace je u mobilu vetsi nez zvladne optika, takze nastupuje digitalni doostrovani a odsumovani, lidem se ale to co z toho vyleze libi, je to hezky barevne.
Kdyz chce nekdo doporucit fotak, tak predpokladam ze se jedna alespon o pozadavek na zakladni technickou kvalitu a funkce, coz vylouci jakykoliv telefon nebo kompakt s pidismacem.
Kdyby tazatel chtel telefon, mel dat pozadavek na telefon.
Ahoj, tak ještě bych rád poprosil ohledně rady s výběrem vhodného Gpu. Pc hp z620 jsem zprovoznil, cpu je 2x xeon e5 2665,128gb ram a grafika je firepro v4900. Pc používám na domácí plex server, ovládání 3d tiskáren s klipperem, slicování a...
Poslední příspěvek
Tak abych to uzavřel. Narazil jsem na problémy s výkonem při streamování videí s titulkama-tenhle xeon sice transkódování jednoho videa ještě dává ale jakmile se pustí něco i na jiné televizi, tak už výkon nestačí. Bohužel neumí QSV a upgrade CPU na...
Ahoj, chtěl bych bratrovi koupit na vánoce PC, ať mi neleze na to moje, tak se chci zeptat jestli nevíte kde se dá sehnat něco zajímavého za slušný peníz.(max 15 000) Nějak se mi to nechce stavět a jemu postačí i nějaký pre-build. Účelově je to na...
Poslední příspěvek
...PC ...ať mi neleze na to moje... A jaké komponenty má to tvé PC, konkrétně CPU, grafika, RAM?
Ukázka z bazaru za 12000. Ne že doporučuji prodejce, neznám ho:
Ahoj, brzy mi začíná práce z domova jako programátor.
S přítelkyní máme pokoj kde mam i stůl, kde budu pracovat.
Vstávám dříve než přítelkyně a proto bych nerad používal mechanickou klávesnici co mam teď , dělá neskutečný kravál.
Na tiktoku na mě...
Poslední příspěvek
...proto bych nerad používal mechanickou klávesnici co mam teď ...
...mam mech.klavesnici asi za 1000kc a je dostačující. Proto bych nerad investoval víc než tolik. Nejlépe alza.
Byl by někdo ochotný, poskládat PC, na kterém se bude hrát Path of Exile 2, Diablo 4, Uncharted 4, GTA 5 offline. Nutnost 30+ FPS na 1080p. Cena nejnižší možná podle požadavků her. Nejnáročnější z her bude nejspíš ta první zmíněná (příloha)....
Poslední příspěvek
Děkuji ti za námahu. Nakonec to opět vyhrál Playstation nad počítačem. K PS4 Pro pořídím PS5.