Občas ještě nahrávám na audiokazety, a to z PC. Abych z kazety dostal co nejvíc (eliminoval co nejvíc jejího šumu), nahrávám na ni samozřejmě co nejvíc nahlas. Nerad bych ale přebuzenou nahrávku.
Hledám proto nějaký program, který by mi proskenoval celé mp3 album a našel v něm nejhlasitějsí místo.
Nouzové řešení mám – mohu načíst jednotlivé MP3 do jednoho souboru do SoundFogre, kde funkce hledání nejsilnějšího místa je, ale celé to načítání mp3 mi přijde jako drbání se levou nohou za pravým uchem.
Hledám něco tak jednoduchého, jako jsou funkce na některých stolních CD předhávačích, kdy se po stisknutí jednoho tlačítka proskenuje celý disk a dané místo je pak ve smyčce přehráváno.
Jak najít nejhlasitější místo v celém mp3 albu?
Jak najít nejhlasitější místo v celém mp3 albu?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak najít nejhlasitější místo v celém mp3 albu?
Moc nerozumím jaké místo přehrávat? Trochu to upřesni. Jinak ohledně úrovně- vidím to na úpravu každé písničky v Sound Forge pomocí funkce NORMALIZACE, pak by měli všechny písně stejnou normalizovanou hodnotu a mohl bys je nahrát na ty kazety.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel pro tebe jsem se tímto nikdy nezabýval, ale prozatím asi jediné řešení je od Jara3 (když už to v SF máš). Zkrátka povýšit drbání levou nohou za pravým uchem na vyšší standard. (takhle blbě se drbat neumí ani náš kocour...
)

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Ale já nechci ty písničky normalizovat. Já je chci mít tak nahlas/potichu, jak byly natočeny (vydány). Přece si nebudu hudbu mrzačit jen proto, aby byla pořád stejně silná.
Umíte si představit, jakou zprasenost bych dostal třeba ze skladby Fractura od King Crimson, když vezmu do úvahy její nejtišší (148 kB) a její nejhlasitější (90 kB) místa?
jaro3: Moc nerozumím jaké místo přehrávat? Prostě najít nejsilnější místo celého alba a z něj (dejme tomu půl vteřiny před a půl vteřiny po dynamickém vrcholu) tento úsek přehrávat tak dlouho, dokud si na cílovém zařízení nenastavím úroveň záznamu.
Jasně, že když v SF nejsilnější místo najdu, tak podle něj ty měřáky na decku nastavím, ale říkal jsem si, že to, co mi takhle zabere minimálně 5 minut, bych měl během půl minuty hotovo.
Zkrátka mi jde o jednoduchou funkci – když to umí leckterý stolní CD přehrávač, proč by to měl být takový problém pro software?
Umíte si představit, jakou zprasenost bych dostal třeba ze skladby Fractura od King Crimson, když vezmu do úvahy její nejtišší (148 kB) a její nejhlasitější (90 kB) místa?
jaro3: Moc nerozumím jaké místo přehrávat? Prostě najít nejsilnější místo celého alba a z něj (dejme tomu půl vteřiny před a půl vteřiny po dynamickém vrcholu) tento úsek přehrávat tak dlouho, dokud si na cílovém zařízení nenastavím úroveň záznamu.
Jasně, že když v SF nejsilnější místo najdu, tak podle něj ty měřáky na decku nastavím, ale říkal jsem si, že to, co mi takhle zabere minimálně 5 minut, bych měl během půl minuty hotovo.
Zkrátka mi jde o jednoduchou funkci – když to umí leckterý stolní CD přehrávač, proč by to měl být takový problém pro software?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Pravdu díš, to mě nenapadlo, holt je vidět, že jsem to opravdu neřešil. Zkusím se při svých toulkách netem po něčem podívat.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2717
-
od Karrex
Zobrazit poslední příspěvek
15 črc 2025 07:53
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 6588
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 10:56
-
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2687