Sestavení PC do 50k
Re: Sestavení PC do 50k
Rtx 2070 před výprodejem stávali okolo 14+(při uvedení msi armorka 13490, pak zdrahla na 13 790 a pak snad ještě výš a to byla dlouho nejlevnější 2070 vůbec, msi pak mělo právě ještě ventus ta už stála přes 14, pak ventus oc a ta stála ještě víc a ventus oc 2070 super je ted přitom jak vidíš pod 14k), ten výkon už je fakt blízko a někdy i překonává 2080/1080ti, na qhd hraní už by to mělo stačit, za podobnou cenu jak 2070 to mi přijde ok a to ještě skoro nic není naskladněno, tak to furt mají nadhodnocené si myslím. Každopádně nic levnějšího na QHD hraní ted neseženeš, dokud nebudou nereferenční 5700 XT a to je furt skoro měsíc. Předtím to byla rtx 2080/radeon VII a ty stály 20+, takže jestli dám 20 nebo 14 to mi přijde dost rozdíl za podobný výkon a já ty super verze naopak vítám, jako konečně rozumnější výkon, když už to má stát tolik.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
Tak lidi, prošel jsem si pár testů a recenzí .. určitě je co zlepšit a ladit v duchu ceny a výkonu. Taky chci klást důraz na Airflow a tichost. Toto je můj návrh= https://www.czc.cz/8257f8a1amijpag1rb0gpfpbrc/seznam . Case atd je nástřel, nejsem v tom zaběhlý. Předem díky! :)
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
návrh sem ti posílal v prvnim příspěvku a za nim si stojim, udělal sem jen pár úprav...
https://www.czc.cz/246375,71586,246538, ... 93238/kody
https://www.czc.cz/246375,71586,246538, ... 93238/kody
Jo a je určitě super. Jen jsem pak psal, ze bych klidně to RGB zkusil s tím, ze co nejvíce propojit do MSI Mystic Light. Poprvé bych tak dal PC na stůl .. dole jsme do nej jen “kopal”
Dala by se taková RGB kolotoč sestava nějak vylepšit? Třeba těch základních desek je taky hodně a všechny vypadají stejně. Bude lepší už na ni pasiv na SSD disk? To vodní chlazení na tu 9700k je blbost? Vzít radši vzduch? SSD a ten 2T na data blbost?! Grafika k ničemu? Case zbytečně velká, těžká?! Nebude dobrý Airflow? Zdroj zbytečných 750W stačí méně, špatná třída efektivity?? RAM paměti špatná kombinace, frekvence nebo časování?!
Rad bych pořešil veškeré detaily s tím, ze mi ta sestava bude dobre sloužit bez větších problému aspoň 5 let ... když už to stojí takové nekřesťanské prachy!
Vim, není to v tom přemnožení HW lehké vybrat, proto předem děkuji za váš drahocenný čas a energii.

Rad bych pořešil veškeré detaily s tím, ze mi ta sestava bude dobre sloužit bez větších problému aspoň 5 let ... když už to stojí takové nekřesťanské prachy!

Vim, není to v tom přemnožení HW lehké vybrat, proto předem děkuji za váš drahocenný čas a energii.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
v tej ceně navržená deska výborná, na vodníka kašli (uchladíš vzduchem, navíc větší šance že se něco podělá) a ověřená bedna s dobrym airflow a odhlučněná... paměti se navyplatí brát dražší, neodpovídá to pak přidanýmu výkonu...
Takže paměti jen 3000 Mhz? Takže nějaký poradny vzduch s RGB tip? Mas zkušenost s těmi RGB srandami? Na toho vodnika jsem četl par recenzi a dle nich je OK. Ovšem životnost nevím, ale zase to je nějaká značka snad.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
paměti taktneš (případně s pomocí odborníků tady na fóru), připlácet za 4000MHz je neekonomický nato kolik to přidá FPS... pořádnej vzduch máš v návrhu, vymeň jen větrák dyš natom trváš, jinak s RGB serepetičkama zkušenost nemám...
Vím, ze to RGB je dnešní výstřelek, ale at to trochu už vypadá a aspoň nemusím řešit lampicku
a ty RGB ramky co tam mám jsou v akci ... 32 Gb okolo 4 s RGB je real?
Uvidím třeba má někdo zkušenost i s tím MSI ovládáním RGB. Jinak ten hdd na data co tam mám je Ok? Neví radši edici IronWolf?

Uvidím třeba má někdo zkušenost i s tím MSI ovládáním RGB. Jinak ten hdd na data co tam mám je Ok? Neví radši edici IronWolf?
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
IronWolf je ověřenej, navíc proč 7200 otáčkovej hadr?
Bylo by lepší řešení ještě nějaký pomalejší 1Tb hadr a zbytek blbosti dávat na externí?
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
pokud to nemá bejt myšlený jako záloha, tak je to nesmysl...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1620
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
16 pro 2024 15:21