Ma cenu kupovat nove PC

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

insider
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Ma cenu kupovat nove PC

Příspěvekod insider » 27 dub 2008 00:00

Zdravim,

chci se zeptat, jeslti ma momentalne cenu kupovat novy pocitac na platforme intelu(775)? Jde mi o budoucnost soketu 775, jeslti za takove 2 roky(nikdo neni jasnovidec, je blbost rict, ze ano/ne) by mohly byt jeste dostupne nove procesory(ted mam v PC soket 939 a tam moznost upgradu zmizela dost dlouho zpatky)?

zatim mam v kosiku sestavu:
cpu: Intel Core 2 Q6600 BOX
mb: ASUS P5W
gpu: ASUS EN8800GTS/HTDP 512MB DDR3
ram: Patriot 4096MB LL (kit2x2GB) 800MHz
disk: Western Digital Raptor 3.5" 74GB WD740ADFD // system, druhy disk neni ted dulezity :)
case: Thermaltake VI1000BNS M9 černá
zdroj: Corsair Power Supply HX520 520W

to cele dava s diskem, mechanikou a nekolika malickostma cenu okolo 23 000Kc
Vybiral jsem podle nasledujicich kriterii
Zakladni deska - sitovka, FireWare, USB v poctu 4+, integrovana zvukovka
procesor - bude se zpracovavat video, tak at nemusim cekat x hodin na upravu + hry
grafika - hry
ram - bude casto dost narocnych programu najednou
case - vypada pekne, zda se dobre chlazeny
disk - rychlost
zdroj - tady jsem moc nevedel, vybral jsem dalo by se rict prvni z tech kvalitnejsich, na kterem spocinul muj zrak

takze kdyz zopakuju otazku z uvodu - vyplati se tato sestava koupit nyni, nebo se vyplati pockat na nejake novinky(procesor od intelu, nove generace grafik), i kdyz takhle by se dalo cekat vecne, vzdycky prijde neco noveho. Bude mozne pocitac jen jednoduse rozsirit namisto kukpovani pulky znova(novy procesor na jinem soketu = nova deska). Nikdo neni jasnovidec, ale treba mate lepsi informace nez ja(urcite mate, protoze ja nemam zadne ...).

Diky za odpovedi a jsem otevren jakemukoli navrhu.

Reklama
Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Ma cenu kupovat nove PC

Příspěvekod Sektor » 27 dub 2008 00:08

Jelikož Intel se socketem 775 už jednou všechny vy*ebal , nevěřím jim ani slovo. Jestli mají být příští rok aktuální 6 a 8 jádra, Intel to asi těžko na té své "new" technologii 45nm utáhne společně se socketem 775 a současnýma deskam ...
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

matko
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod matko » 27 dub 2008 08:30

njn intel je na nic mi je mame ve skole a ..... ja mam rad svy amd

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 27 dub 2008 08:38

Proč by měl být Intel na nic. Je výkonnější než-li AMD, dá se lépe taktovat (i když je to i podle desky), a je kvalitnější. Co proti němu máš? :evil:
AMD je levnější, a pro domácí PC stačí. :wink:
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 27 dub 2008 08:55

insider píše:vyplati se tato sestava koupit nyni, nebo se vyplati pockat na nejake novinky(procesor od intelu, nove generace grafik)

no na Intel by sis počkal - Nehalem jakožto polokopie AMD Barcelona vyjde pro desktopy až příští rok.Navíc bude používat 2 resp. 3 různé sockety vzájemně nekompatibilní s LGA 775.Takže pokud ten PC potřebuješ tak si ho kup.
Co se týče grafik - za měsíc má vyjít Ati HD 4000 řada - její možnosti jsou zatím ve hvězdách ale dle různých spekulací na tom bude opravdu dobře - což se teprve uvisí.Opět podle mě platí že nemá smysl čekat.Nv 8800GTS má dost síly na nejnáročnější hry dneška.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 27 dub 2008 09:41

Podle me kdyz si dneska koupi2,v nejlepsim 4jadro na Intely(to same plati u AMD pro stouraly),tak nebude mit na dlouho starost o vykon CPU a nove patice/procesory,ktere maji prijit uz koncem tohoto roku ho nemusi trapit.Lepsi grafiku vzdycky sezene na PCI-E,problem bude s pametma.Do ted jsem zastaval nazor,ze staci 2*1G+2*512k DDR2,ale vzhledem k tomu,ze s takovymto procesorem se vyplati v budoucnu upg,bych volil 4*2G kvuli 64 bitovymu OS.Problem by nastal az tehdy,kdyz by si chtel i v budoucnu kapacitu pameti u DDR2 zvysit.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 27 dub 2008 09:57

panebože,diskuze na téma Intel vs. AMD nemá smysl,protože každý má rád něco jiného.Mě kupříladu AMD nesmí do domu..je to o osobních preferencích

PS: v podpisu mám článek o Intelu vs. AMD

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 dub 2008 10:29

Kupovat nové PC nemá nikdy cenu :lol: , protože za týden, měsíc, nebo dva se objeví nový a lepší hardware... :evil:
Jinak sestava OK, jen bych asi nahradil Raptora disky v RAID poli (pokud ti záleží na rychlosti)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

insider
nováček
Stav:

Příspěvekod insider » 27 dub 2008 11:49

Diky za odpovedi,

opravdu mi neslo o to, jeslti intel ci amd, tam uz jsem byl rozhodnuty :) Slo mi jen o budoucnost soketu, takze kdyz dam na radu Magnata, tak si myslim, ze by to mohlo jit, protoze do konce roku na novy procesor s vysokou startovni cenou se mi dvakrat cekat nechce.
Co se tyce grafiky, mesic na AMD/ti se pockat da, ale opet se bojim vysoke nasazovaci ceny v porovnani s tim, co je k dostani dnes.

Ohledne disku, je lepsi mit 10000ot pro system(y) a 7400 pro dalsi veci, nebo 2x7400 v raidu?

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 27 dub 2008 11:58

Tady ale nejde o Intel vs. AMD ... tady jde o to, že Intel už se Socketem 775 jasně všechny vy*ebal a z 99% přesností to udělá zase ... AMD však už teď řeklo, že AM3 bude kompatibilní s AM2 (resp. AM2+) ...

Co se týče grafik, dočtete se to všude ... koupit teď nVidiu série 8xxx nemá smysl ...nejlepší je počkat, co na nás vystřelí 4xxx série, které se prý budou tvářit jako mainstream, nicméně by měly smést všechny 8xxx série (teoreticky), které už se buď nevyrábí, nebo se do pár dní přestanou vyrábět. Osobně už bych si takovou 8800 GT či GTS nekoupil už jen z principu ... můj názor.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 27 dub 2008 13:17

S diskama ti nepomuzu,ale take by me to zajimalo :) . Kazdopadne vysoke ceny novych grafik od ATI bych se nebal, ta nejdrazi je v prepoctu za 6 az 7k (+ 1k od nasich dodavatelu a prodejcu). Me by vyhovovala ta s 512MB(vic bych stejne nevyuzil) a ta by mela byt min o 1k jeste levnejsi. Samozrejme nemuzeme to brat doslova,jsou to zatim nepotvrzene udaje,ale rekl bych ze dost realne.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    5125
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    dnes, 12:23
  • Nové PC Do 40k
    od CzechrAAise » 27 lis 2024 21:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2651
    od CzechrAAise Zobrazit poslední příspěvek
    27 lis 2024 21:12
  • Nové PC 50K
    od Lukynex » 05 pro 2024 03:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2289
    od Lukynex Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:22
  • Nové PC - 18 až 22K vč.OS
    od H33inrich » 04 led 2025 14:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    3146
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    15 led 2025 19:05
  • nové PC Příloha(y)
    od cemel » 24 led 2025 19:38 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    19070
    od cemel Zobrazit poslední příspěvek
    30 led 2025 21:02

Zpět na “Vše ostatní (hw)”