Nižší rychlost pálení s LG 4167B po změně firmwaru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TommyMe
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nižší rychlost pálení s LG 4167B po změně firmwaru

Příspěvekod TommyMe » 12 led 2006 06:59

:shock: Ahoj všichni pařmeni.Potřebují poradit prosím.Koupil jsem si vypalovačku LG4167B černou.Stála asi 1400Kč.Vypalovačka měla firmware DL10 tak jsem stáhl s netu od stránky výrobce LG nový firmware DL11 a DL12.Tak jsem vypalovačku updatoval a palírna vypaluje DVD 16rychlostně přes 7min což odpovídá 8rychlostně.8rychlostně vypaluje asi přes 10minut.prosím o radu co mám s tím dělat,nebo kde najdu originální firmware DL10?Nebo je to na reklamaci? Moc Děkuji Tommy

mod.by mikel: změna nadpisu + téma přesunuto. Problém s rychlostí vypalování dát do sekce Viry, ...? :o
Jsem počitačový maniak!!!

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 12 led 2006 07:37

Takže ty vypaluješ DVDčka 16rychlostí? A potom se na ně díváš? Asi se budeš divit, ale půlka vypalovacího národa se naopak rozčiluje, že nemá na vypalovačce možnost snížit rychlost vypálení na minimum, protože se potom na ty své výtvory taky chtějí podívat. Ale konec ironie. Ono opravdu hodně záleží na rychlosti vypalování a na mediu a tobě se lehce může stát, že ty tvoje DVDčka nebudou po roce čitelné. Tohle téma se tady už několikrát řešilo, tak ti doporučuji to vše důkladně pročíst.

TommyMe
nováček
Stav:

Příspěvekod TommyMe » 12 led 2006 07:45

mijaja píše:Takže ty vypaluješ DVDčka 16rychlostí? A potom se na ně díváš? Asi se budeš divit, ale půlka vypalovacího národa se naopak rozčiluje, že nemá na vypalovačce možnost snížit rychlost vypálení na minimum, protože se potom na ty své výtvory taky chtějí podívat. Ale konec ironie. Ono opravdu hodně záleží na rychlosti vypalování a na mediu a tobě se lehce může stát, že ty tvoje DVDčka nebudou po roce čitelné. Tohle téma se tady už několikrát řešilo, tak ti doporučuji to vše důkladně pročíst.

Pálím jen Data tuhle rychlostí.Celkem dost!!

Filmy radějí 8x nebo dokonce 4x

Asi mi neporadis co stim??

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 12 led 2006 08:10

Hodně záleží také na značce média, na které vypaluješ. Takže jaké používáš placky?
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 12 led 2006 08:26

Našel jsem ti tady zatím tyhle stránky, kde se dá stáhnout ještě DL11. Ještě bys měl upřesnit, jestli jde o LG GSA 4167B, nebo LG GWA 4167B. Protože nesmíš tam vrazit špatné firmware. Pokud se ti to podařilo a vypalka jede, měl bys být velice rád.
Tady jetaké jen DL11 a DL12. Zkus projít ještě tenhle seznam firmwarů - je toho moc stránek. A potom ještě zkus na stránkách výrobce.

TommyMe
nováček
Stav:

Příspěvekod TommyMe » 12 led 2006 11:41

mijaja píše:Našel jsem ti tady zatím tyhle stránky, kde se dá stáhnout ještě DL11. Ještě bys měl upřesnit, jestli jde o LG GSA 4167B, nebo LG GWA 4167B. Protože nesmíš tam vrazit špatné firmware. Pokud se ti to podařilo a vypalka jede, měl bys být velice rád.
Tady jetaké jen DL11 a DL12. Zkus projít ještě tenhle seznam firmwarů - je toho moc stránek. A potom ještě zkus na stránkách výrobce.

Normalni Verbatim a Memorexy.Vzdycky mi to jelo vpohode a s tim firmware DL 11 a DL 12.Ja mam GSA.jinaci firmware by tu vypalovacku ani nedetekoval.Dik za rady a cao.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 12 led 2006 12:08

Mám dojem, že Verbatimy jdou vypalovat na 16ku(některé), ale musíš to mít na krabičce napsáno, že jsou pro tu rychlost použitelné, u Memorexů si nejsem jistej - ale záleží, jaký typ kupuješ. Každopádně, pokud máš placku s max.8 rychlostí, tak tam ani 16 nedostaneš. Jestli ti ji přesto vypalovačka nabídne a potom vypaluje jen na 8 (protože medium víc nedovolí) někde bude zrada. DL10 už asi nenabízí žádný server (když není ani na stránce výrobce) a jaké změny přinesly DL11 a DL12 to už musíš posoudit sám. Ale netroufám si tvrdit, že by změna firmwaru nutila vypalovačku nabízet vyšší rychlost k vypalování, než dovolí medium. Krom toho už se zde řešily i případy falešných medií a to u Verbatinů zvlášť.
Testy medií

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 12 led 2006 12:18

Zkoušel jsi provést test vypalovací mechaniky a procesu např. pomocí Nero CD-DVD Speed?
Jestli ne, tak to udělej a dej sem vědět, jaké byly výsledky.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Jidhash » 12 led 2006 12:19

Verbatimy už jsou běžně k dostání jako 16x, ale ještě před půl rokem se dalo u Verbatimů (DVD R-) vypalovat o jednu třídu větší rychlostí než udával obal ( mnohokrát odzkoušeno ), platilo to jen do 16x, teď už to nejde

TommyMe
nováček
Stav:

odpověď na testovací programy

Příspěvekod TommyMe » 13 led 2006 06:36

Jidhash píše:Verbatimy už jsou běžně k dostání jako 16x, ale ještě před půl rokem se dalo u Verbatimů (DVD R-) vypalovat o jednu třídu větší rychlostí než udával obal ( mnohokrát odzkoušeno ), platilo to jen do 16x, teď už to nejde

zkoušel jsem programy na testování rychlostí a výchazelo mi průměrná rychlost při pálení 16x jen průměrná rychlost 8,2x.zkusím to ještě raz a pak dám lepší výsledky.

Tommy

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4722
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”