Moje současná sestava: https://www.czc.cz/8c95kahbemgssao5oiqaehapd7/seznam. Tohle je na dlouhou dobu finální sestava, už jsem na PC hry docela starý

Bohužel jsem nepochopitelně koupil jen 550W zdroj, snad to neomezí moc výběr :/. (Seasonic Focus Plus Platinum)
Limit do 15 000 Kč, můžu i překročit, ale to už by musel být hezký poměr cena/výkon.
Určení je jasné, hraní PC her. Nevím jestli to má vliv, ale pro jistotu to rozepíši. Nehraji FPS, a obecně spíš méně graficky náročné hry, ale občas jako třeba v Kingdom Come bych se rád pokochal opravdu pěknými detaily při slušném frameratu.
Vyznám se v HW jak koza v petrželi, každopádně v mém osobním bádání mě nejvíce zaujaly RTX 2070 SUPER-něco...koumal jsem recenze na Super-Gaming, ale co jsem pochopil, Superů je víc . A ztrácím se v těch různých verzích pro laika stejných karet, které stojí někdy dost odlišné částky (jen jsem teda pochopil že část toho rozdílu závisí na výrobci).
Ještě dodatek, chci kupovat novou, někde jinde už mi cpali bazarové...to fakt ne.
Děkuji za všechny rady, snad jsem poskytl dostatek relevantních informací a další rád bleskově poskytnu.