Optimální teplota HDD
Re: Optimální teplota HDD
no u me je u HDD taky divna teplota a prej (podle vas to neni mozny) ale vsechny programy se shoduji +- 1 stupen takze pak nwm podle ceho bych se mel orientovat :/ takze at je to pravda nebo ne orientuju se podle toho
- Přílohy
-
- teploty.jpg (49.32 KiB) Zobrazeno 1037 x
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud chceš mít jistotu,tak si to změř teploměrem.(přilep si na disk třeba lékařský teploměr
)
Každopádně buď rád,že se ti disk nepřehřívá.Jinak těch 16°C by byla dobrá teplota pro víno.Pokud máš v case ještě místo,tak ho můžeš použít jako chlaďák.

Každopádně buď rád,že se ti disk nepřehřívá.Jinak těch 16°C by byla dobrá teplota pro víno.Pokud máš v case ještě místo,tak ho můžeš použít jako chlaďák.

Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
ideální teplota se těžko určuje tak kolem 25-35 by bylo optimální.maximum kdy už může být problém je přeš 40 (u booků je teplota nad 40 ještě normální) a snižuje se životnost přehříváním
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
u booku mám kolem 45-50..při 55 to začně řvát a spadne to 
u stolního to mám kolem 30 stupňů

u stolního to mám kolem 30 stupňů
2 zao : Stále si za tím stojíš, když už jsou na tomto fóru 3 lidé, kteří maj +- 20 stupňů a někteří i pod ?
btw : Z nudy jsem vzal pokojový větrák a k tomu postavil hodně kvalitni meteorologickou stanici (3 měřidla - 2x doma 1x venku) a teplota byla při 20,4 stupních v bytě rovných 13 stupňů ...
Zkus si to
*Nebo mi snad chceš tvrdit, že při bezvětří je stejná "reálná" zima, jako když se extrémně chumelí ?
Prosil bych zde echo od nějakého fyzika - mých 6 let studia kde byla nonstop fyzika asi nestačí ...
Update : elektrický teploměr (tělesný) ukazuje při dotelu horní části disku s měrnou špičkou teploměru hezkých 19 stupňů (při 20,4 stupních v bytě) ... logicky je teplota měřena blíže k "rotoru" a proto je v everestu reálná ona momentální 23
btw : Z nudy jsem vzal pokojový větrák a k tomu postavil hodně kvalitni meteorologickou stanici (3 měřidla - 2x doma 1x venku) a teplota byla při 20,4 stupních v bytě rovných 13 stupňů ...
Zkus si to

*Nebo mi snad chceš tvrdit, že při bezvětří je stejná "reálná" zima, jako když se extrémně chumelí ?
Prosil bych zde echo od nějakého fyzika - mých 6 let studia kde byla nonstop fyzika asi nestačí ...

Update : elektrický teploměr (tělesný) ukazuje při dotelu horní části disku s měrnou špičkou teploměru hezkých 19 stupňů (při 20,4 stupních v bytě) ... logicky je teplota měřena blíže k "rotoru" a proto je v everestu reálná ona momentální 23

[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
Marfy píše:Pokud chceš mít jistotu,tak si to změř teploměrem.(přilep si na disk třeba lékařský teploměr)
Počkat ... co je na tom ?!?!
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
omg dyt uz logicky kdyz strcim ruku do case tak je vnem vetsi zima nez v msitnosti nato nepotrebuju nic merit a to ted mam vyndanou bocnici nebot se mi dela nova by me zajimalo kolik by bylo v case kdybych to zavrel...nekdo tady zapomina ze proud vzduchu je chladnejsi nez staly vzduch viz jakkykoliv vetrak vetrak kdyz se pred nej postavite tak pruvan je studenejsi nez vzduch v mistnsoti viz case...
jiank me teploty :) ta bocnice tomu chybi no ale vydrzim to pak bude mit grafika zase svych 28C

jiank me teploty :) ta bocnice tomu chybi no ale vydrzim to pak bude mit grafika zase svych 28C

Visit: http://www.svedsketanky.cz
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kein píše:omg dyt uz logicky kdyz strcim ruku do case tak je vnem vetsi zima nez v msitnosti nato nepotrebuju nic merit a to ted mam vyndanou bocnici nebot se mi dela nova by me zajimalo kolik by bylo v case kdybych to zavrel...nekdo tady zapomina ze proud vzduchu je chladnejsi nez staly vzduch viz jakkykoliv vetrak vetrak kdyz se pred nej postavite tak pruvan je studenejsi nez vzduch v mistnsoti viz case...
U mě je to spíš tak, že mám v case pěkné malé peklíčko

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Mohlůi by jste sem někdo napsat optimalni teploty i dalších komponent? jako CPU, MB, Grafika atd... 

AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
taky zalezi na typech (CPU,MB atd...)
P4 treba - nicmene uz si to presne nepamatuju (takze u toho bych povazoval max. takovejch 80 stupnu) a v klidu 45-55 ??
Athlony sou chladnejsi jak P4
ja mam v klidu kolem 29-33
a v zatezi 35-42 (ale nemam box chladic)
----
u GK bych tipoval max. takovejch 100 stupnu
a mb nwm
jen rikam uz si to nepamatuju a todle sou moje tipy (odhady)
P4 treba - nicmene uz si to presne nepamatuju (takze u toho bych povazoval max. takovejch 80 stupnu) a v klidu 45-55 ??
Athlony sou chladnejsi jak P4
ja mam v klidu kolem 29-33
a v zatezi 35-42 (ale nemam box chladic)
----
u GK bych tipoval max. takovejch 100 stupnu
a mb nwm
jen rikam uz si to nepamatuju a todle sou moje tipy (odhady)
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 4038
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1989
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 22:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”