Nemůžu spustit defragmentaci disku. Když dám systémové nástroje defragmentace disku se tu vůbec neobjevuje. Jak mohu opět vrátit do systémových nástrojů defragmentaci disku nebo jak disk defragmentovat?
Díky všem
Nemužu defragmentovat disk
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nemužu defragmentovat disk
Problém je od začátku,nebo se objevil najednou, jak říkávala moje babička zničhoženic?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sezen si rpogram PerfectDisk 8.0. Je to super nástroj na defragmentaci a má vetší učínost než obyčejnen z Windows 

- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Neuvedl jsi co máš za Windows, ale pokud máš OS do WinXp tak můžeš zkusit toto:
Zkus použít na opravu Win. defrag. tento program: Dial-a-fix , případně můžeš sáhnout po nějakém jiném programu na defragmentaci.
Zkus použít na opravu Win. defrag. tento program: Dial-a-fix , případně můžeš sáhnout po nějakém jiném programu na defragmentaci.
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V systémových nástrojích defragmentace není-je hned pod tím v kategorii Úložiště. 

Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Sem to pochopil tak že ti nejde vůbec spustit defrag. disku. Takže jinak, zkus toto:
Jdi přes Start -> Spustit... a napiš do okna tento příkaz označený modře: %SystemRoot%\system32\dfrg.msc a dej Ok. Měl by se ti spustit program pro Defrag. disku.
Jdi přes Start -> Spustit... a napiš do okna tento příkaz označený modře: %SystemRoot%\system32\dfrg.msc a dej Ok. Měl by se ti spustit program pro Defrag. disku.
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Problém se vyskytnul tak nejak najednou, pravdepodobne potom co jsem nainstaloval program O&O Defrag 2000 Free.
Windows mam XP prof.
Když zadám příkaz co radíte tak vyskočé hláška, že nelze nalézt
V uložišti to také nemám a jsem přesvědčen, že to bylo v systémových nástrojích
Takže řešením je instalace programu na defragmentaci? Nelze již vrátit příkaz pro defragmentaci co systémových nástrojů?
Děkuji za pomoc a za rady
Windows mam XP prof.
Když zadám příkaz co radíte tak vyskočé hláška, že nelze nalézt
V uložišti to také nemám a jsem přesvědčen, že to bylo v systémových nástrojích
Takže řešením je instalace programu na defragmentaci? Nelze již vrátit příkaz pro defragmentaci co systémových nástrojů?
Děkuji za pomoc a za rady
- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš už nainstalovaný O&O Defrag tak proč nepoužiješ ho?
Podívej se jestli tam máš tento soubor:
C:\WINDOWS\system32\dfrg.msc
pokud jo, tak ho zkus spustit. Kdyby ti jelo vše v pohodě, tak si vytvoř třeba na ploše nového zástupce na už uvedený soubor, a pak si ho přesun (nebo nech na ploše) pod Start kam budeš chtít.
Kdyby uvedený soubor nešel spustit, tak zkus použít na re-install už zmíněný Dial-a-fix.
Pokud by i pak problémy přetrvávaly, tak můžeš používat na defragmentaci nějaký jiný program.
Podívej se jestli tam máš tento soubor:
C:\WINDOWS\system32\dfrg.msc
pokud jo, tak ho zkus spustit. Kdyby ti jelo vše v pohodě, tak si vytvoř třeba na ploše nového zástupce na už uvedený soubor, a pak si ho přesun (nebo nech na ploše) pod Start kam budeš chtít.
Kdyby uvedený soubor nešel spustit, tak zkus použít na re-install už zmíněný Dial-a-fix.
Pokud by i pak problémy přetrvávaly, tak můžeš používat na defragmentaci nějaký jiný program.
JJ program O&O Defrag jsem používal, jenže když ho pustím tak se mi v nabídce disků na defragmentaci nezobrazí ani jeden, nevím proč. Nevíte co s tím? Případně prosím poraďte jiný program na defragmentaci disku.
Když si vyhledám soubor dfrg.msc tak mi to napíše, že inicializace se nezdaříla.
Díky za pomoc
Když si vyhledám soubor dfrg.msc tak mi to napíše, že inicializace se nezdaříla.
Díky za pomoc
Jestliže ti O&O Defrag nefunguje (nevidí disky) a chceš se vrátit k windowsím defragmentátoru, proč jednoduše ten O&O Defrag neodinstaluješ?
Pokud vím, tak se při své instalaci ptá, má-li zálohovat původní nastavení windows, takže by jeho odinstalace měla systém uvést do původního stavu.
Pokud vím, tak se při své instalaci ptá, má-li zálohovat původní nastavení windows, takže by jeho odinstalace měla systém uvést do původního stavu.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Jj je to tak, při odinstalování se skutečně ptá zda chci vše smazat všetně záloh, ale ni po tom nelze spustit defragmentaci standartním způsobem.
Asi nejaké skryté soubory nebo co?? Nevim

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nejprve ve Windows spustit kontrolu disku s případnou opravou chyb a po kontrole zkus teprve spustit defragmentaci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1383
-
od petr22