MiniDV od natočení po vypálení
MiniDV od natočení po vypálení
Dobrý den, tohle tady bylo určitě probírané, ale nedá mi to, protože v tom mám pořádný chaos, tak se k tomu vrátím. Snad mi někdo v globálu odpoví :-) Mám kameru miniDV Panasonic NV-DS8 (starou) Přečetl jsem si hodně literatury na netu. Čím víc jsem přečetl..... no...... Potřeboval bych pro mě jednoduchý, přímý postup. Už jsem to zkoušel, video dostal na DVD, ale myslím, že ne dokonale. Stáhnul jsem video do PC v DV, pak se mi v Movie Makeru podařilo vystřihnout jednu minutu uprostřed a nechal jsem program pracovat a uložit soubor zase v DV. Ten jsem pak natáhnul do Nera (Nero Vision) a vypálil na DVD. Fungovalo to, ale výsledná kvalita mě nenadchla. Možná bych měl použít jinou technologii, jiný postup. Nevím, jestli mám do PC tlačit ještě nějaký DV kodek (mám Win XP) Jde mi o dvě věci (prosím, jestli můžete, nasměrujte mě) 1- Natočit 60-ti minutovou kazetu, pár nevhodných věcí z toho vystřihnout a dostat to celé na DVD v co nejlepší kvalitě. Použil bych na stažení do PC WinDV, k dispozici mám program Ulead Video St- nevím,jaký střihový program by pro mě byl optimální)) Druhá věc: Natočit 10-ti minutové video, to dostat do PC, případně upravit sestříháním a uložit to v dobré kvalitě do nějakého formátu (MPEG-4) Až by takových klipů bylo víc, vypálily by se na DVD v onom MPEG-4 (avi) Možná toho chci po vás hodně, ale snad se najde dobrá duše :-) Ještě moje konfigurace stačí to? AMD Athlon 2500+ (1,84 GHz) 512 MB RAM, Firevire, HDD SATA Baracuda 250GB (vím, že bych si měl pořídit ještě jeden HDD na ukládání) Bude tohle stačit, aby se video ukládalo v reálném čase a nic nebylo vynechané nebo špatně nagrabované? Moc děkuji....
-
- Pohlaví:
Re: MiniDV od natočení po vypálení
Sestava PC na to stačí. Na to "natažení" do PC , sestříhání by a následné vypálení by mělo stačit to Ulead studio, pokud to ovšem není nějaké Demo a není to "osekané".
Díky. Neví náhodou někdo o návodu na Ulead Video Studio? Ještě bych se chtěl zeptat, jestli je třeba instalovat do systému nějaký DV dekoder pro přehrávání videa staženého z kamery do PC. Prý je už v systému od Microsoftu, ale jede na poloviční výkon. Má se to údajně přepnout přes nějaký přehrávač, jako je Media Player Classic apod. Nevím si s tím ale rady. Díky...
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mrkni se na Youtube. Je tam mnoho tutoriálů (bohužel drtivá většina v angličtině, ale dá se i mnoho věcí odkoukat) jak dostat video z kamery do pc, upravit a v dobré kvalitě uložit. Já mám taky starší kameru (Panasonic NV-GS27) a video edituju v Pinnacle studiu nebo na krátká videa používám Movie maker.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
-
- Pohlaví:
Když trochu zagooglíš a napíšeš tam Ulead Video Studio, pak nejspíš najdeš jak češtinu tak i návod. 
Napiš přesně jakou máš verzi a já případně kouknu.

Napiš přesně jakou máš verzi a já případně kouknu.
Díky moc, já návod nikde nemůžu najít. Mrknu na tu verzi... :-)
Je to UleadVideoStudio 10. To bych teda mrkal, kdyby se ti podařilo něco sehnat. Já selhal :-)
-
- Pohlaví:
Naposledy upravil(a) guest dne 08 kvě 2008 20:47, celkem upraveno 1 x.
Ta desítka, co mám má češtinu už v sobě. Jde mi hlavně o manual. Díky...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Kdybys chtěl tak je tady manuál v ENG, ale jsou tam obrázky . Osobně doporučuji renderovat videa do MPEG-2(DVD PAL (720x576,25i), je skoro bezztráty kvality, mpeg-4 je super jen AVC(H.264) a ten tam nemáš.Do DivX nebo Xvid(ap.) to je velká ztráta kvality a většina stolních přehrávačů s tím bude mít problémy.
http://www.ulead.com/vs/documents.htm
http://www.ulead.com/vs/documents.htm
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Používám Pinnacle Studio 11,video rendruji na 720x576 a 25FPS(mpeg 2). I když mám výhodu ,že moje HDD kamera ukládá již do mpeg 2 a taky vypaluji na DVD v Pinnacle studio.40minutové video zabere zhruba 4GB a převod s vypálením trvá cca.40min.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Díky moc za rady a manual, i když je v anglině. Něco se přelouská, něco odkouká z obrázků. Exportovat to jako DVD nebo MPEG-2, to je asi stejná kvalita,že? Podle mého soudím, že to dávat do MPEG-2 má tu výhodu, že můžu udělat třeba desetiminurové video atd. a když se jich nasbírá 4 giga, vypálím je na DVD. To desetiminutové video, kdybych udělal do formátu DVD, musím samostatně vypálit na DVD a zbude hodně nevyužitého místa. Je to tak, nebo se mýlím? Děkuju....
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”