Čím to může být?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Čím to může být?

Příspěvekod Tomina » 09 kvě 2008 16:15

Tak jsem si dneska chtěl pustit film na DVD na počítači. Dříve jsem používal DVD přehrávač, ale nyní je nefunkční. No problém je ten, že při sledování se občas jakoby zasekne obraz...zvuk běží,ale sekne se obraz a pak aby to jakoby dohnalo tu stopu,tak to pak chvíli běží zrychleně (cca 1-2 sec.). No dlouho jsem nad tím přemýšlel a napadlo mě,zda to není třeba procesorem,který mám celkem slabý..v životě by mě nenapadlo,že na obyčejné sledování je třeba mít kdovíjaké dělo.K přehrávání používám VLC media player...s Windows media player mám neblahé zkušenosti,jednak kodeky a hlavně,nešel mi zvuk...myslíte,že by proti tomu sekání pomohl jiný přehrávač??Další co mě napadlo je kvalita DVD nosiče,vypaluji na Verbatim rychlostí 2x.
Parametry mého PC jsou tyto:
AMD Sempron 3000+ 1,81Ghz
1024 MB RAM
HDD 160GB

RAMky jsou dokoupeny nově.Jinak,dříve jsem moc nesledoval filmy na PC,ale co mám nový monitor (22") a porouchaný DVD přehrávač,tak jsem to zkusil..to seknutí není furt,třeba jen jednou za 15 min se to sekne a pak to běží v poho dále...jen je to docela rušivé..
Další věc co jsem si všiml je to,že se mi nějak přehřívá DVD mechanika..když sleduju tak 2 hodiny film tak je celá skříň rozpálená a když si sáhnu na mechaniku tak skoro hoří..pokud bych vyndal DVD nosič,tak je celý rozpálený...tohle nikdy nedělalo...co myslíte,že to bude??Nebude nakonec vadná mechanika,jejíž značka je noname - nějaká WriteMaster...
Díky

Reklama
Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Čím to může být?

Příspěvekod Fox8 » 09 kvě 2008 16:30

Ne CPU to není, protože já měl 2400+ semprona a nedělalo to. Spíše než HDD :D sem napiš palírnu (machaniku) a GK.
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 09 kvě 2008 16:51

CPU to není určitě, spíš to bude problém té palírny, to že se hřejě po 2 hodinách není nic mimořádnýho, ale přece jen už je trochu teplo a pokud se hřeje víc než je nutné, mohlo by to chyby dělat. Nejjednodušší by bylo zkusit jinou. Ona už může být unavená a jak tam s tím čtením zápasí + teplota která je možná důsledkem.

Pepis
Tvůrce článků
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepis » 09 kvě 2008 17:09

To bude nejspiš Cd-romkou ja se na DVD divam normal a to se do podpisu podivej jaky mam Pc :-D

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 09 kvě 2008 17:25

Aktualizace: takže jsem se chtěl dodívat na ten film (Pán a paní Smithovi) a asi 20 min před koncem je to naprosto nedívatelný,seká se to kadžé 3 vteřiny na dobu asi 2 vteřin,takže se na to prostě dívat nedá.Palírna je horká jako prase,a při seknutí v ni začne jakoby škubat,jak kdyby se zbláznil laser,co jsem si všiml je i to,že při seknutí začne bláznit dioda od Hardisku..

GK: ATI Radeon XT 9600 256MB DDRII
Ta palírna je nějaká neznámá,no je na ní napsáno WriteMaster,což asi bude teda název značky.No takhle,počítač je asi rok starý,s tím,že mě firma,u které jsem si to nechal skládat pěkně oškubala,všechno tam je nejlevnější co na trhu jde sehnat..zdroj MaxPower 400W,nějaký čínský RAMky noname,no prostě děs...chtěli za to 11tis s tím že skutečná hodnota bylo kolem 6tis. Prostě svině no..

bulterierjirka
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bulterierjirka » 09 kvě 2008 17:33

Zkus film zkopírovat na disk a uvidíš. Pokud se nebude sekat, je chyba v mechanice

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 09 kvě 2008 17:54

Takže po zkopírování filmu do PC je vše v naprostém pořádku..vypadá to tedy na mechaniku,což mě tedy osobně velmi štve..mám sice záruku,ale už vidím jak mi budou věřit..

Děkuju za rady

guest

Příspěvekod guest » 09 kvě 2008 18:00

Narozdíl od tebe si myslím, že jsi dopadl dobře, lepší mechanika a ještě v záruce ne Hard.
Ono s tou zárukou to je jak kde, co chodím já (chodím ale velmi vyjímečně) tak bez problémů. Koukni jestli tam někde není ucpáná kabelama a moc se zbytečně nehřeje, je totiž možný, že při nějaké jejich zkoušce bude úplně v pohodě.
Ale i ty zkoušky jsou diskutabilní - je rozdíl celý den třeba pálit a pak v tom pustit DVD, anebo to jenom na jednom DVD 5 minut zkusit. :x

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 kvě 2008 12:17

Zlepši chlazení PC, přidej ventilátor, mechaniku namontuj tak aby okolo ní bylo místo. (nesmí se dotýkat HDD, FDD, jiné mechaniky atd...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 10 kvě 2008 13:59

Tak jsem dneska zkusil test, a myslím si,že vadu mechaniky můžeme zamítnout. Vzal jsem film na DVD,ten který jsem sledoval (pan a paní Smithovi) a ihned jsem ho posunul asi 20 minut před koncem filmu..tam,kde se to sekalo i tuhle a opět se to sekalo,a to podotýkám,že mechanika byla studená,takže přehřátím to nebude..prostě se mi zdá,že čím je film jakoby dále,tak tím se to více seká...na začátcích se to třeba neseká vůbec a u konce je to strašný...absolutně nevím,čím to může být..teplota ale na to zřejmě nemá vůbec vliv,není možné,že je třeba laser v háji?Poslední věc co mě napadá je možná špatně vypálený DVD...ale tomu se mi moc věřit nechce..
No asi takhle stejně si chci letos po prázkách (po brigádě :-D) skládat nový PC (dělo),takže nějak upgrade-ovat svoje stávájící PC mi příjde vyhození prachů,vzhledem k tomu,co je to za šmejd.. :lol:

guest

Příspěvekod guest » 10 kvě 2008 14:32

Hele, možná by dalo zkusit mechaniku té mechaniky (vyčistit). On ten Laser čte od středo disku k okrajům a je možné že na tom "vodiči laseru" je nějaké smítko.
Rozdělat to není žádná věda i když ty mechaniky jsou blbě (asi úmyslně) stavěný a musí se celá z toho pouzdra vyndat. Při smůle anebo neopatrnosti se lehko může stát, že vystřelí nějaký pérko a to už se nemusí podařit zprovoznit (moje zkušenost-když jsem mechaniku hodil do popelnice, tak jsem kocourovi sebral neviditelnou hračku, právě pérko o němž jsem neměl ani tušení). Taky může být něco přímo u té diody a v krajních pozicích nemůže číst. Při dvaceti munutách od konce filmu (tipuji) jsi tak 1cm od konce stopy.
Každopádně bych to před i při zakoupemí nové zkusil - náhradní se neztratí. Ale asi bych to zkusil před - vzhledem ke změnám mechanik a dennímu poklesu cen. :D

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 kvě 2008 21:57

Ještě zkontroluj DMA/PIO
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kolik muže stát PC
    od jarek3202 » 01 zář 2024 20:34 » v P: Hardware
    4
    3244
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    02 zář 2024 07:46
  • Porovnaní sestavy + kde muže být problém? Příloha(y)
    od Ribendik » 12 pro 2024 11:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    855
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 12:26

Zpět na “Vše ostatní (hw)”