Moc rychle se prehriva graficka karta
Re: Moc rychle se prehriva graficka karta
TAk diky Iron:) zkusim ho vycistit,jestli jsem spravne pochopil tak teda nemam cistit ty ocasy na tycce?:D ale nemyslim si ze by vetracek u grafky foukal mimo:). Mno tak u jinych hrach treba company of heroes : opposing fronts mi to dela kdyz hraju se 7 lidmi. ale kdyz hraju treba proti 3 tak je to uplne v pohode. podle me to bude ramkama. Jeste bych se chtel zeptat jak spravne nataktovat gk a hdd.
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
komp hadrou bych teda urcite necistil muzes neco ulomit ani nevis jak...normalne to rpofoukej -jsou na to spreje + ten kartacek na zuby muzes zkusit...ja osobne jsem to delal vysavacem ale musis dat nejmensi vykon a fakt opatrne at neco nepolames nebo nedej boze nevysajes napriklad piny na desce radsi si kup ten vyfoukavaci spray nez to rozdrbat ...
Visit: http://www.svedsketanky.cz
- Iron
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
komp hadrou bych teda urcite necistil muzes neco ulomit ani nevis jak
Samozřejmě, musíš být velmi opatrný.
jestli jsem spravne pochopil tak teda nemam cistit ty ocasy na tycce?:D

-
- Pohlaví:
To čištění - nejlepší je použít ten jmenovaný spray, ale i s tím se to musí umět a navíc je to zbytečně drahý.
Vysavač taky není nic dobrýho, snadno nějakej jumper vysaješ, do něčeho drkneš a uděláš víc škody než užitku, nemluvě o statický, která způsobí nenapravitelnou škodu.
Návod pro začátečníky - abych nikoho neurazil, zprřavidla to dělám stejně!
Obyčejný štěteček asi za dvacku (pozor ty za bůra jsou z umělé hmoty a to dělá problémy se statickou), je třeba přírodní vlákno, ale samozřejmě to není podmínka. Jde jen o to, aby se to nechovalo jako liščí ocas a ebonit.
Nějaký ty vaty na špejli jak se s tím čistí uši.
Starý kartáček na zuby (nový nevadí)
Kus nějaké látky, p.m. přírodní matroš, ale tady je to jedno protože se stejně namočí.
Nádoba s vlažnou vodou s nějakým přípravkem na třeba mytí nádobí.
Čistění:
1/ Vypneme PC a raději úplně odpojíme od sítě (ze zásuvky, kde je 230V)
2/ Odkryjeme bočnicice a posbíráme případné chuchvalce prachu. Ty tam vždy být nemusí, záleží na prostředí (mám kočky a chlupů na svetr).
3/ Větráky - kartáčkem očistíme lopatky (je možné i za vlhka, ale musíme dávat pozor, aby naám něco nekapalo atd).
4/ Ten větrák je dobré vyčistit i ve zdroji, ale tady pozot tam to napětí ještě nějakou dobu zůstane, takže ničeho se nedotýkat.
Ostatně to Ničeho se nedotýkat platí trvale - dotýkat se jen el. nevodivých částí, ať už měníme paměť GK aj.!
5/ Když to nejhorší je pryč, tak vše očístíme tím štětcem (osvědčily se mi ty běžné na malování ve škole) a nahrnem to do nějakého rohu bedny a následně vyfoukáme ven.
6/ Vlhkým hadrem můžeme otřít bočnice a zbytek.
Zkontrolujeme jestli vše sedí ve slotech, jestli se tam někde neválí šroubovák, kabely nejsou vě větráku a jinak nepřekážejí a můžeme to zašroubovat a snad i zapnout.
Vysavač taky není nic dobrýho, snadno nějakej jumper vysaješ, do něčeho drkneš a uděláš víc škody než užitku, nemluvě o statický, která způsobí nenapravitelnou škodu.
Návod pro začátečníky - abych nikoho neurazil, zprřavidla to dělám stejně!
Obyčejný štěteček asi za dvacku (pozor ty za bůra jsou z umělé hmoty a to dělá problémy se statickou), je třeba přírodní vlákno, ale samozřejmě to není podmínka. Jde jen o to, aby se to nechovalo jako liščí ocas a ebonit.
Nějaký ty vaty na špejli jak se s tím čistí uši.
Starý kartáček na zuby (nový nevadí)
Kus nějaké látky, p.m. přírodní matroš, ale tady je to jedno protože se stejně namočí.
Nádoba s vlažnou vodou s nějakým přípravkem na třeba mytí nádobí.
Čistění:
1/ Vypneme PC a raději úplně odpojíme od sítě (ze zásuvky, kde je 230V)
2/ Odkryjeme bočnicice a posbíráme případné chuchvalce prachu. Ty tam vždy být nemusí, záleží na prostředí (mám kočky a chlupů na svetr).
3/ Větráky - kartáčkem očistíme lopatky (je možné i za vlhka, ale musíme dávat pozor, aby naám něco nekapalo atd).
4/ Ten větrák je dobré vyčistit i ve zdroji, ale tady pozot tam to napětí ještě nějakou dobu zůstane, takže ničeho se nedotýkat.
Ostatně to Ničeho se nedotýkat platí trvale - dotýkat se jen el. nevodivých částí, ať už měníme paměť GK aj.!
5/ Když to nejhorší je pryč, tak vše očístíme tím štětcem (osvědčily se mi ty běžné na malování ve škole) a nahrnem to do nějakého rohu bedny a následně vyfoukáme ven.
6/ Vlhkým hadrem můžeme otřít bočnice a zbytek.
Zkontrolujeme jestli vše sedí ve slotech, jestli se tam někde neválí šroubovák, kabely nejsou vě větráku a jinak nepřekážejí a můžeme to zašroubovat a snad i zapnout.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No postupy jak pro blbce,ale nejjednodušší a nejúčinější verze je ta,kterou používám já:
1) Odendám bočnice
2) vysavačem s pidi nástavcem vysaju chuchvalce (mám taky kočku
) pouze dno.
3) vlhkým hadrem utřu dno casu (tam nic není,tam se není čeho bát)
4) použiju AIR DUSTER (viz.foto), kterým vyfoukám prach v chladiči na CPU,či ve zdroji,kam se jen těžce dostanete (foukání doporučuji dělat někde venku),dále tím vyfoukám celou základovku,grafickou,no prostě vše,vysavačem se mi totiž jednou stalo,že jsem si neopartně zalomil konektor na jumper,pak to byla makačka opravovat,takže na komponenty jen stlačeným vzduchem..pro jistotu na to prostě nešahat
Nevěřili byste kolik humusu se za půl roku v PC udělá a hlavně ve větráčcích,odkud to vysavačem nedostanete.
1) Odendám bočnice
2) vysavačem s pidi nástavcem vysaju chuchvalce (mám taky kočku

3) vlhkým hadrem utřu dno casu (tam nic není,tam se není čeho bát)
4) použiju AIR DUSTER (viz.foto), kterým vyfoukám prach v chladiči na CPU,či ve zdroji,kam se jen těžce dostanete (foukání doporučuji dělat někde venku),dále tím vyfoukám celou základovku,grafickou,no prostě vše,vysavačem se mi totiž jednou stalo,že jsem si neopartně zalomil konektor na jumper,pak to byla makačka opravovat,takže na komponenty jen stlačeným vzduchem..pro jistotu na to prostě nešahat
Nevěřili byste kolik humusu se za půl roku v PC udělá a hlavně ve větráčcích,odkud to vysavačem nedostanete.
-
- Pohlaví:
To je asi velmi rozdílný, teď jsem byl u kámoše a asi za 2-3 roky skoro nic.
Tou u mne to je hrozný, běhá mi tu kocour jak tygr /donedávna ještě i s kočkou/ a u toho vytrvale včetně návštěv hulím. Na to nestačí ani ten kartáček na zuby.
Ale to se velké většiny uživatelů netýká.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ono záleží zda je v bytě třeba plovoučka,nebo koberec,jak máme tedka plovoučku všude tak to je každej den jen a jen utírání prachu a vytírání podlah v celým bytě...je to děs..
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak ja nevim ajk ostatni ale pokud mate vsechny mezery kde se vzduch do case nasava zadelane rachovymi filtry tak tam jde prach minimalne...
Visit: http://www.svedsketanky.cz
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
nzdá se Vám to divné? co psal : "Jeste bych se chtel zeptat jak spravne nataktovat gk a hdd " to měla být prča? Tak 1. Gk se mu přehřívá, ale chce ji taktovat aby se mu upekla a 2 ono se dá taktovat HDD? jestli se dá tak jak to by mě zajímalo! Se zvyšuje rychlost třeba z 7200 ot./min na 8000?
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
Nojo jezis aby se z toho jeden nepokakal. Jinak dik vsichni jdu na to kdyztak dam vedet jestli se jeste prehriva. Btw kein hrajes cs ze?:) s pildou a tak.
a muzu pouzivat vatove tycinky?? ty co se strkajdo ucha.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4196
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11