Proč jsem považován za SPAM?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Proč jsem považován za SPAM?
Nebylo by jednodušší založit si jiný email?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
To určitě bylo, kdyby tento mail používal běžný uživatel, ale vzhledem k tomu, že mail využívá obchodní manager jedné nejmenované firmy a 80% zakázek je řešeno přes něj a přes tento mail není to tak snadné a právě to, že on sám nemůže reágovat na zakázky resp. na maily zřízené na seznamu je to docela problém...
Proto jsem došel až k tomu poprosit o radu Vás tady...
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
aikon1_1 píše:Net je zřízen přes O2, tak volat přímo jim?
hm to je k ničemu jelikož nepouživá smtp O2 ale smtp seznamu/forpsi.
Moc nechápu "managery" kteří používají freemail.

E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
aikon1_1 píše:To určitě bylo, kdyby tento mail používal běžný uživatel, ale vzhledem k tomu, že mail využívá obchodní manager jedné nejmenované firmy a 80% zakázek je řešeno přes něj a přes tento mail není to tak snadné a právě to, že on sám nemůže reágovat na zakázky resp. na maily zřízené na seznamu je to docela problém...
Ale to je přece jedno přijímat na něj může a odesílat může z jiného který nebude chodit do spamu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím, školy nemám... ale nemůže být problém v příliš "přísném" firewallu?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když má někdo firmu ,tak by měl mít i svůj server .
To dává smysl ,ne?

To dává smysl ,ne?

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
To nedává smysl. Každá firma není tak velká, aby si mohla dovolit vlastní server, dle tvého obrázku. Drtivá většina malých firem vlastní doménu a své stránky hostuje, včetně poštovních serverů a to je s nejvyšší pravděpodobností i tento případ (adresa je vytečkována). Jeden z mých účtů je u Forpsi a jejich server mi hází mejly z PC-Help také do spamu, protože mají dlouhé názvy v předmětu.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
karlos píše:To nedává smysl. Každá firma není tak velká, aby si mohla dovolit vlastní server, dle tvého obrázku.
no dedikovaný jistě ne ale normální doménu+směrování(klidně na firemní připojení)+mx záznam pro pošťák stojí cca 2000,- ročně.To si může dovolit každá firma - nehledě na to že si to může dát do nákladů jako výdaje na propagaci.Jenže čeští podnikatelé nejsou ochotní zaplatit někomu kdo by to zařídil a a pak to dopadne takto.

E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Kdybych chtěl analyzovat firmu, tak ti určitě dám vědět
- společnost se řekněme 100% do dvou měsíců chystá zřidit vlastní síť, kde samozřejmě vlastní server zakoupí, ale bohužel nyní nastal tento problém a právě ten tady řeším resp. na základě tohoto problému jsem vznesl tento dotaz, takže spíš než jak to udělat jinak by mě zajímalo, jak tento problém vyřešit, takže díky za odpovědi k věci.

- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
aikon1_1 píše:Kdybych chtěl analyzovat firmu, tak ti určitě dám vědět.
netřeba se rozčilovat.Prostě a jednoduše napiš na postmastera seznamu.
Tak jsem právě řešil tento problém s technickou podporou Seznamu, rozhovor a jejich postoj je více než zajímavý.
Místo mého jména je před mnou odeslanými zprávami "Zákazník" a místo názvu schránek jsou ***, nechci abych já a lidé, jejichž emailovou adresu jsem uváděl jako příklad nefunkčnosti začali dostávat více spamu...
Ondřej Škop: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci ?
Zákazník: Dobrý den, používám tři emailové schránky a to jednu u Vás, kterou jsem dal do kontaktních údajů a druhou školní a třetí u společnosti Google, která je až na název domény totožná s tou školní. Zprávy z té školní a na gmailu, které posílám uživatelům Vašich emailových schránek vždy skončí ve složce "Spam a viry" ačkoliv k tomu není žádný důvod, možná jedině podezřele vypadající username. Chtěl jsem se zeptat, jestli by bylo možné s tím něco udělat, např. ji přidat na nějaký whitelist, zakládat novou by bylo dost komplikované vzhledem k jejímu rozšíření mezi kontakty a u školní by to ani nebylo mmožné. (jedná se ****@vse.cz a ***@gmail.com. Děkuji za odpověď, s pozdravem Zákazník.
Ondřej Škop: Máte příklad nějaké schránky na Seznam.cz, kde jsou emaily z těchto adres ve složce Spam a viry?
Zákazník: ano, prakticky ve všech, kam jsem ji posilal, napriklad ***@seznam.cz, nejsem se ale jisty, jestli tam jsou i v soucasnosti a nebo jestli si me prijemce uz nejakym zpusobem povolil
Ondřej Škop: máte ještě jinou schránku?
Zákazník: jeste bych chtel dodat, ze je to problem i ostatnich schranek spadajicich pod Vasi spolecnost, tedy i @email.cz atd. Moje schranka ***@email.cz se chovala stejne do te doby nez jsem v ni povolil prijemce
Zákazník: ***@email.cz
Zákazník: ***@seznam.cz
Ondřej Škop: Vaše IP adresa se nachází na 11 blacklistech. S tímto problémem musíte kontaktovat vašeho poskytovatele připojení k internetu.
Zákazník: ale obavam se, ze ve vsech zminovanych jsem uz jako odesilatel majiteli povolen
Zákazník: a v pripade odesilani emailu ze schranky na @email.cz to nevadi?
Zákazník: navic stejny problem jsem mel i pri odesilani emailu z jinych siti...
Ondřej Škop: Zkusil jsem si zaslat email z Vaší schránky ***@email.cz a ten dorazil do složky Doručené. Blokoace se vztahuje na Ip adresu 113.193.2.1 , která je na 11 blacklistech.
Zákazník: spatne jsem se vyjadril, myslel jsem ze to nevadi podud posilam email z teto IP adresy na blacklistech z mailu ***@email.cz
Zákazník: v tom by nemel byt zadny rozdil aspon co se IP adresy tyka
Ondřej Škop: To také vadí.
Ondřej Škop: Blokace je na IP adresu a ne na emailovou schránku.
Zákazník: A hlavní problém je v tom, že jsem ještě nenarazil na síť, ze které by schránky společnosti Seznam.cz s.r.o nezahazovali emaily poslané z adresy ***@gmail.com
Zákazník: No ale asi to vadí méně, jelikož tyto emaily končí standardně v doručené poště.
Ondřej Škop: Pak se s tímto problémem obraťte na technickou podporu gmail.com. mi rozhodně neděláme blokace na jednotlivé schránky.
Ondřej Škop se odpojil od konverzace
Zákazník: Aha, takže se jedná spíše o konkurenční boj? Jinak se to neumím vysvětlit.
Místo mého jména je před mnou odeslanými zprávami "Zákazník" a místo názvu schránek jsou ***, nechci abych já a lidé, jejichž emailovou adresu jsem uváděl jako příklad nefunkčnosti začali dostávat více spamu...
Ondřej Škop: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci ?
Zákazník: Dobrý den, používám tři emailové schránky a to jednu u Vás, kterou jsem dal do kontaktních údajů a druhou školní a třetí u společnosti Google, která je až na název domény totožná s tou školní. Zprávy z té školní a na gmailu, které posílám uživatelům Vašich emailových schránek vždy skončí ve složce "Spam a viry" ačkoliv k tomu není žádný důvod, možná jedině podezřele vypadající username. Chtěl jsem se zeptat, jestli by bylo možné s tím něco udělat, např. ji přidat na nějaký whitelist, zakládat novou by bylo dost komplikované vzhledem k jejímu rozšíření mezi kontakty a u školní by to ani nebylo mmožné. (jedná se ****@vse.cz a ***@gmail.com. Děkuji za odpověď, s pozdravem Zákazník.
Ondřej Škop: Máte příklad nějaké schránky na Seznam.cz, kde jsou emaily z těchto adres ve složce Spam a viry?
Zákazník: ano, prakticky ve všech, kam jsem ji posilal, napriklad ***@seznam.cz, nejsem se ale jisty, jestli tam jsou i v soucasnosti a nebo jestli si me prijemce uz nejakym zpusobem povolil
Ondřej Škop: máte ještě jinou schránku?
Zákazník: jeste bych chtel dodat, ze je to problem i ostatnich schranek spadajicich pod Vasi spolecnost, tedy i @email.cz atd. Moje schranka ***@email.cz se chovala stejne do te doby nez jsem v ni povolil prijemce
Zákazník: ***@seznam.cz
Ondřej Škop: Vaše IP adresa se nachází na 11 blacklistech. S tímto problémem musíte kontaktovat vašeho poskytovatele připojení k internetu.
Zákazník: ale obavam se, ze ve vsech zminovanych jsem uz jako odesilatel majiteli povolen
Zákazník: a v pripade odesilani emailu ze schranky na @email.cz to nevadi?
Zákazník: navic stejny problem jsem mel i pri odesilani emailu z jinych siti...
Ondřej Škop: Zkusil jsem si zaslat email z Vaší schránky ***@email.cz a ten dorazil do složky Doručené. Blokoace se vztahuje na Ip adresu 113.193.2.1 , která je na 11 blacklistech.
Zákazník: spatne jsem se vyjadril, myslel jsem ze to nevadi podud posilam email z teto IP adresy na blacklistech z mailu ***@email.cz
Zákazník: v tom by nemel byt zadny rozdil aspon co se IP adresy tyka
Ondřej Škop: To také vadí.
Ondřej Škop: Blokace je na IP adresu a ne na emailovou schránku.
Zákazník: A hlavní problém je v tom, že jsem ještě nenarazil na síť, ze které by schránky společnosti Seznam.cz s.r.o nezahazovali emaily poslané z adresy ***@gmail.com
Zákazník: No ale asi to vadí méně, jelikož tyto emaily končí standardně v doručené poště.
Ondřej Škop: Pak se s tímto problémem obraťte na technickou podporu gmail.com. mi rozhodně neděláme blokace na jednotlivé schránky.
Ondřej Škop se odpojil od konverzace
Zákazník: Aha, takže se jedná spíše o konkurenční boj? Jinak se to neumím vysvětlit.
...nějak podobně jsem "uspěl" i já. Dokonce jsem to zkoušel řešit i písemnou formou - zaslal jsem jim mail, ovšem zařadili si mě pod milion pátým číslem do pořadníku a za celých pět dní jsem od nich nedostal odpověď.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 3697
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
- 5
- 7718
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2996
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4040
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4829
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”