Dobrý den,
mám problém se zvětšením ram. Můj pc má původně 4GB DDR3 s CL 9 a běží na frekvenci 1333 MHz (napětí 1.5 V). Koupil jsem sadu ram 2 x 4GB DDR3 1333 MHz s CL 9. Po výměně nových ram za staré se v BIOSu ukazuje správná hodnota ram 8192 MB, když ale dojde k bootu systému, počítač zamrzne na zprávě "Spouštění systému Windows".
Zkoušel jsem dát BIOS do defaultního nastavení. Zkoušel jsem také clear cmos, ale při bootu se mi načetla jen třetina pamětí a poté počítač opět zamrznul. Kontroloval jsem si, jestli mám ty správné ramky a podle všeho to tak je.
Další věc je, že v BIOSu toho taky moc nejde nastavit.
Se starými ram pc funguje jak má, ale po instalaci nových ne. Nemá s tímto už někdo zkušenosti?
PC: HP Z200, Intel Core i5 3,33 GHz, 4GB DDR3 (CL 9, 1333MHz, 1.5V, unbuffered DIMM), ATI FirePro V4800 1GB
Základní deska by měla podporovat až 16GB ram.
Problém s upgrade ram
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s upgrade ram
Vitej na PC-Help!
Nema ta puvodni pamet cipy po obou stranach? A neni to ECC? Mix (1 stara + 1 nova) taky nenabehne?
Idealni by bylo opsat presne modely ze stitku, prip. screen z diagnostickeho programu (CPU-Z, HWInfo).
Nema ta puvodni pamet cipy po obou stranach? A neni to ECC? Mix (1 stara + 1 nova) taky nenabehne?
Idealni by bylo opsat presne modely ze stitku, prip. screen z diagnostickeho programu (CPU-Z, HWInfo).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: Problém s upgrade ram
Vyzkoušej ty moduly každý zvlášť ve všech slotech, zda se to rozjede na jednu RAM.
Někdy se stává, že BIOS neumí nastavit správné napětí, takže se musí ručně upravit. A zkontroluj zda máš frekvenci správně nasavenou v Biosu.
Někdy se stává, že BIOS neumí nastavit správné napětí, takže se musí ručně upravit. A zkontroluj zda máš frekvenci správně nasavenou v Biosu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1801
-
od Flanzatel
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 19:30