Zdravím Vás,
mám velký problém, který mi už skoro nedá spát. Jsem z toho fakt špatný. PC mi neustále zamrzá. Jedná se však "pouze" o hraní her. Ovšem řekněme si na rovinu, já si Pc momentálně kvůli hraní koupil. Během hraní prostě z ničehonic jakoby "zamrzne" avšak po bližším prozkoumání jsem akorát zjistil, že výkon procesoru vyjede na 100% a po chvíli, kdy zmáčknu kouzelný trojhmat, spadne zase výkon dolů a já můžu další chvíli hrát v klidu, než se mi zase kousne. Vyzkoušel jsem snad už vše. Process chceckery žádnou anomálii v procesech nevidí, Optimizery pro AMD, hotfix od Microsoft, formát, reinstal Win, testy na viry, wormsy, vše OK, dokonce jsem koupil nový zdroj Fortron, neb to vypadalo na chybu zdroje, zase nic, teploty všeho jsou perfetkní, memtest, CPU testy. Zdá se že je chyba někde v HDD, když nepomohl ani format a reinstal, ale přesto zkouším psát ještě sem Vám. nikde mi nikdo neporadil. Jinak taktovaného nic nemám, vše default. Předem díky, ikdyž už tak trochu házím flintu do žita.
Zamrzání PC
Zamrzání PC
AMD Athlon 64 X2 6400+, 3,2 GHz | 6GB DDR2-800 Apacer | Sound Blaster Audigy 2| Asus M2N-SLi Gb LAN, nForce560 SLi | 2x GIGABYTE 8800GTS 512 MB SLI | 500GB WD5000AAKS 16MB | Fortron Blue Storm II 500W | Scythe SCMNJ-1000 NINJA | Ednet Laser | UMAX | LG GSA-H58N | OS: Windows 7 Ultimate x64
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zamrzání PC
Jiné ovladače pro GK?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ne ne v těch to nebude .. odzkoušeno 5 ovladačů. Ty dodávané s grafikou na Cd, FW 169.21, 169.28, 169.44, 174.74 .. problém přetrvává u všech verzí možná v jiných intervalech, nepamatuji se. Každopádně byl u všech verzí. Takže varianta GK Ovladače to není .. 

AMD Athlon 64 X2 6400+, 3,2 GHz | 6GB DDR2-800 Apacer | Sound Blaster Audigy 2| Asus M2N-SLi Gb LAN, nForce560 SLi | 2x GIGABYTE 8800GTS 512 MB SLI | 500GB WD5000AAKS 16MB | Fortron Blue Storm II 500W | Scythe SCMNJ-1000 NINJA | Ednet Laser | UMAX | LG GSA-H58N | OS: Windows 7 Ultimate x64
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prověř disk utilitou od výrobce.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
El Diablo píše:Prověř disk utilitou od výrobce.
Popravdě Ti teď nerozumím .. diskem myslíš HDD ? Nebo jaký disk máš na mysli ? Pokud pevný, tak nevím jakou utilitku od výrobce máš na mysli, neb já žádnou nemám :) Leda Win defragmentaci a scandisk

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, myslí jít na stránky výrobce HDD a tam stáhnout utilitky na kontrolu HDD.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak tak..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud hraješ hry jen na svém PC a ne po síti, odpoj se od sítě a vypni rezidentní štíty ochranných programů i firewall.
Dobré je i ukončit všechny spuštěné programy a prográmky, které nejsou pro hru potřebné a uvolnit tak pro hru co nejvíce RAM. Současné disky používají NCQ, které má urychlit načítání z disku, ale toto ne vždy urychluje načítání potřebných dat z disku. Pokud to BIOS umožňuje zkus toto na zkoušku vypnout.
Dobré je i ukončit všechny spuštěné programy a prográmky, které nejsou pro hru potřebné a uvolnit tak pro hru co nejvíce RAM. Současné disky používají NCQ, které má urychlit načítání z disku, ale toto ne vždy urychluje načítání potřebných dat z disku. Pokud to BIOS umožňuje zkus toto na zkoušku vypnout.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zkus procesor vyndat ze socketu a zas ho dej zpět.možná že má některý pin špatný kontakt.někdy se to stane.
Zamrzání PC
TAk bohužel PC pořád zamrzává a já stále nemám ani tušení čím to je, jestli hardwarem nebo softem. Prošel jsem už tolik fór, tolik poraden, viděl jsem dost lidí se stejným problémem, ale nikde jsem se nedopátral žádné pořádné rady. Jen jsem se dozvěděl že je to taky možná na vině procesu Svchost.exe .. když jsem však sledoval co se děje v Process Exploreru, tak onen bod, kdy se CPU tak strašně zvedne vytížení, je DPCs ( (Deferred Procedure Calls) což mě osobně moc neřekne. Nemůžu si být jist, že to je tím, ale jak říkám, v momentě, kdy se mi komp kousne, tak tady tenhle proces (služba, aplikace, funkce či co to je) vyletí svou aktivitou a vytížením CPU hodně nahoru, čili to vypadá že je na vině ona. Pomůže někdo ?
Jedna otázečka - kdys napsled přeinstalovával systém? Třeba by reinstal pomohl. Jako u mne :)
No podívej, Pc mám asi 1/4 roku, tenhle problém je skoro od začátku, tak jsem se pak naštval, naformátoval disk, reinstaloval systém a dělá to pořád. Takže asi tak .. takže další reinstal by podle mě smysl neměl. A ty jsi měl podobný problém ? 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2579
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 09:56