Procesor a zakl.deska - vykon Vyřešeno
Procesor a zakl.deska - vykon Vyřešeno
Zdar,mam pro vas jednu otazku.Nekde jsem slysel,ze pokud mate zataralou zakl.desku tak vam "novy" procesor nejede na plny vykon.Co je na tom pravdy?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Procesor a zakl.deska - vykon
Něco jo,ale není to tak tragické.Novější desky mají větší propustnost dat a o něco rychlejší přenos ale v konečném důsledku jsou tyhle hodnoty skoro nepostřehnutelné a rozdíly jsou minimální.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Takze pokud dobre chapu,tak to neni tak jak mi rikal znamy:pokud do sve MSI K9N Neo-F nForce 550 DDR2 SATA-II dam AMD Athlon X2 6400+ bude vykon srovnatelny s 5600+(nejdriv jsem si myslel ze si dela srandu ale ted kdyz chci zacit s upgradovanim me to celkem desi)?
to je blbost zrovna toto AMD ti pojede na max co umí a vůbec jakýkoli co de do té desky spíš bych ti viděl u intelu kde procesory mají vysokej takt fsb kterej ta deska nemusí podporovat tak tam bych viděl nějaký to zpomalení ale v tomto případě ne
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Mno výkon extra rozdílný nebude ... ale jelikož nové desky krásně využívaj společně s procesorem časování pamětí (EPP apod.) , oba můstky na desce jsou již ATI a né nějaké VIA či nForce .... tak tam je v detailech trochu větší. Já osobně většinou dbám na to, aby vše sedělo jak má a jelo vše na max jak může :-) Byť 1% rozdíl - ale desku bych kvůli tomu novou nekupoval. Spíše omrkni, jestli deska podporuje 125W CPU alá 6400+ - já tento problém řešil 2x a to 1x u MSI a 1x u ASUS .... MSI byla nová a ASUS starší ...
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nforce 550 není až tak stará deska (ta sada nedávno byla ideální koupí pro poměr cena /výkon)
co se týče procesorů AMD nebude tam problém v jejich využití maximálního výkonu a deska je brzdit rozhodně nebude
tedy společně s dostatečnou kapacitou ramm se projeví jejich rating (6400+ bude o něco lepší než 5600+)
co je však rozhodující oba procesory zvládnou dnes vše a ještě to chvilku bude a rozdíl bude nejvíc vidět v převodech obrazu/zvuku či komprimaci dat kde se to bude lišit v řádech sekund (u delšího filmu zanedbatelné 1-2 minuty)
tedy suma sumárum upgrade na 6400+(i kdyby ti tam jel) nemá smysl a rozdíly jsou minimální a pro práci na PC nepostřehnutelné.
co se týče procesorů AMD nebude tam problém v jejich využití maximálního výkonu a deska je brzdit rozhodně nebude
tedy společně s dostatečnou kapacitou ramm se projeví jejich rating (6400+ bude o něco lepší než 5600+)
co je však rozhodující oba procesory zvládnou dnes vše a ještě to chvilku bude a rozdíl bude nejvíc vidět v převodech obrazu/zvuku či komprimaci dat kde se to bude lišit v řádech sekund (u delšího filmu zanedbatelné 1-2 minuty)
tedy suma sumárum upgrade na 6400+(i kdyby ti tam jel) nemá smysl a rozdíly jsou minimální a pro práci na PC nepostřehnutelné.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5055
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53