Ještě se vrátím k pár komponentům :). Je to přeci jenom nějaká investice do budoucna a nerad bych to uspěchal a pak litoval.
Disk: Má smysl řešit NVMe? Protože rozdíl v ceně 2 nebo 2,6 tisíc za stejnou paměť mi zase tak velká nepřipadá a podle čísel ta rychlost zápisu je dost jinde. Jak moc to poznám jako uživatel? Stačí dnes těch 500 GB? Na konzoli mám třeba 1 TB a docela plné

... Zase na Macbooku funguji se základníma 128 GB + 256 GB SD kartou a je to naprosto v pořádku. Jenomže tam kromě WoW žádné další hry nemám

.
Skříň: Možná jsem to měl napsat hned na začátku, ale PC bude bohužel v dost prašném prostředí, kde se pohybuje například i pes a tak je všude plno chlupů. Možná by stála za to zvážit skříň s nějakými lepšími prachovými filtry? Co byste mi poradili? Pokud jde o samotný vzhled, jsem dost konzervativní a vyloženě se mi příčí ty barevné kolotočářské neony, které nedej bože blikají, mění barvy a podobně. Fajn by byla z venčí jednoduchá bílá, stříbrná nebo jakoby "kovová" skříň, ale určitě to není podmínka. zvládnu i černou

. Klidně může být prosklený bok. Výhodou je pak i dobře dostupný USB-C vstup právě jako má ta
NZXT H510. Dá se něco takového okolo 2-3 tisíc sehnat nebo mám rovnou zůstat u té NZXT H510?
Zdroj: Bude na tu sestavu i s RTX 2070 ten
550 W Seasonicstačit? Případě s upgradem do budoucna.
Grafika: Kterou grafickou kartu, tedy přesný model a od kterého výrobce vzít, pokud bych bral RTX 2060 a který kdybych bral RTX 2070?
Jsem Apple ovce

.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.