Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli by šlo dodělat na notebook s-video výstup. Mam Asus X51
Díky
s-video
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: s-video
Redukce VGA na S-Video jsou dost drahé.Pod tisíc korun ji nekoupíš.Pokud má TV konektory SCART tak tyto redukce jsou daleko levnější.Třeba TATO
No ale pokud chceš opravdu jen na S-Video,tak musíš něco připlatit a vzít třeba redukci AVER
Ale uvědom si,že za 1000,-kč už koupíš celý DVD přehrávač,takže podle mne to nemá smysl.
No ale pokud chceš opravdu jen na S-Video,tak musíš něco připlatit a vzít třeba redukci AVER
Ale uvědom si,že za 1000,-kč už koupíš celý DVD přehrávač,takže podle mne to nemá smysl.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Marfy, mám obavy, že ten VGA-SCART mu nebude chodit. To je jen propojení RGB a to mají vyvedené zpravidla jen profi zařízení. Ale možná bude mít kliku (i když ne u všech televizí...) 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
karlos píše: To je jen propojení RGB a to mají vyvedené zpravidla jen profi zařízení. Ale možná bude mít kliku (i když ne u všech televizí...)
Dovolím si oponovat, v televizích osazených SCARTem jsou vstupy RGB celkem běžnou záležitostí. Signály RGB jsou na výstupu "barevného" dekodéru v televizi, takže není problém budit obrazové zesilovače buďto z výstupu dekodéru, nebo z RGB vstupů ve SCARTu z pinů 7, 11 a 15, pouze se napětím na pinu 16 musí televizi říct, že má vstupy obrazových zesilovačů přepnout z výstupů dekodéru na SCART.
A ohledně nabízených možností: redukci VGA - SCART bych vyzkoušel s rizikem, že to nebude to pravé a že jsem vyhodil necelá dvě sta, převodník na S-video bych napřed vyzkoušel, protože obecně kvalitní převod z VGA do kompozitního nebo s-videa je poměrně dost velký problém a dát tisícovku za něco, co nesplňuje moje představy, už přece jen trochu naštve.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Mmmartine, Marfy, beru zpět. Koukl jsem po internetu a ledacos se již změnilo i na tomto poli a televize jsou dnes opravdu běžně vybaveny RGB vstupem. Omlouvám se za mylné tvrzení a pokud nepůjde o vyslovenou TV babičku, nebo tržnicový nestandard, měl by kabel VGA-SCART fungovat.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Odpouští se. 

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1104
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 12:27