Zdravím, chci si doma udělat menší WIFI síť. Koupil jsem si router, ale hned nazačátku jsem narazil na problém - ze zdi mi vede kabel přímo z antény co mam na baráku a ten je zapojenej do síťovky v PC. U toho routeru se asi počítalo, že ze zdi povede síťovej kabel, protože tam jsou konektory jen na síťák. Měl bych teda asi koupit něco, do čeho připojim ten kabel z antény, a do toho nečeho zapojim síťákem ten router, kterej bude pak vysílat WIFI. Otázka zní: Co potřebuju koupit?
Díky
Router a WIFI síť
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Router a WIFI síť
Moc jsem se v tom nevyznal ,ale má ten tvůj router vstup na lan(enthernet ) kabel ? WAN ?
Nebo připojuješ anténu do pc? Tzn. v pc máš wifi kartu s vstupem na anténu?

Nebo připojuješ anténu do pc? Tzn. v pc máš wifi kartu s vstupem na anténu?

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Četl jsem to asi třikrát, alep ořád nechápu vše.
Zajímalo by mě co může mít ten kabel co vede z antény za koncovku, že nepasuje do routeru?

Zajímalo by mě co může mít ten kabel co vede z antény za koncovku, že nepasuje do routeru?

- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Možná má adsl router
.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Owner píše:Možná má adsl router.
No to je tak když si někdo neco koupi bez rad a informaci předem.

Omlouvám se, že jsem to napsal tak blbě:D Koupil jsem router jen s konektorama pro ethernetovej kabel, ale ze zdi mi vede kabel, kterej jde připojit jen místo antény na routeru, když ji vyšroubuju.
Měl by to bejt správnej router, v obchodě jsem popsal co potřebuju udělat. Jedině že by mi dali nějakou blbost:)
Měl by to bejt správnej router, v obchodě jsem popsal co potřebuju udělat. Jedině že by mi dali nějakou blbost:)
Omlouvám se že tady přispívám celkem bezúčelně, ale strašně mě zajímá ta koncovka.
Chápu že by to mohlo brát signál z antény ze střechy místo té antenky na routeru, ale nechápu kde jsi předtím ten kabel ze střechy připojil do kompu. Na sítovce je taky něco podobného jako na routeru?

Chápu že by to mohlo brát signál z antény ze střechy místo té antenky na routeru, ale nechápu kde jsi předtím ten kabel ze střechy připojil do kompu. Na sítovce je taky něco podobného jako na routeru?

ReCall píše:Omlouvám se že tady přispívám celkem bezúčelně, ale strašně mě zajímá ta koncovka.![]()
Na síťovce je právě konektor jen na tu koncovku z antény, na ethernet ne.. já vim, je to divný.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je to takové malé +- průměr 5mm?
A takové zlaté? Jestli jo ,tak to máš wifi kartu a do ní kabel z antény to pc, v tom případě potřebuješ wifi router ,který příjmá signál přes anténu a má vstup na kabel.
A takové zlaté? Jestli jo ,tak to máš wifi kartu a do ní kabel z antény to pc, v tom případě potřebuješ wifi router ,který příjmá signál přes anténu a má vstup na kabel.
Jo, je to nejspíš WIFI karta. Takže jsem pořídil špatně asi:( Nemáš odkaz na něco, co potřebuju? Cena tak kolem 1k, díky.)
Takže mam tohle: http://www.alza.cz/wifi-router-edimax-br-6304wg-d73193.htm, říkáte teda, že je to špatný?
Pokud jsem to teda dobře pochopil, potřebuju router, kterej bude mít kromě konektoru na ethernetovej kabel konektor i na ten kabel z antény? A nešlo by koupit nějakou krabici, do který by se píchl ten kabel z antény a do ní pak připojit ten router?
Pokud jsem to teda dobře pochopil, potřebuju router, kterej bude mít kromě konektoru na ethernetovej kabel konektor i na ten kabel z antény? A nešlo by koupit nějakou krabici, do který by se píchl ten kabel z antény a do ní pak připojit ten router?
Vymyslel jsem to takhle:
Do routeru připojim kabel co vede ze zdi místo tý malý anténky co tam je, pak koupim AP který připojim ehternetem k tomu routeru a to AP bude normálně vysílat WIFI:)
Do routeru připojim kabel co vede ze zdi místo tý malý anténky co tam je, pak koupim AP který připojim ehternetem k tomu routeru a to AP bude normálně vysílat WIFI:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2398
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23