Příspěvekod Tomina » 22 kvě 2008 21:02
Vývoj jde neustále dále,co nebylo včera možné,to je dnes skutečnost."Nové" 45nm procesory jsou vytlačovány nastupujícími 32nm od IBM,která sice zatím jen testuje,ale co nevidět půjdou do výroby..
Co má mít základní deska je těžké říci,většina jich má již dnes potřebné sloty,konektory,..atd.Tedy standardní výbava. Spíše záleží na člověku co chce,aby jeho počítač uměl,od toho se pak bude odvíjet deska a další komponenty. Pro klasickou práci na PC bych volil některý z dvoujádrových procesorů, zde bude záležet na penězích a prioritách, hlavně co se týká značky a výkonu. Všeobecně jsou AMD levnější,ale Intel zase nabídne lepší výkon (jsou i výjimky). Pokud chceš opravdu levný a kvalitní procesor, doporučím Athlon X2 od AMD, či Dual Core Inside od Intelu. Záleží na osobních preferencích. Další věc je overlocking (taktování), což je zvyšování frekvence procesoru. Pokud nechceš akutně kupovat nový procesor, zkusil bych ho prvně nataktovat, buď ti to bude stačit, nebo ne. Jen podotknu, že ve WinXP nevidím rozdíl mezi jednojádrem či dvoujádrem (beru kanclpráci)
Zdroj MAXPower mám také a upřímně - je to šmejd. Watáž je dána spotřebou jednotlivých komponent a většinou značkový zdroj může mít i méně watů, než by bylo nutné u neznačkového. Kanclpráce si vystačí i s 300W, PC na filmy s lepší grafikou 400W, herní PC 500W a více...záleží kolik žroutů do PC chceš naskládat.
Dnes se dá říct, že nemá smysl zlepšovat staré PC. To je opravdu lepší poskládat si nové, kdy i solidní počítač tě výjde se vším všudy na cca 5.000,-
Kvalitu zdroje nepoznáš, buď počítač jde a nebo nejde, někdy se může stát, že často počítač vypadává při náhlém odběru některého z komponent. Pak je nutné pořádné otestování, zda je vše způsobeno právě zdrojem.
Pokud jsem napsal něco špatně, tak mě klidně opravte..