no ked bude procak stacit tak pohoda... keby som potom niekedy chcel lepsi procak, tak mozem kupit zas nejaky AMD 7/9 seriu, vsakze? alebo tie nie su az tak vykonne ako high end intely?(neviem, nevyznam sa v tom ci ma nejaka znacka vyhodu/lepsi vykon len v nejakom vykonnostnom segmente)
no ked ta karta ma zacinat na 500 dolaroch, tak ked si pripocitam dan a marze obchodnikov/predajcov tak cena zas tak daleko od tych 600e nebude ale chapem ze aj tak to asi bude vyhodna kupa
co se týče procáku, tak Intel herně furt lepší než Ryzeny (něgde víc, jinde nastejno), ale ten příplatek za Intel (například v podobě aktuálních i7) neodpovídá nárůstu výkonu...
Nárůst výkonu nikdy nebude ceně odpovídat. Od určitého bodu je nárůst výkonu naprosto minimální a cena tomu neodpovídá. Je to jen o tom, jestli na to máš rozpočet a jsi ochotný si za těch pár FPS připlatit nebo ne.
no ved pisem ze s kupou neponahlam mne praveze o tych par fps nejde, ale nechcem aby grafiku v buducnosti brzdil procak a jediny mozny upgrade by bol prechod od AMD k Intelu a stym suvisiaci nakup novej dosky a ramiek (moj ciel niekedy v buducnosti nie je parit na ultra v 2560x1440 pri 144Hz), ale nejaka vyssia stredna trieda ktora by mi utiahla FHD na tych 144Hz- nieco ako aktualne 2070S resp 5700XT
RTX3070 bude vykon 2080Ti, za cenu vyssi stredni tridy. Az opadne hype kolem launche kdy budou ceny asi o trochu nadsazeny, cekal bych ceny kolem 500€. (resp na urovni 5700XT / 2070S).
Ten vykon se urcite vyplati a neni tam moc co resit. Koupit 2070S nebo 5700XT je v podstate vyhozeni penez, za mesic budou mit ty karty polovicni cenu.
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP O2 VDSL 16MB Xbox One
Ahoj, prosím o radu, zda je možné provést u sestavy upgrade GPU na RTX 4080, jde mi především o nenáročné hraní ve 4K.
Bude mi stačit výkon zdroje ? Nebude sestavu výrazně brzdit procesor ? Je kompatibilní základní deska. Pomohu si upgradem GPU ?...
Poslední příspěvek
Z měření (CPU 35% a GPU 100%) mi upgrade GPU krátkodobě dává smysl, i když převrátí zatížení na druhou stranu. Navíc CPU máš s otevřeným násobičem, tak se tam nějaká % navíc ještě najdou...
Čau, už strašně dlouho nesleduju, co se ve světě HW děje a proto bych si rád nechal poradit.
Během covidu jsem si poskládal PC v podpisu a od té doby na něm jedu. V rozlišení QHD už u některých titulů cítím limity a některé hry si na ultra zkrátka...
Poslední příspěvek
Mas vubec v BIOSu zaply XMP profil RAM? Spousta lidi nevi ze se to musi zapinat a pripravi se az o 40% vykonu procesoru.
Procesor vymen za Ryzen 5700X a kup,novou grafiku, to je vse co je potreba udelat.
Ahoj pohrávám si s myšlenkou oživit svůj starý kancelářský počítač na alespoň trochu schopný herní pc. Hry jsem nehrál řadu let ale poslední dobou mám velkou chuť si něco zahrát. Teď bude vycházet nové GTA VI a strašně rád bych si ho zahrál. Můj...
Poslední příspěvek
Tak jasný, ale do té doby bych si zahrál něco jiného, takže upgrade bych si nadělil klidně pod stromeček. Navíc se mě úplně netýkají novinky v podobě procesorů a grafik, klidně bych sáhl po bazarovych komponentech.
mám otázku jestli má cenu upgradovat můj pc nebo rovnou koupit novou sestavu.
HARDWARE nyní: co chci kupovat:
CPU - AMD ryzen 5 4500 -----> AMD ryzen 7 5700X
GPU - AMD Radeon RX 6600 ------> RTX 4070 Super ( )
Motherboard - Asus...
Poslední příspěvek
Ja tam jako mozny problem vidim tu levnou kancelarskou desku. Uz to puvodni PC bylo zrejme postaveno jako herni za co nejmene penez. Ted do toho chces nacpat docela dost penez, ale ta levna deska ti tam zustane.
Tak mě čeká dost jistě poslední upgrade na mé desce ROG STRIX B550-F GAMING ze stávajícího Ryzenu 5 3600 a RX 6600.
Dle mého asi ideálně Ryzen 7 5700X3D a RX 7600, nějaké jiné doporučení, ale ono asi už není úplně co vymýšlet...?
Jako možná bych...