Jaký program na 3D grafiku?

...

Moderátor: Mods_senior

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Jaký program na 3D grafiku?

Příspěvekod Pernee44 » 01 kvě 2008 18:38

Zdravim. Rozhodl jsem se že se trochu naučim v nějakym programu na vytváření 3D grafiky. Skoušel jsem Blender...ale radši bych něco jednoduššího, přehlednějšího. Poradte prosím někdo. Hlavně aby se na netu k tomu programu daly sehnat nějaký návody. Dík :smile:
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jaký program na 3D grafiku?

Příspěvekod memphisto » 01 kvě 2008 19:49

třeba 3D max, ale počítej s tím, že na to musíš mít trochu lepší PC.návodů je spousta a knížek ještě víc.třeba tady máš na ukázku co v něm lze dělat
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 01 kvě 2008 21:01

A nebylo by něco free? chtěl bych to pokud možno legálně :D . Ale jako 3D max mě přijde taky docela složitej....de vo to jestli se vůbec vyplatí v něčem jednoduchym začínat. Si pamatuju že sem v blenderu jednou vytvářel nákou scénu a renderovalo by se mi to asi hodinu....sem měl eště grafiku Radeon x300 256Mb :D . Už se těšim až koupim C2D to už pošlape vo kus líp. :smile:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 01 kvě 2008 21:07

nebylo by špatné si třeba stáhnout 30 denní trial a vyzkoušet.ve free variantách nemáš tolik možností a jsi většinou odkázán jen na jednu určitou činnost.3D max je komplet nástrojů a další můžeš v poho přidávat.dá se v něm dělat skoro vše.zkoušel jsem i ty free varianty a nic moc

PS: ještě mě napadl program SketUp.naprosto jednoduchý a lehký na pochopení
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 01 kvě 2008 21:14

jj na Sketchup sem taky narazil ale přijde mě to takový zvláštní. Hlavně taková "kreslená" grafika. koukal sem na net a sou tam i modely různejch budov jako třeba koloseum :smile: ale kdyby se to udělalo v 3D maxu tak by to asi vypadalo líp. Má ještě někdo nějakej tip? I odkazy na návody se počítaj :wink:

Iron
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Iron » 01 kvě 2008 21:17

Skoušel jsem Blender...ale radši bych něco jednoduššího, přehlednějšího.

Je fakt, že Blender je pro začátečníka trošku složitější, ale všechno se dá nastavit. Dokonce je už částečně přeložený do češtiny! Časem se to naučíš a budeš i vděčný, že je to vyřešeno tak jak to vyřešeno je.
Profesionální programy na 3D grafiku jsou všechny za těžké prachy, jediný Blender je zdarma. Pokud nechceš platit, nic jiného Ti nezbývá.
Komunita okolo Blenderu je vpravdě obrovská. Návodů jsou stovky, většina sice v angličtině, ale najde se dost i pro česky mluvící uživatele.
Znám opravdu hodně stránek o Blenderu, takže jestli chceš, hodím je tady.

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 01 kvě 2008 21:21

jj určitě sem odkazy hoď...na angličtinu si pomalu zvykám, ikdyž základy nejsou špatný v češtině. I na ten 3D max a sketchup pokud někdo zná odkazy, budu jenom rád :smile:

Iron
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Iron » 01 kvě 2008 21:29

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 01 kvě 2008 21:31

na SketchUp máš odkaz v mém příspěvku výše.je to na oficiální stránky, kde můžeš stahovat i modely

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 26 kvě 2008 10:21

Tak jsem se rozhodl pro blender...a začal sem se základy. Krom tutoriálů jako extrude, křivky atd. sem skusil vytvořit slona... tady jsou nějaké obrázky... http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=nF199pFuYb.jpg http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=79qtByPnVN.jpg je to podle tohoto tutoriálu. http://video.google.com/videosearch?q=M ... tesearch=# Rád bych slyšel vaše hodnocení (vim že je to málo detajlní...ale v tom tutoriálu je to taky :D ) dík. :smile:

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 26 kvě 2008 12:18

Jo, pohoda, bráno z mého pohledu. Já bych asi neuměl udělat ani krychly :lol:
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”