Ebay: má smysl teď objednávat něco z Činy
Re: Ebay: má smysl teď objednávat něco z Činy
Nakupuji převážně na Ali, pokud mi zásilka z nějakého důvodu nedorazila, byly mi vždy vráceny peníze zpět a to tak +/- do týdne!

- Mr. Incognito
- Level 3.5 
- Pohlaví:  
- Stav:
Pokud někdo nakoupí u prodejce s hodnocením 28%, tak je to jeho blbost. Já jsem na Ebay pár reklamací řešil a vždy jsem to vyřešil s prodejcem. A kdybych nevyřešil, peníze by mi vrátil PayPal. Není důvod strašit, že Ebay je špatný, i když sám raději nakupuju na Ali kvůli recenzím s fotkami.

AliExpress vraci tve penize, takze pripadny podvodnik nedostane nic.
Ebay/PP vraci svoje a z podvodnika samozrejmne nic zpet nedostane.
Jen rikam jaky je rozdil mezi Ali a Ebay, ze pri nakupu na Ebay podvodnikovi ty penize
zustanou. Zakaznik o ne ale neprijde. To bylo na "na Ali zasadne nenakupuji".
Kdyz clovek vidi 3D tiskarnu za 1500 Kc tak nezkouma hodnoceni prodejce
Existuji i falesne graficke karty a falesne procesory.

Ebay/PP vraci svoje a z podvodnika samozrejmne nic zpet nedostane.
Jen rikam jaky je rozdil mezi Ali a Ebay, ze pri nakupu na Ebay podvodnikovi ty penize
zustanou. Zakaznik o ne ale neprijde. To bylo na "na Ali zasadne nenakupuji".
Kdyz clovek vidi 3D tiskarnu za 1500 Kc tak nezkouma hodnoceni prodejce

Existuji i falesne graficke karty a falesne procesory.
- 
				Uziv00
- Pohlaví:  
Objednával jsem minulý týden z banggood. Tak uvidím. Na jaře mi 1 kus nedošel, poslali znovu.

Tak teď jsem si vzpomněl na tohle svoje vlákno, a napíšu jednu zajímavost:
Na začátku prosince jsem si kupoval něco na Ebayi, bylo tam jasně vyznačeno, že položka se nachází v Číně, předpokládáné datum doručení bylo mezi koncem prosince a koncem ledna, a ještě bylo upozornění, že dodávky z Číny mohou být zpožděné. Ok, počítal jsem s tím.
A co se nestalo: za pouhých 12 dnů po objednávce mi najednou volal kurýr DPD, že mi to za chvíli přiveze. No čuměl jsem pěkně teda.
 No čuměl jsem pěkně teda.  Takže oni to ve skutečnosti poslali z evropského meziskladu.
 Takže oni to ve skutečnosti poslali z evropského meziskladu. 
A sranda je, že oficiální tracking sledoval cestu položky z číny právě do toho meziskladu (takže ve chvíli, kdy jsem měl výrobek už doma, sledoval jsem tracking výrobku z číny do GB, a chvíli jsem nevěděl, co to má znamenat, a zda mi to omylem nepošlou znova, tentokrát fakt z číny.

Na začátku prosince jsem si kupoval něco na Ebayi, bylo tam jasně vyznačeno, že položka se nachází v Číně, předpokládáné datum doručení bylo mezi koncem prosince a koncem ledna, a ještě bylo upozornění, že dodávky z Číny mohou být zpožděné. Ok, počítal jsem s tím.
A co se nestalo: za pouhých 12 dnů po objednávce mi najednou volal kurýr DPD, že mi to za chvíli přiveze.
 No čuměl jsem pěkně teda.
 No čuměl jsem pěkně teda.  Takže oni to ve skutečnosti poslali z evropského meziskladu.
 Takže oni to ve skutečnosti poslali z evropského meziskladu. A sranda je, že oficiální tracking sledoval cestu položky z číny právě do toho meziskladu (takže ve chvíli, kdy jsem měl výrobek už doma, sledoval jsem tracking výrobku z číny do GB, a chvíli jsem nevěděl, co to má znamenat, a zda mi to omylem nepošlou znova, tentokrát fakt z číny.

- gogo1963
- Master Level 7.5 
- Pohlaví:  
- Stav:
ali má spoustu věcí už v evropě, ze Španělska mi vedli přes DPD grafický tablet ... sklady mají i v Polsku, Francii ... clo už zaplaceno, rychlovka ... samozřejmě nejde to u všech položek

i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
						- 
				- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek

- 

- 37
- 28636
- 
						od Ghoust23
						Zobrazit poslední příspěvek 
 25 dub 2025 19:55