Příspěvekod MoA285 » 27 říj 2020 14:55
Řeším svoje otázky furt dokola, protože mi přijde, že na dost otázek jsem ještě nedostal odpovědi a každý další příspěvek se dozvídám něco, co mě víc a víc mate. V prvním příspěvku jsem taky žádal o nějaké rady/tipy, kde bych si ty věci sám ověřil, nebo se sám přiučil. Nikdo mě nikam neodkázal, tak se zatím ptám tady.
Jsem vděčný za nástřel sestavy, ale s každou další radou mi přijde, že není uskutečnitelná věc z předchozích příspěvků. .. naopak v posledním se dozvím, že to je vlastně jedno, protože ta sestava má hru pár let utáhnout na full detaily. Když pak srovnám komponenty z návrhu s doporučenými specifikacemi hry, tak i když se mi hodně líbí cena, tak mi nesedí čísla. .. a když použiju svůj selský rozum, kdy je v doporučených specifikacích grafická karta za 12k s VR Ready a v návrhu je za 6k .. tak mi nedává smysl, že by to fungovalo. .. naopak když kouknu na doporučený procesor a ten z návrhu, tak tam už se snad chytám správně, když si dokážu představit, že „návrhový" dožene ten doporučený počty jader, i když má nižší frekvenci.
Jako někdo, kdo s tím nikdy nedělal a chtěl by, tak si dokážu představit, že bych se nejspíš? dokázal odrazit od nějaké jiné základní desky, ale já ani nevím, která komponenta je nebo jestli vůbec má být future-proof. Deska z návrhu prý není, takže i když bych teď koupil ten návrh, tak později na to už nic jiného nekoupím/nenapojím. To jsem z toho pochopil. Ani nevím, co všechno se případně dá z původní desky vzít do nové sestavy. Jestli jsem tohle dobře pochopil, tak procesor nejspíš ne.
Věděl jsem, že se tu budete chytat za hlavu, proto jsem i napsal, že mě můžete odkázat někam jinam.
Rád bych to pochopil, ale je to pro mě hrozně matoucí a vy mi nedáváte ani nic od čeho bych se nějaký způsobem odrazil.
Když to shrnu, tak tohle mám teď před očima.
Žádost o uprgradovatelné PC => motherboard není futureproof, vyjdou nové grafiky a procesor je pro moje oči součástka, která se nedá dát na jinou desku.
Budu se opakovat, ale v prvním příspěvku jsem psal, že jsem zatím hrál jenom na noteboocích. .. takže je bezva, že tu mám sestavu, ale s tím co mi k tomu říkáte, si ten notebook můžu koupit rovnou, protože jak to zatím chápu, tak bych stejně vyměňoval to nejdůležitější - procesor/grafickou kartu/základní desku -> celý stroj, až něco odejde.