PC bez GK a HDD do 13 000

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

XartiQ
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

PC bez GK a HDD do 13 000

Příspěvekod XartiQ » 30 říj 2020 13:37

Dobrý den, ahoj,

již několikrát jsem zde zavítal pro radu a vždy mi bylo výborně doporučeno vhodné řešení a proto bych se rád na Vás obrátil zas.

Tentokrát se jedná o PC mého bratra, který má opravdu plečku, která bude potřeba celá vyměnit. Jediné, co může zůstat je GK (1060 6gb) a disky (SSD + HDD). Zbytek ideálně vyhodit a koupit nové.

Jakožto 15 letý cápek na tom bude nejvíce hrát, ale zároveň ho začíná postupně bavit stříhat video, nahrávat a upravovat a dokonce se z youtube učí základy animace. Proto bych toto rád při výběru zohlednil. Já osobně tomu nerozumím, ale i přes to jsem se pokusil něco navrhnout a byl bych rád za každou připomínku, či jiný návrh. A taky bych byl rád, kdyby to byl nějaký obchod, který vše složí a já jen přidám GK + HDD.

Můj návrh:
Procesor: Ryzen 5 3600
Deska: ASROCK B450M PRO4-F
RAM: Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX černá
Zdroj: GIGABYTE P650B
Skříň: SilentiumPC Signum SG1X TG RGB

Jinak všechno ostatní by měl bratr mít. Má i 120Hz monitor a časem by si asi dokoupil ještě o něco lepší grafiku, na kterou si šetří. Předem mockrát děkuji za každou radu!

Michal

Reklama
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC bez GK a HDD do 13 000

Příspěvekod xbs » 30 říj 2020 14:11

může bejt, desku spíš MSi B450A-Pro MAX nebo B550 s jistou možností apgrejdu na Zen 3, případně rovnou počkat pár měsíců na R5 5600... zdroj bych volil z ověřenejch, Seasonic S12III nebo bQ! System Power...

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”