Potřebuji poradit s propojením pc+nbook pro přenos dat v domácí síti. Nb je připojený skrze wifi, pc kabelem do routeru vdsl. Jak to vyřešit, abych mohl s obou zařízení dosáhnout na všechna data vzájemně? U obou jsem admin, nasdílel jsem komplet všechno co šlo, udělil oprávnění. Ani u jednoho to bohužel nejde tak jak chci, resp. nijak. Viz přílohy. Umí někdo pomoci, jak na to? Dík za případné rady, nebo nasměrování na nějaký návod s postupem, který nikde nomohu najít.
Petr
Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.
Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.
Zadej prihlasovaci jmeno ve formatu HOSTNAME\USERNAME.
Ne pouze USERNAME - Windows netusi, ze je to uzivatel z druheho pocitace.
Ne pouze USERNAME - Windows netusi, ze je to uzivatel z druheho pocitace.
-
- Pohlaví:
To bych si nemyslel. I když W10 skýtají spoustu překvapení 
O heslo si žádá vzdálený počítač, takže naprosto přesně ví, který uživatel má mít k prostředkům přístup.
Hostname\username se používá v doméně pro přihlášení k lokálnímu účtu. Pokud jde o přihlášení k lokálnímu PC z klávesnice (u kterého sedím) lze použít tečku ".\username".
K problému:
1. Oba dva počítače musí být ve stejné síti.
2. Typ sítě ve woknech nesmí být "Veřejná síť".
3. Na obou musí být povoleno "Sdílení souborů a tiskáren v sítích microsoft"
4. Prostup musí být povolen ve firewallu (ve výchozím je zakázán), takže zkus na chvíli vypnout firewall.
5. samozřejmě musí být ping mezi oběma pc.

O heslo si žádá vzdálený počítač, takže naprosto přesně ví, který uživatel má mít k prostředkům přístup.
Hostname\username se používá v doméně pro přihlášení k lokálnímu účtu. Pokud jde o přihlášení k lokálnímu PC z klávesnice (u kterého sedím) lze použít tečku ".\username".
K problému:
1. Oba dva počítače musí být ve stejné síti.
2. Typ sítě ve woknech nesmí být "Veřejná síť".
3. Na obou musí být povoleno "Sdílení souborů a tiskáren v sítích microsoft"
4. Prostup musí být povolen ve firewallu (ve výchozím je zakázán), takže zkus na chvíli vypnout firewall.
5. samozřejmě musí být ping mezi oběma pc.
Body 1-5 musi byt splneny kdyz problem je v nespravnem hesle.
Zadani HOSTNAME\USERNAME funguje mezi pocitaci i mimo domenu.
Zadani HOSTNAME\USERNAME funguje mezi pocitaci i mimo domenu.
-
- Pohlaví:
Já taky netvrdím, že nefunguje. Jen že mimo doménu je zadání hostname\username zbytečné, zatímco v doméně povinné (k lokálnímu účtu).
Vzhledem k druhému screenu odhaduji, že mu na I537GHZ běží FW, který to blokuje.
Vzhledem k druhému screenu odhaduji, že mu na I537GHZ běží FW, který to blokuje.
polovina vyřešena - z nb do pc se dostanu, obráceně ne. Z pc do nb přes wifi chce heslo. Žádné jsem nedával. Co s tím?
Jinak:
1/oba jsou ve stejné sítí - domácí skupina
2/není to veřejná síť
3/sdílení povoleno pro všechny typy
4/fw vypnul, výsledek stejný
5/ping pc-nb ok - 2ms na interní adrese
Děkuji za trpělivost a ochotu pánové.
Jinak:
1/oba jsou ve stejné sítí - domácí skupina
2/není to veřejná síť
3/sdílení povoleno pro všechny typy
4/fw vypnul, výsledek stejný
5/ping pc-nb ok - 2ms na interní adrese
Děkuji za trpělivost a ochotu pánové.
-
- Pohlaví:
Jestliže zkoušíš přistupovat po síti k souborům na pc, pomocí účtu bez hesla, tak to není možné. To je vlastnost windows.
To je divné, mám domácí síť Windows 7 Home Premium a běžně přistupuji k souborům, všechny účty mám bez hesla. Jediné heslo je do domácí sítě.
-
- Pohlaví:
Co na to říct?petrmet píše:To je divné, mám domácí síť Windows 7 Home Premium a běžně přistupuji k souborům, všechny účty mám bez hesla. Jediné heslo je do domácí sítě.
petrnet si plete kanalizaci s mobilizací.
Vytvořil si domácí síť (https://pcworld.cz/software/tip-jak-v-p ... -sit-21026) Rozdíl oproti "klasickému" sdílení je jasný.
Funkce domácí sítě u nynějších win10 chybí, takže ji použít nelze.
Zbytečně útočíš. Název vlákna je "Domácí síť", ty ve svém příspěvku píšeš o Windows, tak jsem reagoval svojí zkušeností.
-
- Pohlaví:
Co považuješ za útok? Odhalení tvé neznalosti?
V názvu vlákna je i win10 pro. A proto vše, co se tu píše se týká sítě a win10 pro. Nemůžu za to, že jsi to nepochopil. Ale nic si z toho nedělej. Vždycky se najde nějaký petrmet, co musí reagovat svou zkušeností. I když je to mimo mísu.
V názvu vlákna je i win10 pro. A proto vše, co se tu píše se týká sítě a win10 pro. Nemůžu za to, že jsi to nepochopil. Ale nic si z toho nedělej. Vždycky se najde nějaký petrmet, co musí reagovat svou zkušeností. I když je to mimo mísu.
Domaci sit = LAN (Win 10 Pro).
Ve Windows 10 uz nic, co Microsoft nazyval "domaci skupina" neni, bylo to zruseno mnoho buildu
zpet v roce 2018:
https://support.microsoft.com/cs-cz/win ... 1ff4a09979
Nicmene nevime vysledek napsani prihlasovaciho jmena ve tvaru HOSTNAME\USERNAME.
Polovina vyresena - jenze ktera polovina ?
Ve Windows 10 uz nic, co Microsoft nazyval "domaci skupina" neni, bylo to zruseno mnoho buildu
zpet v roce 2018:
https://support.microsoft.com/cs-cz/win ... 1ff4a09979
Nicmene nevime vysledek napsani prihlasovaciho jmena ve tvaru HOSTNAME\USERNAME.
Polovina vyresena - jenze ktera polovina ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3118
-
od TechShowGamer
Zobrazit poslední příspěvek
27 črc 2024 06:31