Jaky dukaz konkretne ? Kazdy kdo ma jeste takovou vykopavku si muze vyzkouset sam, jak slaby je
procesor a na co jeste staci - ciste technicky je to uz jen lepsi psaci stroj.
Na to aby slo prehrat napr. 1080P video v HEVC (tzn co nahravaji dnesni telefony) je treba 5000 bodu
v Passmarku, protoze video musi dekodovat procesor. Dvoujadro C2D ma jen 2000 bodu, ctyrjadro ma jen 3500
bodu, cpu na 100% a z videa slideshow. K cemu je mit v roce 2020 procesor, co nestaci ani video z telefonu ?
Atomum se tady na foru smejeme ze jsou uplne na nic a ze maji vykon desktop procesoru z roku 2008,
a toto jsou prave ty procesory z roku 2008. Nema smysl stavet dnes pocitac z historickych 12 let starych
komponent (coz je 3x prekrocena bezna zivotnost desky) a jeste na tuto vykopavku instalovat aktualni verzi
Windows 10. Jakykoliv pocitac i ze sberneho dvora zadarmo bude vykonnejsi.
Jakakoliv manipulace s tak starou deskou - montovani do skrine, montaz a demontaz chladice ji take muze znicit,
jak je bezolovnaty cin po letech krehky. Jedina moznost se stavajici deskou je ne-45nm procesor (tzn jen predchozi
generace cpu). Ja osobne bych ale stavel na podstatne novejsich komponentech - treba socket 1150 z roku 2014,
o celych 5 let novejsi a vyrazne vykonnejsi - zvlast jestli to ma byt pocitac co ma slouzit dalsich x let.