Zdravím,
dostal se mi do ruky PC (proc.AMD duron na 1300MHz,MB nějaká MSI ,zdroj max. 255W,grafika 64M,RAM asi 380Mb),kterej se občas natvrdo restartuje (hlavně při instalaci programů,přehrávání mp3 ).Poradil by někdo jak postupovat ,případně co vyzkoušet ?
Zkoušel jsem: otestovat RAM programem tuším memtest -jeví se bez problému.Přeformátoval jsem HDD,zítra tam znovu nainstaluji XP
Díky za každou radu,nápad k tématu.
Náhodný restart PC natvrdo Vyřešeno
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Náhodný restart PC natvrdo
Ověř disk utilitou od výrobce. Zkontroluj kondenzátory na MB, zkus jiný zdroj...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to chceš instalovat úplně na čisto, odstraň na disku všechny oddíly a znovu je vytvoř. Pak teprve jednotlivé oddíly, či oddíl naformátuj, ale ne rychlým formátem. Teprve potom instaluj systém, následně potřebné ovladače a pokud bude vše běhat jak má, teprve pak instalovat další programy. Jinak příčinou mohly být elektrolytické kondenzátory na základní desce a z podobného důvodu i vadný zdroj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
>Ověř disk utilitou od výrobce. Zkontroluj kondenzátory na MB, zkus jiný zdroj...<
Je tam HDD WD300 (30GB).Kontrolou kondenzátorů je rozumí vodivost připájení na MB,nebo proměření kapacity ?
>
Pokud to chceš instalovat úplně na čisto, odstraň na disku všechny oddíly a znovu je vytvoř. Pak teprve jednotlivé oddíly, či oddíl naformátuj, ale ne rychlým formátem. Teprve potom instaluj systém, následně potřebné ovladače a pokud bude vše běhat jak má, teprve pak instalovat další programy. Jinak příčinou mohly být elektrolytické kondenzátory na základní desce a z podobného důvodu i vadný zdroj.
<
To jsem udělal na druhým PC pod XP.Ve správci disků se oběvil vykřičník,tak jsem odebral oddíly a vytvořil jeden nový.Naformánoval pomalým formátem a nastavil oddíl jako aktivní.
Zdroj je údajně nový.
Zítra budu pokračovat ...
Je tam HDD WD300 (30GB).Kontrolou kondenzátorů je rozumí vodivost připájení na MB,nebo proměření kapacity ?
>
<
To jsem udělal na druhým PC pod XP.Ve správci disků se oběvil vykřičník,tak jsem odebral oddíly a vytvořil jeden nový.Naformánoval pomalým formátem a nastavil oddíl jako aktivní.
Zdroj je údajně nový.
Zítra budu pokračovat ...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj kondenzátory
Zapomněl sem dopsat: zda nejsou nafouklé či vytečené...
ADD zdroj: Nevadí že je nový ,třeba je slabý...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Re: Náhodný restart PC natvrdo - vyřešeno
Tak to skutečně asi bylo tím HDD. Odebral jsem oddíly,vytvoříl a naformátoval.Nainstaloval Win a už druhý den na tom hraju mp3 a zatím to nerestartlo ani jednou. (pozná se časem)
Díky za rady a informace.
Díky za rady a informace.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Rádo se stalo za všechny. Ať se daří! Chce to pravidelné čištění a úklid i kontrolu disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2273
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:11
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4352
-
od Sipsisipi
Zobrazit poslední příspěvek
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”