Ahoj. Můj problém se týká barev při přehrávání DVD. Mám Windows Media Player, PowerDVD a BS Player. Ve všechn přehrávačích, když pustím film z DVD, jsou zkreslené barvy. Jednak hodně tmavé, jednak modrá obloha je zelená, apod. Vše se spraví, když sputím nastavení grafické karty (GF7600GT) a kliknu na Televize a Video nebo na Nastavení barev. Nic nenastavuji, jen na to kliknu. Pokud se pokusím něco nastavit, nepomůžeto, ta táhla nelze posouvat plynule.
Nekdy se také stane, že místo obrazu je jen modrá obrazovka a jede jen zvuk, nebo je tam taková zelenofialová mozaika.
A další problém: zničeho nic mi Windows Media Player nepřehrává zvuk. Jen obraz (a nebo ta modrá obrazovka).
Jelikož tomu sám nerozumím, nainstaloval jsem si na radu známeho Codecs6030_allin1. Chvilku to pomohlo, ale pak se to zase objevilo.
Dá se s tím něco dělat? Může to znamenat problém s grafickou kartou? Díky.
Zkreslení barev videa DVD
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zkreslení barev videa DVD
Odinstaluj si tvoje stávajcí kodeky a nainstaluj jiné.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Spíš to vypadá na ovladače - odinstaluj (nejlépe v nouzáku) včetně všech souborů a zápisů v registru a nainstaluj nejnovější vhodné pro tvou GK.
Owner píše:Odinstaluj si tvoje stávajcí kodeky a nainstaluj jiné.
Vubec se v tom nevyznam. Nemel bys nejaky tip, ktere kodeky zkusit?
Elusive píše:Spíš to vypadá na ovladače - odinstaluj (nejlépe v nouzáku) včetně všech souborů a zápisů v registru a nainstaluj nejnovější vhodné pro tvou GK.
Z tohoto mám trošku obavy. Před pár měsíci jsem nainstaloval nové ovladače a skončilo to reinstalací WinXP. Takže bych to radši napřed zkusil s těmi kodeky.
Včera jsem jen tak na zkoušku spustil instalaci toho All-in-1 (aniž bych ho před tím odinstaloval) a po restartu všechno běželo, i zvuk v Win Media Playeru. Ovšem musel jsem opět spustit ovládání graf. karty, aby barvy naskočily správně, ale bylo OK. Pak jsem ale začal drbat do těch táhel, chtěl jsem znížit jas, a barvy zase začaly být do zelena a bylo to celkově horší.
Taky jsem si všiml, že občas se u o toho ovládání objeví takový náhled pro nastavení barev, ale většinou tam není. Tak je mi to divný, řek bych, že by tam měl pořád buď být a nebo nebýt.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blue Spirit píše:Zkus CCCP
Zkus tamty.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
-
- Pohlaví:
Podívej se jakou verzi ovladačů tam máš - budou to nějaký NVidia. Pokud nemáš tyto nVidia Detonator Drivery, pak ty staré odinstaluj - Ovladací panely - odebrat. Potom otevři složku Program Files a odstraň složku Nvidia (pokud tam bude). Pak si stáhni CCleaner a pročisti PC - návod najdeš někde na těchto stránkách. Restartuj a nainstaluj ten Detonátor. Pak se uvidí. Možná tu nebudu, ale jistě to s tebou někdo dotáhne.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ty detonatory, jak radí Blue Spirit jsou staré. Stáhni si nejnovější ovladače ze stránek nVidie (označ svou kartu a OS) a nainstaluj (po předchozí kompletní odinstalaci starých a očistě systému).
-
- Pohlaví:
Ty detonátory jsou sice starý, ale možná novější než ta karta.
Btw Ne vždy všechno běží pod novými ovladači.

Díky pánové všem. Zkusim se s tim poprat.
Měl jsem obavy jestli to neukazuje na vadnou graf. kartu, ale nikdo jste tuto možnost nezmínil, což mě těší.
Měl jsem obavy jestli to neukazuje na vadnou graf. kartu, ale nikdo jste tuto možnost nezmínil, což mě těší.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 6545
-
od jval
Zobrazit poslední příspěvek
04 bře 2025 20:41
-
- 9
- 3050
-
od falco_dee
26 led 2025 18:25
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1592
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6658
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4845
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”