Nejlevnější notebook... Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

The Grim Reaper
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Nejlevnější notebook...

Příspěvekod The Grim Reaper » 28 kvě 2008 20:28

Dobrý den,
v počítačích se moc nevyznám, a tím menší přehled mám v oblasti notebooků :blush: . Nějaký bych si chtěla pořídit, ale jsem dost finančně omezena. Proto bych se chtěla zeptat na několik věcí.
1) Jak bych si měla notebook vybírat (na co si dát největší pozor)?
2) Co patří do základní výbavy?
3) Co se dá případně dokoupit později?
Když mám klasickou krabici, tak si tam můžu vyměnit zvukovku, dokoupit vypalovačku, hadr a tak... jde něco takového i s noťasem?
Předem děkuji za odpověď.
TGR

Reklama
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nejlevnější notebook...

Příspěvekod newwes » 28 kvě 2008 21:51

ad1, Podle toho, na co ho potřebuješ. Práce na cestách, škola, nebo jen tak? Baterie by měla něco vydržet, aby ti po 1 hodině nechcíp.
ad2, Vycházej z bodu 1. Co všechno potřebuješ / užiješ/ doma na PC?
ad3, S tím moc nepočítej.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 28 kvě 2008 22:57

V notebooku se dá časem dokoupit snad jedině operační pamět.Jinak se dá někdy vyměnit pevný disk a mechanika.U některých drahých i grafika.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 29 kvě 2008 01:53

1.) vybírej podle použití, pozor si dej na značky typu ACER
2.) základ je procesor Core 2 Duo, dostatečně velký disk (160GB optimum), paměť minimálně 1GB (2GB je optimum)
3.) dokoupit se dá paměť, mechanika, disk a taky grafika, ale ta jen u neintegrovaných (výměna a koupe grafiky je dost finančně náročná)

PS: napiš, kolik sis našetřila a něco vyberem :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

The Grim Reaper
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod The Grim Reaper » 29 kvě 2008 11:22

Tak nakonec jsem udělala to, s čím jsem asi měla začít. Šla jsem se pozeptat do obchodu. Chci to především do školy (jdu na VŠ) tak abych ho mohla mít u sebe, a na takové to přehrávání filmů.
Hadr moc velký nepotřebuju. Nabídli mi několik strojů a nakonec zvažuji tyto dva:
http://market.4it.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=211330

http://market.4it.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=207340

OS WIndows si k tomu dokoupím a oni by mi ho nainstalovali.
Celková cena by měla být do 20 tisíc, ale samozřejmě levnější je lepší :D, nejsem hráč nebo kameraman, takže nijak špičkové vybavení nepotřebuju...
Taky mi nabídli Acera za 10tis., ale tam jsme se shodli, že ten byl moc oholenej...(málo vstupů pro další zařízení a tak.)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 29 kvě 2008 11:45

za 18K s 1GB pamětí je dost. pokud chceš do 20k, tak bych bral tenhle: Fujitsu Siemens Amilo Li2735 - BAT:CZM2-NQ1B8-LI2 C2D 1,66GHz, 2GB paměť, 320GB HDD, Vista Home Premium, 18 245,- Kč
nebo Asus F3E-AP268P C2D 1,83GHz, 2GB paměť, 250GB HDD, Bluetooth, Windows XP Professional 18 911,- Kč záleží na tom, jaký OS preferuješ :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

The Grim Reaper
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod The Grim Reaper » 29 kvě 2008 12:40

Ten Asus s XP nevypada vůbec špatně :smile:. Jenom doufám že si nekoupím něco co bude každý měsíc v opravě... :lol:

The Grim Reaper
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod The Grim Reaper » 06 čer 2008 22:55

Tak mám ten ASUS. Jenom pomalu začínám litovat, že jsem to vůbec kupovala... :-( Pořád mi tady naskakuje, že LiveUpdate žádal o neobvyklé ukončení nebo co. Taky naskakuje nějaký Alert!, kde jde jenom kliknout na OK a nic v tom okně není napsané. Ale na pohled vypadá hezky... :-)
Naposledy upravil(a) The Grim Reaper dne 06 čer 2008 23:48, celkem upraveno 1 x.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 06 čer 2008 23:29

to ale není chyba booků, ale problém mezi displayem a židlí.Alert tam máš, protože máš vira a ten LiveUpdate je zbytečný u ASUSu. můžeš ho odinstalovat

ReCall
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ReCall » 06 čer 2008 23:39

Správně, jak říka memphisto. Jde spíš o neznalost a svést to všehno na stroj je to nejlechčí. :smile:
Znám to z osobních zkušeností kdy segra sedí u kompu a co jí nejde sváí na pc nebo na mě. Buď je pc blbé,špátné napi** :D nebo sem to zavinil já a všechno sem zničil. :lol:

A když něco nejde tak se poraď. Od toho je pc-help. :wink:

The Grim Reaper
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod The Grim Reaper » 06 čer 2008 23:44

Já to nemyslím tak, že za to může stroj, ale že jsem na něj moc blbá... :smile: Jsem zvyklá na svůj starý stolní a tohle na čem teď píšu je úplně jiné. A je tady hromada nástrojů co nevím k čemu jsou a v návodu je nemůžu najít... :smile: No jo, ženská a technika... :lol: Ale jediný vir(us), který zatím mám se jmenuje Windows... :lol:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 06 čer 2008 23:52

tak ten virus jménem Windows smaž a dívej se pak jen na černou obrazovku :smile: v podpisu mám návod na HijackThis, tak udělej ten log a vlož jej do sekce HijackThis a mrknem na ten Alert :wink:

to ReCall: chápu. doma mám to samé :evil:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”