Zdravím,
kámoš si chce koupit nová sluchátka a vypadá to na Audio-Technica ATH-A550Z nebo Audio-Technica ATH-AD700X.
Jelikož sluchátka vůbec neřeším, tak se ptám zde.
Desku má VIII Hero Alpha s
ROG SupremeFX 2015 8-Channel High Definition Audio CODEC
- TI RC4580 2VRMS audio OP AMP(s)
- DTS Connect
- SupremeFX Shielding Technology
- ESS® ES9023P
což jestli jsem pochopil má být Realtek S1200.
Má smysl si pořizovat sluchátkový zesilovač dejme to kolem 1000-1500,- oproti tomu, co je na desce? Jde čistě o hraní FPS.
Díky za info.
Sluchátkový zesilovač oproti MB Vyřešeno
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Sluchátkový zesilovač oproti MB
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Pohlaví:
Re: Sluchátkový zesilovač oproti MB
Za mě ne. Ledaže by trval na hlasitosti poškozující sluch.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Kvůli těm FPS mu půjde hlavně o co nejčistší zvuk.
Sestava v profilu.
-
- Pohlaví:
zesilovač (sluchátkový, tedy audio), zesiluje elektrický signál, který dostává od zvukovky.
zvuk je fyzikálně akustické vlnění. Není ani špinavý, ani čistý.
Stručně řečeno - elektrický signál před a za zesilovačem je stejný, jen zesílený - pokud zesilovač neobsahuje korekce (může měnit basy, výšky). Zvuk vziká až přeměnou elektrického signálu na akustickou vlnu pomocí měniče (sluchátko, nebo repro).
Pokud mu tedy nevyhovuje to, co produkuje stávající zvukovka, může si pořídit jinou zvukovku.
zvuk je fyzikálně akustické vlnění. Není ani špinavý, ani čistý.
Stručně řečeno - elektrický signál před a za zesilovačem je stejný, jen zesílený - pokud zesilovač neobsahuje korekce (může měnit basy, výšky). Zvuk vziká až přeměnou elektrického signálu na akustickou vlnu pomocí měniče (sluchátko, nebo repro).
Pokud mu tedy nevyhovuje to, co produkuje stávající zvukovka, může si pořídit jinou zvukovku.
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
jako píše ITCrowd ... lepší desky asus mají kvalitní zvukovky, dobře odrušené (akorát zní trochu jako "z hrnce", chce to pohrát si s equaliserem), zesilovačem přidáš cesty přes usb navíc ... pokud by potřeboval zesílit, lepčí cesta je jakákoliv zvukovka buď od asus nebo od creative do pcie(creative je na tom lépe s ovladači), tam už poznáš i rozdíl v kvalitě projevu
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
gogo1963
USB už dlouho umí minimální latence, sám mám streaming buffer 1ms bez jakýchkoli výpadků. Proti tomu X-Fi do PCIE nezvládla na mé sestavě bez výpadků ani KCD, přitom USB DAC ano.
USB už dlouho umí minimální latence, sám mám streaming buffer 1ms bez jakýchkoli výpadků. Proti tomu X-Fi do PCIE nezvládla na mé sestavě bez výpadků ani KCD, přitom USB DAC ano.
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
to věřím, o tom ani nepíši ... na poslech přes kvalitní sluchátka tohle prostě ne ... můj názor, nedávná zkušenost ... vracel jsem 3 kusy usb převodníků (v ceně 2500, 3600, 6000,-)
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
Re: Sluchátkový zesilovač oproti MB Vyřešeno
To věřím, ale čistě na hraní FPS je to jedno a nejspíš plně vyhoví i to co má na desce.
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
tak to jo, přiznám se, že jsem tu větu přehlédl ... na tohle je ale taky zbytečné kupovat taková sluchátka ... třeba tyhle poslouží úplně stejně ... https://www.audigo.cz/Sluchatka/Otevren ... ATH-AVA400 ... mám je už 5 let jako záložní, pořád jako nové (používá je dcera)
https://reference-audio-analyzer.pro/en ... #gsc.tab=0
Jestli koupí AD700X tak maximálně získá rovnější fr. charakteristiku a lepší citlivost. Jinak samozřejmě souhlasím, AVA400 na hraní plně vyhoví i pro ty co rádi neutrální a kvalitní zvuk, což pro hry vůbec není špatná vlastnost a do hry to vtáhne lépe než „šťavnatý“ a líbivý zvuk.
Jestli koupí AD700X tak maximálně získá rovnější fr. charakteristiku a lepší citlivost. Jinak samozřejmě souhlasím, AVA400 na hraní plně vyhoví i pro ty co rádi neutrální a kvalitní zvuk, což pro hry vůbec není špatná vlastnost a do hry to vtáhne lépe než „šťavnatý“ a líbivý zvuk.
Off Topic
Ale úplně nejlíp se stejně hraje v zatlumené místnosti s velkýma 4 pásmovýma regálovkama osazenýma jako monitory pro blízký poslech :)
A koukám že moje reprobedny které mají 60hz-20Khz +-2dB jsou na tom hodně dobře.
A koukám že moje reprobedny které mají 60hz-20Khz +-2dB jsou na tom hodně dobře.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”