Datum Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

JohnMager
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Datum  Vyřešeno

Příspěvekod JohnMager » 13 čer 2008 08:58

Dobry den. V priloze posilam soubor, ve kterem bych potreboval poradit, jak dostat do pole DATUM odpovidajici datum. Jedna se o list, ktery se bude puzivat vzdy jen tyden a pote se bude resetovat. Tedy, kdyz neco zadam v pondeli, tak aby se mi vyplnilo pondelni datum a ne aktualni (treba ctvrtecni). Todle nevim jak mam osetrit... Mam Office 2003 eng.
Moc diky za rady :bigups:
Přílohy
Datum.xls
(46.5 KiB) Staženo 40 x

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Datum

Příspěvekod mmmartin » 13 čer 2008 13:44

"odpovídající datum": čemu odpovídající?
Když něco zadávám v pondělí, je pondělní datum současně datem aktuálním. Proč by při zadávání v pondělí mělo být aktuálním datem čtvrteční datum?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

JohnMager
nováček
Stav:

Příspěvekod JohnMager » 13 čer 2008 14:11

Jsem to spatne formuloval. Pokud v pondeli neco zadam, tak aby se mi v utery nezmenilo datum. Jde o to, ze se datum a tyden vyplnuji automaticky po zadani jedne bunky (job). Takze pokud zadam neco v pondeli a v utery si otevru list a automaticky chci pokracovat nicmene s uternim datem a aby ty pondelni polozky zustali nemenne. Proste aby po zadani jobu se vypnilo aktualni datum a pritom ostatni data byla nemenna.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 15 čer 2008 22:03

V příloze.

Řešil jsem to pomocí VBA a funguje to tak, že pokud zadáš hodnotu do sloupečku "JOB", tak se ti v daném řádku, ve sloupečku "DATE" vygeneruje datum a číslo týdne do sloupečku WEEK. Generované údaje se změní jen v tom případě, kdyby si druhý den změnil hodnotu v JOBu, jinak zůstává stejné.
Přílohy
Datum.xls
(51.5 KiB) Staženo 40 x
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

JohnMager
nováček
Stav:

Příspěvekod JohnMager » 16 čer 2008 06:38

mike007 píše:V příloze.

Řešil jsem to pomocí VBA a funguje to tak, že pokud zadáš hodnotu do sloupečku "JOB", tak se ti v daném řádku, ve sloupečku "DATE" vygeneruje datum a číslo týdne do sloupečku WEEK. Generované údaje se změní jen v tom případě, kdyby si druhý den změnil hodnotu v JOBu, jinak zůstává stejné.

To je presne co jsem potreboval. Diky moc :D

Zpět na “Kancelářské balíky”