Dobrý den, dnes jsem si koupil tuto grafiku, je dobrá ale větrák jede stále na plno, nedá se někde softwarově nastavit ve win rychlost otacek ?
(Gigabyte GeForce 8800GT, 512MB GDDR3 (256 bit), HDTV&DualDVI, PCI-E, B)
Nasel jsem jen hradwarové řešení:
http://www.czechcomputer.cz/user_review ... 31482.html
Děkuji za jakoukoliv radu.
8800 GT - hlasitý větrák Vyřešeno
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: 8800 GT - hlasitý větrák
Jestli se nepletu, tak tohle by uměl nVidia nTune
.

Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- Manek.
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Riva tuner, mám v něm nastanený profily na win, hraní., atd...Větrák jede podle profilu od 30 - 90%.
CPU:Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz@3,80GHz,MB:ASUS P5Q Pro,GK:Gigabyte GTX 260 OC,RAM:Corsair DHX 4GB CL4,HDD:Samsung F1 250GB+640GB,ZDROJ:Seasonic 550W SS-550JT,LCD:Samsung 22´´T220,CASE:Acutake VIPER 2 black/red,ZVUK:Asus Xonar D1,SYS:W7.
book: Acer Ferrari One 200
jaké by jsi doporucoval ty Riva tuner ovladace ?
Odkud tahat ? ´Musim predtim odinstalovat original ovladace ?
- Manek.
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
MrPierc píše:jaké by jsi doporucoval ty Riva tuner ovladace ?
Jsem nepochopil jaký ovladače, Riva tuner je soft na taktování GK a tady třeba odkaz : http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v ... d-163.html
a v něm můžeš korigovat otáčky větráku na GK.
CPU:Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz@3,80GHz,MB:ASUS P5Q Pro,GK:Gigabyte GTX 260 OC,RAM:Corsair DHX 4GB CL4,HDD:Samsung F1 250GB+640GB,ZDROJ:Seasonic 550W SS-550JT,LCD:Samsung 22´´T220,CASE:Acutake VIPER 2 black/red,ZVUK:Asus Xonar D1,SYS:W7.
Ano, ale nemá to na větrák žádný vliv, je to jen softwarowě,ale ne fyzicky.
http://www.extrahardware.cz/test-256mb- ... m?page=0,9
......RivaTuner vám zdánlivě nabídne možnost regulovat na kartě větrák. Ten je implicitně nastaven na 29 % otáček (to je samozřejmě nesmysl) a snížit otáčky můžete na 25 %. Hýbat táhly můžete, jak chcete, ale vliv to nemá žádný:
http://www.extrahardware.cz/test-256mb- ... m?page=0,9
......RivaTuner vám zdánlivě nabídne možnost regulovat na kartě větrák. Ten je implicitně nastaven na 29 % otáček (to je samozřejmě nesmysl) a snížit otáčky můžete na 25 %. Hýbat táhly můžete, jak chcete, ale vliv to nemá žádný:
- Manek.
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
MrPierc píše:Ano, ale nemá to na větrák žádný vliv, je to jen softwarowě,ale ne fyzicky.
Asi mám dnes delší vedení, ale opět nechápu. Základní nastavení větráku na své 8800Gt mam 29%, pokud chci pařit Crysis, hodím si v riva tunery předem nastavený profil "games" a větrák se okamžitě rozjede na 60%. (nebo na 50%, 80% - podle toho jak si to nastavím).
Jiná věc je, že 29% ticho, 60% kravál

tak máš asi jinoý typ grafiky, protože ja v Riva Tuner nastavim větrák na minimum na 25 % a stále nic a řve to uplně stejně.
Riva/Main/Customize/zaškrtnuto Enable low level/ fixed 25 % duty cycle a větrák stále hučí jak uragán
Riva/Main/Customize/zaškrtnuto Enable low level/ fixed 25 % duty cycle a větrák stále hučí jak uragán

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nastavit otáčky by samosebou mělo jít. Avšak pokud se nepletu, tak GT má automaticky nastaveno, že při dosažení určité teploty (u mě to bylo +- 75°C) se ventilátor pustí na 100%. Jakmile teplota klesne, vrátí se do normálu. Pokud ale hraješ náročnou hru (např. zmiňovaný Crysis), grafika dostává zabrat a tudíž se začne přehřívat. Tkž toho hučení se nezbavíš..
Jediné efektivní řešení, které mě napadá je výměna chladiče. Zrovna před chvílí jsem nainstalovat na mé GTčko Accelero (+ 2x Noctua) a teplota klesla ze 70°C v idle na 28°C, což je celkem brutální skok
Větráky běží ani ne na půlku, tkž neslyšitelné..

Jediné efektivní řešení, které mě napadá je výměna chladiče. Zrovna před chvílí jsem nainstalovat na mé GTčko Accelero (+ 2x Noctua) a teplota klesla ze 70°C v idle na 28°C, což je celkem brutální skok

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ani bych moc nedoporučoval snižovat otáčky ventilátoru na grafické kartě,protože 8800GT už tak dost hřeje.Dobré řešení (jak již bylo zmíněno výše) je dokoupit chladič A.C. Accelero S1 a vyměnit za stávající ventilátor.Čistě pasivně by možná kartu taky uchladil,ale doporučil bych rovnou koupit k němu Turbo module ventilátory se kterými už kartu spolehlivě a velice tiše ochladí a tím pádem by se dala i lépe přetaktovat.
Potom existuje trochu neohrabané řešení - napojit drátky od chladiče přes regulátor,třeba Zalman Fan mate a otáčky regulovat ručně.
Potom existuje trochu neohrabané řešení - napojit drátky od chladiče přes regulátor,třeba Zalman Fan mate a otáčky regulovat ručně.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
teahle grafika nema pry potenciometr = nedaji se nastavit otacky - Jakou by jste doporucili grafiku do 4000 s podobnym vykonem a ne tak hlucnym vetrakem + nastaveni otacek vetraku (potenciometr ) ?
Powercolor Radeon HD3870 PCS 512MB DDR4 - co tato ?
ASUS VGA ATI EAH3870/G/HTDI/512MB DDR4,2xDVI-I,HDMI,HDTV - nebo tato ?
Powercolor Radeon HD3870 PCS 512MB DDR4 - co tato ?
ASUS VGA ATI EAH3870/G/HTDI/512MB DDR4,2xDVI-I,HDMI,HDTV - nebo tato ?
Hodně jsem tu četl, že buď koupit jiný větrák nebo ovladač otáček.
Jaké by jste přesně doporučili ?
http://eshop.altofpors.eu/main.aspx?CLS ... _ID=116925
tady je ten Zalman FAN MATE 2 - jak ho tam mám přidělat ? Nebo mám rovnou koupit větráček a dpojit ? Popř, jaký větrák
Jaké by jste přesně doporučili ?
http://eshop.altofpors.eu/main.aspx?CLS ... _ID=116925
tady je ten Zalman FAN MATE 2 - jak ho tam mám přidělat ? Nebo mám rovnou koupit větráček a dpojit ? Popř, jaký větrák
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 1981
-
od Lebedil
Zobrazit poslední příspěvek
11 zář 2024 21:59