môj notebook už nejako extra nestíha novšie hry, takže rozmýšľam nad zostavením si PC, ale keďže o tom veľa neviem, tak vás týmto prosím o pomoc...

Ako prvé by som sa chcel spýtať, že či sa v tejto cenovej relácii oplatí postaviť si (herný) PC alebo budem potrebovať viac peňazí, alebo či čisto teoreticky mám ísť do niečoho iného (ako napríklad PS5/Xbox čisto na hry)... Teda do určitej miery je toto môj "začiatok výskumu", aby som videl, že čo je teraz v predaji a za koľko.
Ďalej, vyššie uvedený limit 20k Kč je naozaj horný strop pre zostavu bez monitora, atď., je to horný limit len za "bedňu". Predstavujem si od tohto buildu, aby som naozaj komfortne mohol hrať aj nové hry a nemusel sa báť sekania, takisto nemám záujem o PC, na ktorom budem musieť automaticky znižovať grafiku na strednú či najnižšiu. Chcel by som ho mať aspoň na najbližšie 2 roky, potom by som, samozrejme, upgradoval (alebo konal podľa situácie a potrieb).
Zatiaľ som pozeral nejaké buildy na internete, avšak asi všetky boli zo zahraničných stránok a polovica komponentov je u nás vypredaná/nenaskladnená a niektoré sú vypredané aj na Amazone...

Toto je asi všetko, takže ak máte nejaké návrhy, nápady či odpovede, tak budem vďačný!
Ďakujem vopred za váš čas!