Svítící Q-LED VGA indikátor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bhera
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Svítící Q-LED VGA indikátor

Příspěvekod bhera » 14 pro 2021 23:04

Zdravím!

Rád bych se zeptal, jestli někdo nemáte zkušenosti s tím, že po spuštění PC vám na základní desce svítí chybová kontrolka grafické karty a zároveň bliká POWER LED?
PC normálně funguje, jen by mě zajímalo, čím to může být způsobené.
Všiml jsem si, že to dělá jen v případě, že mám monitor připojený přes DP. Když mám připojený přes HDMI, Q-LED indikátor na desce nesvítí a POWER LED na skříni svítí normálně.
Každopádně to že to dělá tyto věci mi nijak v ničem nepřekáží, jen by mě zajímalo, čím to může být způsobené a jestli to jde nějak případně vyřešit.
DP využívám hlavně kvůli 165Hz 2k monitoru. Zkoušel jsem schválně kupovat i lepší DP kabel (cca za 350 Kč) ale nic se tím nezměnilo.

Parametry mého PC:
MB: ASUS TUF GAMING B460-PLUS
CPU: Intel CORE i7-10400F
GPU: ASUS GeForce TURBO-GTX 1070 8Gb Founders Edition
RAM: HyperX Predator 32GB (2x16GB) DDR4 2666 CL13
SSD: Patriot Viper VPN100, M.2 - 1TB
PSU: Corsair TX-M Series TX650M - 650W

Díky za odpovědi.

Bob

Reklama
Fox_25
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Svítící Q-LED VGA indikátor

Příspěvekod Fox_25 » 15 pro 2021 02:13

https://www.asus.com/cz/support/FAQ/1042678/

Prý vadná grafická karta, doporučují zkontrolovat jestli nejsou špinavé piny na PCI-E.

A power led co se pamatuju blikalo kvůli špatnému zdroji, ale je to stará informace a bez potvrzení od výrobce.

bhera
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Svítící Q-LED VGA indikátor

Příspěvekod bhera » 15 pro 2021 11:39

Svým způsobem by to mohlo dávat smysl, jelikož grafická karta je nejstarší komponenta této sestavy. Kupoval jsem jí před lety z druhé ruky asi za 5k..
Ovšem veškeré testy grafiky vyšly bez jediné chyby.
Zdroj by měl být v pohodě, jak říkám, děje se to jen když mám monitor zapojený přes DP. Když zapojím HDMI a restartuju PC, tak to dělat přestane. :D
PCI-E je vyčištěné. No je to záhada, každopádně kupovat novou GPU by v dnešní době byla celkem sebevražda. :crazy: :lol:

Zpět na “Problémy s hardwarem”