Dobrý den, laskavě prosím o radu a pomoc. Jsem laik a samouk.
Při zapojení napájecího kabelu do zdroje se okamžitě "rozjede" zdroj a větrák na procesoru a běží. Poté klasicky stisknutím tlačítka zapnu počítač..... a když ho opět klasicky ve Windowsech vypnu, vypne se operační systém, monitor, asi i harddisk, ale větrák u procesoru a zdroj běží stále a vypne se až odpojením napájecího kabelu. ??? Operační systém je nově nainstalován. Ale zdroj i větrák u procesoru se spustil hned jak jsem připojil kabel ze sítě do zdroje a to byl pc ještě bez operačního systému.
Mám přeninstalovat windows? Nebo někde něco nastavit v Biosu? Nebo resetovat cmos?
Za Vaši radu a pomoc Vám mnohokrát děkuji a přeji hezký den.
Tomáš Sleza
Nevypíná se zdroj a větrák u procesoru
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nevypíná se zdroj a větrák u procesoru
Myslim ze woknama to nebude rozhodne bych zkusil reset CMOS.Jinak co máš za zdroj?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mám bednu EuroCase 735A "BMW" se 450 W zdrojem s označením KY-450ATX od firmy SUN PRO. Nevím ale, jestli to může být zdroje, protože ten naprosto normálně běžel již s dvěmi předchozími deskami (nejdřív Winfast nebo tak něco a pak ASUS M2N SLI) naprosto bez problémů.
Díky za reakci a těším se na odpověď.
Díky za reakci a těším se na odpověď.
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Abych řekl pravdu tak bych to typoval na zdroj pokud máš možnost tak zkus pujčit jiný zdroj.Jinak už jsi zkusil Reset CMOS?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusím se někde poohlídnout po jiném zdroji a zkusit to. Reset cmos jsem nedělal, páč nevím jak. Vím, že musím jumprem spojit ty dva výstupky na základní desce, ale nevím na jak dlouho a jestli to má být ve vypnutém stavu nebo v puštěném.
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozhodně zkus prvně reset CMOS.PC vypni zdroj vzadu na pc, odedělěj kryt a vedle baterky(tu snad poznáš, je kulatá střibrná)vedle ní by měl být jumper.budou tam takové 3 můstky a jumper bude na 2 z nich tak ho posun vedle tak ho posun tak ho posun na ten mustek na kterym nebyl.JEdnou cástí by měl zutat na prostředním mustku.Nech ho tahle asi 2min a pak ho vrat do puvodní polohy.Lépe ti to asi nepopíšu
Jestli si na to netroufneš tak vyndej baterku, ale musis ji nechat vyndanou myslim 24 hodin což trvá trochu déle.

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
jj, baterku poznám. Máčkneš na ní a svítí, ne?
) Ups. A je tu problém. vedle baterky není žádnej jumper a ty tyčky jsou tam jen dvě.
) Tak to asi budu muset někde splašit jumper a "zkratovat" obě tyčinky. Myslíš tedy, že stačí dvě minuty. Koukám do návodu a nikde není o čase ani zmínka.

-
- Pohlaví:
Pokud jde o čas, tak názory se různí, někdo udává 10minut a více někdo méně. Já to nechávám cca 2minity.
Pokud jsi našel jenom 2piny, tak nezkratuj když nevíš co to je. Ony ty 3 piny nemusejí být zákonitě hned vedle baterky. Koukni do manuálu k desce. Jsou tři a bývají zanačené např. Clear CMOS/Keep CMOS.
Ta baterka by 10 minut mohla stačit - to uvidíš.
Pokud jsi našel jenom 2piny, tak nezkratuj když nevíš co to je. Ony ty 3 piny nemusejí být zákonitě hned vedle baterky. Koukni do manuálu k desce. Jsou tři a bývají zanačené např. Clear CMOS/Keep CMOS.
Ta baterka by 10 minut mohla stačit - to uvidíš.
Nic nezkratuj když nevíš jestli jsou to ty pravé jumpery.Vyndej opatrně baterii a nechc ji pro jistotu venku třeba 3minuty.počítač musíš mít odpojený od sítě.A nikde jinde po desce moc nesahej.Zkontrolu jestli máš zprávně propojen
přední panel z deskou podle manuálu k základní desce.
přední panel z deskou podle manuálu k základní desce.
-
- Pohlaví:
U mne jsou ti piny až na okraji desky, viz screen.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zpravidla je to označené Clear CMOS a stačí na pár sekund sekund spojit piny třeba pinzetou. Minutové časy jsou blbost...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Toť otázka, právě jsem četl spoustu různých názorů ale preferuje max 2 minuty a kdo ví. Přehodím jumper, kouknun do zdi a už ho dávám zpět, aby to fachalo. Ale to ať si vyzkouší každý sám, nechá-li to dýl, ničemu neublíží.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1263
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 14:12
-
- 2
- 1891
-
od Shokata88
26 lis 2024 09:34
-
- 10
- 4258
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
- 5
- 3046
-
od petr22
17 úno 2025 12:45
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4748
-
od pcmaker
26 pro 2024 13:47
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”