Jo ok, teď už mi to je jasnější, tohle jsem potřeboval vědět.
Pokud vím, tak to jde i pravým kliknutím na HDD a zvolit Naformátovat. Pokud tedy nikdo nenapíše něco jiného, tak to zkusím.
Zatím moc díky za info.
Nezobrazuje se disk
Re: Nezobrazuje se disk
Kua já su vůl ... jak jsem to chtěl asi udělat, když ve winech ten HDD nevidím 
Nějaké jiné tipy tedy? Mě jen napadá to, co jsem psal dřív - přeinstalovat ten windows na ATA + při instalaci nainstalovat ty ovladače. Pak by se mi měl zobrazit SATA a poté to až řešit dál

Nějaké jiné tipy tedy? Mě jen napadá to, co jsem psal dřív - přeinstalovat ten windows na ATA + při instalaci nainstalovat ty ovladače. Pak by se mi měl zobrazit SATA a poté to až řešit dál
Tak jsem se pustil do toho, co jsem psal výš.
Mám v Disketové mechanice disketu s těmi drivery (ty tři soubory, co jsem psal asi o stránku dříve). Nabootoval jsem z mechaniky s CD WinXP. Stiskl jsem pak tu F6 na instalaci ovladačů - měl jsem pak dvě možnosti - stisknout S pro nějakou práci s tou disketovkou nebo Enter, abych to zřejmě ukončil(?)[tak jsem to pochopil z toho textu k tomu psaném, úplně dole bylo pak vysvětlení ENTER = pokračovat]. Stiskl jsem tedy S, vybral jsem pak nějaký řádek (nejspíše to byl ten driver), poté jsem se ale dostal na tu samou obrazovku, tak jsem dal Enter.
Vše standartně nabíhalo - dostal jsem se na odsouhlasení licence, potvrdil jsem F8 a pak mi naběhlo:

Dal jsem restart a spustil PC, jestli se mi náhodou už ty drivery nenainstalovaly, ale ne. Jen mi tu přibylo oproti začátku:

Mám v Disketové mechanice disketu s těmi drivery (ty tři soubory, co jsem psal asi o stránku dříve). Nabootoval jsem z mechaniky s CD WinXP. Stiskl jsem pak tu F6 na instalaci ovladačů - měl jsem pak dvě možnosti - stisknout S pro nějakou práci s tou disketovkou nebo Enter, abych to zřejmě ukončil(?)[tak jsem to pochopil z toho textu k tomu psaném, úplně dole bylo pak vysvětlení ENTER = pokračovat]. Stiskl jsem tedy S, vybral jsem pak nějaký řádek (nejspíše to byl ten driver), poté jsem se ale dostal na tu samou obrazovku, tak jsem dal Enter.
Vše standartně nabíhalo - dostal jsem se na odsouhlasení licence, potvrdil jsem F8 a pak mi naběhlo:

Dal jsem restart a spustil PC, jestli se mi náhodou už ty drivery nenainstalovaly, ale ne. Jen mi tu přibylo oproti začátku:

když je nový disk vidět v Biosu a ve zprávci zařízení ale není v sekci tento počítač postupuj takto.
provedení zformátování + vytvoření nového oddílu,
1)Start -ovl.panely- nástroje pro zprávu-zpráva počítače-zpráva disků-klikni pravým na ten nový )co není vidět v tento poč.)klik nový oddíl--řid se pokyny instalace.
1)zadat jestli je primární-ano
2)zadat velikost oddílu (asi ho necháš celý.záleží na tobě)
3)přidat písmeno jednotky
4)formátovat oddíl-NTFS
5)velikost alokační jednotky-nechat výchozí
6)formátovat normálně
Jinak systém se instaluje vždy na disk který je Master.proto bych IDE disk odpojil a nainstaloval bych ho na sata,potom na Ide přehod propojku na.. slave..
provedení zformátování + vytvoření nového oddílu,
1)Start -ovl.panely- nástroje pro zprávu-zpráva počítače-zpráva disků-klikni pravým na ten nový )co není vidět v tento poč.)klik nový oddíl--řid se pokyny instalace.
1)zadat jestli je primární-ano
2)zadat velikost oddílu (asi ho necháš celý.záleží na tobě)
3)přidat písmeno jednotky
4)formátovat oddíl-NTFS
5)velikost alokační jednotky-nechat výchozí
6)formátovat normálně
Jinak systém se instaluje vždy na disk který je Master.proto bych IDE disk odpojil a nainstaloval bych ho na sata,potom na Ide přehod propojku na.. slave..
Nejde vidět ve správci. Vidím ho pouze v BIOSu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nainstaluj ty ovladače z diskety...(aktualizovat ovladač) a naveď ho na disketu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tyjo, díky moc. Už se mi zobrazil i v Tento počítač :) Taky mě tohle mohlo napadnout dřív ... dával jsem tu aktualizaci, ale nechal jsem to prohledávat automaticky ...
Pak zkusím tedy ten formát atd. Jak se znám, tak nastanou nějaké problémy, tak bych se kdyžtak ozval :)
PC je teď sice zasekanější, ale to snad vyřeší formáty.
Tak zatím díky moc všem, kteří mi tu pomáhali :)
Pak zkusím tedy ten formát atd. Jak se znám, tak nastanou nějaké problémy, tak bych se kdyžtak ozval :)
PC je teď sice zasekanější, ale to snad vyřeší formáty.
Tak zatím díky moc všem, kteří mi tu pomáhali :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1067
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
05 čer 2025 17:42