Příspěvekod Tomina » 21 čer 2008 08:58
Musím se taky podělit..je to jako včera,kdy jsem vylezl ze základky a byl trend jít do učení,možná tomu nebudete věřit,ale dříve to tak opravdu bylo,nebylo to jak dnes,kdy na učňáky chodí děcka,který jsou třeba lenošný,nebo naprosto hloupý.Dříve když přišel do bytu instalater,či zedník,tak to byl pán zedník,nikoli ukrajinec jak dnes.Čím dál víc mě totiž příjde,že Střední školy povolují uzdy a berou moc studentů,mnohdy i takové,kteří ani sami nevědí,že na učilišti by se měli lépe..zručný automechanik má u nás ve městě 20tis. čistého. Takový plat já nebudu mít,ani jako absolvent bakalářského studia.Ale k věci,ze základky jsem prostě chtěl na učiliště,mí kámoši tam šli taky,tak jsem si říkal,aspoň budu něco umět a nebudu se muset nějak učit.Vyhlédl jsem si obor opravář motorových vozidel.Jenže rodiče zasáhli a jak to bývá v dnešních rodinách zvykem,dotlačili mě k přijímačkám z chemie a matiky na Průmyslovku (dnes jsem jim vděčný).Byly to 4 roky utrpení,jelikož jsem studoval něco,co mě moc nebavilo (Ekologie),ovšem záhy jsem v chemii našl zalíbení a pustil se do toho s vervou.Celkem pěkně jsem odmaturoval.Ovšem po maturitě jsem asi jako každý absolvent zatoužil po penězích,všichni mí kámoši již makali,pořizovali si nová auta a já stále nic.Jenže,nevím zda znáte moje město,ale nezaměstnanost je zde největší z celé Vysočiny a narovinu vám řeknu,že pokud nemáte známé,děláte i s titulem za kasou někde v supermaketu.Rychle jsem změnil názor a rozhodl jsem se čerpat výhod statusu studenta,dostal jsem se Vysokou a zatím se držím.Studium je náročné a někdy mám opravdu krize...programování v Delphi a tvorba dokumentů v xml,xsl,atd mi stále nejde do hlavy,ale snažím se nějak držet a vím jediné.Jelikož jsem rozumově dospěl rychleji než někteří moji kamarádi a vrstevníci,uvědomil jsem si,že vzdělání je to,co vám nikdy nikdo nevezme..kamarádi co jsou již v pracovním procesu se shodují,a říkají mi,uč se,uč se co nejdéle můžeš..!!!