To mi popravdě taky nějak nedochází. Jestli to správně chápu, pak pokud se OEM podělá, tzak není legálně šance na opravu?!
A nemůžeme se bavit o prodejcích. Prodejce ti dnes prodá PC a za týden může prodávat zeleninu. Je to divný, anebo to špatně chápu?
Obnoveni systemu - zakazano ? Vyřešeno
- mopik
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Obnoveni systemu - zakazano ?
vetsina vyrobcu pc pouzivajici oem vklada na hard pq partition kde je ulozena orig verze win. V predinstalovanych programech pak je zalohovaci program ktery dokaze ulozit zalohu. Jenze timto neziskas instalacni cd,spustenim zalohy preinstalujes C na zakladni verzi win.
-
- Pohlaví:
Mopiku tomu rozumím, ale co když odejde HDD? Tak je v háji?
- mopik
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
pokud si vytvoris zalohu,u aceru je to v nabidce pri prvnim spusteni,tak mas aspon system,dalsi problemek je kdyz odejde hadr,ze zaroven odejde empovering technologi (soubor predinstalovanych programu vcetne zalohovaciho erecovery) a mas problem jak dostat na novy hadr zalohu. Takze natahnout nelegal,sehnat erecovery a pak prepsat legalem,ja aspon jinou moznost nevidim.(krome acronisu)
-
- Pohlaví:
To je dost hloupý
Kupovat si NB a k tomu ještě systém?

Kupovat si NB a k tomu ještě systém?

- mopik
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
neslučuj acer a nb,i kdyz je to tak vetsinou vnimano. Ja jsem koupil acer pc stolni v listopadu 2006 s konfiguraci dual core 4600+,1g ram,320 g hd WU,17 monitor lcd,hp F380,oem xp za 23000. Po pravde receno uplne namatkou jako prvni pc v zivote,HW vcetne grafiky funguje bezchybne,koupil bych ve stejne dobe za stejne kc opet znovu. OEM hodne omezuje moznost oprav systemu na coz jsou opravnene stiznosti,ale to je politika Aceru (i jinych vyrobcu) diky microsoftu ktery jim cenove nabizi oem za polovicni naklady.
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Osobně si myslím, že nikdo nemůže nic namítat proti tomu, když si někdo půjčí CD někoho jiného a pak v průběhu aktivace si změní Product key na ten svůj. 

Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- mopik
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
taky to tak vidim,jen prave v pripade potreby opravy systemu je to horsi,pocestene engl XP media centr neni zrovna v mem okoli bezne k mani. Takze pak nastoupi ciste nelegalni cinnost abych odrzel v chodu legalni system,a k tomu me donuti Microfuj se svoji politikou oem za prispeni vyrobcu pc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4187
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 18:01
-
- 3
- 4091
-
od petr22
30 dub 2025 09:26
-
- 2
- 3534
-
od petr22
02 říj 2024 07:15
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15832
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 1
- 2423
-
od petr22