Procesor, INTEL

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Ludek44
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Procesor, INTEL

Příspěvekod Ludek44 » 21 čer 2008 23:31

Ahoj, zdravím všechny počítačové nadšence :D
Měl bych takový dotaz, jsem docela blázen do PC, a rozhodl jsem se že si vytvořím sám a mým nejlepším kámošem PC Bednu, lépe řečeno takový PC TUNING atd,,, atd,,, a komponenty samo koupím atd...
Ale k ménu dotazu..
Mám menší strach z jedné věci, bylo mi řečeno, že když se dává procesor do desky, může vzniknout statická elektřina tím se poškodí, a prý nepojede, a to by mi moc štvalo, protože bude to procesor INTEL CORE DUO, se 45nm technologií..
Kdo by chtěl vidět více tak zde:

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/intel-core-2-duo-d75989.htm

Tento procesor si zřejmě budu kupovat, a mám strach právě z té statické elekřiny..
Potřeboval bych věděl co je na tom pravdy, a jak tomuhle lze zabránit..
Předem vám všem děkuji za odpověď... Tohle je asi jediná věco co mi trápí, jinak ostaní věci by měli být v pohodě :)

Reklama
Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Procesor, INTEL

Příspěvekod Elusive » 21 čer 2008 23:46

Nijak zvlášť řešit to nemusíš, stačí dodržet pár zásad - nemontovat PC na koberci, nemít na sobě umělohmotný svetr nebo rukavice a před manipulací s PC se o něco uzemnit (ukostřit), třeba sáhni na radiátor a druhou rukou do PC skříně. Nejsem žádný expert na statickou elektřinu, ale sestavil jsem už několik PC a nikdy žádný problém nebyl. :wink:

Ludek44
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Ludek44 » 21 čer 2008 23:50

Elusive píše:Nijak zvlášť řešit to nemusíš, stačí dodržet pár zásad - nemontovat PC na koberci, nemít na sobě umělohmotný svetr nebo rukavice a před manipulací s PC se o něco uzemnit (ukostřit), třeba sáhni na radiátor a druhou rukou do PC skříně. Nejsem žádný expert na statickou elektřinu, ale sestavil jsem už několik PC a nikdy žádný problém nebyl. :wink:

Jj dobře, takže když to třeba položim na ručník nebo prostěradlo, až to budu dělat a dodržím ostatní věci, co jsi mi poradil, tak se nic nestane jo ? Víš, nechtel bych si poškrábat nabytek, nebo podlahu, to chápeš né :)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 čer 2008 23:54

Pravdu máš, že statická elektřina může při neopatrné manipulaci poškodit procesor. Nejlepší ochrana je statický náboj nejprve vybít dotekem ruky na vodivý předmět, např. radiátor ústředního topení ap., nebo alespoň dotekem na bednu PC. Nedotýkat se kontaktů na procesoru před vložením do slotu. Při dodržení těchto zásad pak procesoru již statická elektřina nehrozí. Totéž ovšem platí pro paměti, ale i pro kontakty na grafické, zvukové či jiné kartě. Statická elektřina je nepřítelem moderních polovodičů a integrovaných obvodů použitých v počítači.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Ludek44
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Ludek44 » 21 čer 2008 23:58

Pic píše:Pravdu máš, že statická elektřina může při neopatrné manipulaci poškodit procesor. Nejlepší ochrana je statický náboj nejprve vybít dotekem ruky na vodivý předmět, např. radiátor ústředního topení ap., nebo alespoň dotekem na bednu PC. Nedotýkat se kontaktů na procesoru před vložením do slotu. Při dodržení těchto zásad pak procesoru již statická elektřina nehrozí. Totéž ovšem platí pro paměti, ale i pro kontakty na grafické, zvukové či jiné kartě. Statická elektřina je nepřítelem moderních polovodičů a integrovaných obvodů použitých v počítači.

Jj, jasně, a můžeš mi to vybití drobet upřesnit ? To mám v jedné ruce držet procesor a třeba jiný předmět, třeba ten radiátor ?? Drobet jsem se v tom vybití ten zamotal

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 čer 2008 01:05

Vybít statický náboj právě musíš bezprostředně předtím, než sáhneš na procesor, nebo na paměť a podobně.Pak můžeš sáhnout na procesor, ale na na jeho kontakty a vložit jej správně orientovaný do slotu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 22 čer 2008 13:32

Než ručník, je lepší ten pytlík od komponentů (MB, atd.) je sice plastový ale s přídavkem kovu takže je antistatický.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Ludek44
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Ludek44 » 22 čer 2008 18:25

Pic píše:Vybít statický náboj právě musíš bezprostředně předtím, než sáhneš na procesor, nebo na paměť a podobně.Pak můžeš sáhnout na procesor, ale na na jeho kontakty a vložit jej správně orientovaný do slotu.

No jasný, to je mi jasný :)

Ludek44
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Ludek44 » 22 čer 2008 18:26

El Diablo píše:Než ručník, je lepší ten pytlík od komponentů (MB, atd.) je sice plastový ale s přídavkem kovu takže je antistatický.

Jj, když se jich tam najde dost, tak to použiju :)

Ludek44
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Ludek44 » 22 čer 2008 18:32

Až to budu mít all postavený a funkční, pošlu sem odkaz, ať se na něco podívate, uděláme si s kámošem WEB a bude :)
Ale počítejte tak, že to budu mít hotový tak 20 - 25. září, až budu mít penízky :) Já jen aby jste věděli :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
    od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    7802
    od Jarda_For Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 07:46
  • Procesor, ramky
    od admiss » 09 lis 2024 02:12 » v Problémy s hardwarem
    0
    2137
    od admiss Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 02:12
  • Nový procesor
    od Shokata88 » 12 led 2025 11:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    3924
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    13 led 2025 11:22
  • Nové chlazení na procesor
    od koblihas89 » 18 dub 2025 06:06 » v Vše ostatní (hw)
    9
    2562
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 dub 2025 11:01
  • Novy procesor bez odezvy
    od Shokata88 » 26 lis 2024 17:04 » v Problémy s hardwarem
    1
    1702
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 17:52

Zpět na “Vše ostatní (hw)”