Ahoj, synovi 12 let sháním pc, jasně i na hry, na dotaz co prý hraje : "Fortnite minecraft the hunter a raft"
když si čtu zdejší dotazy, vypadávají mi jednotlivé sestavy, komponenty, ale nedočtu se, proč třeba tohle a tohle ne ... např. když grafika taková tak deska k tomu tahle nebo tahle.
Nejsem ve hrách kovaný,tuším, že za 20 tis žádná hitparáda asi nebude, ale říkal jsem si limit bez monitoru 20-30 tis, asi žádné dělo to nebude, ale nejspíše se odpíchnout od grafiky, k tomu jít na procesor a desku. Zdroj, větrák něco tichého. Pamět 2x8 nebo 1x16?
grafika : NVIDIA nebo AMD ?
Možná na to, co hraje stačí něco za 20tis, ale zase aby po roce nenaříkal, že je to pomalý. Nebo, že chce hrát něco jiného hw, náročného.
zkusil jsem základ se od něco odpíchnout, nevím jakou desku, další věc, lze to napasovat do nějaké mITX (Mini ITX) nebp mDTX (Mini DTX) skříně, ale tichost je důležitější než case
https://www.czc.cz/341758,310900,305097,334728/kody
co se týče monitoru, v diskuzi zaznívá spojení monitor grafická karta, jaké je tedy pravidlo ? podle čeho se řídit ? 60Hz / FPS frame per second, chápu to tak, že čím více je lépě (asi) , takže k RTX 3060 GAMING X 12G jaký monitor oba stíhali ...?
Sorry za změt dotazů, ale čím více člověk čte, často se úplně ztratí, nemám tolik času to detailně studovat, proto jdu pro radu, díky
výběr PC na hry ale trochu jinak
Re: výběr PC na hry ale trochu jinak
ITX je 17x17cm a na to chces dat 28cm dlouhou grafiku a 16cm chladic. Uz z toho je jasne, ze uplne minimalni case to byt nemuze.
Muzes vzit Fractal Design Define Nano S, kam se ten chladic vejde s 3mm limitem a grafika bude mit rezervu jeste 4cm.
Omezis tim ale vyber desek, ze 131 AM4 desek na CZC udela filtr na ITX vyber jen z 8 desek, z toho 5 jich neni skladem a jedna je pouzita. Obe zbyvajici za cca 5100Kc.
Kdyz vyberes o 5,5cm vyssi Fractal Design Define Mini C, tak muzes vybirat i mezi mATX deskami a uz mas vyber z 18 novych skladem. A trochu slusnejsi desky zacinaji na cca 2500Kc.
Muzes vzit Fractal Design Define Nano S, kam se ten chladic vejde s 3mm limitem a grafika bude mit rezervu jeste 4cm.
Omezis tim ale vyber desek, ze 131 AM4 desek na CZC udela filtr na ITX vyber jen z 8 desek, z toho 5 jich neni skladem a jedna je pouzita. Obe zbyvajici za cca 5100Kc.
Kdyz vyberes o 5,5cm vyssi Fractal Design Define Mini C, tak muzes vybirat i mezi mATX deskami a uz mas vyber z 18 novych skladem. A trochu slusnejsi desky zacinaji na cca 2500Kc.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Zivan píše:ITX je 17x17cm a na to chces dat 28cm dlouhou grafiku a 16cm chladic. Uz z toho je jasne, ze uplne minimalni case to byt nemuze.
K Fractal, v komentářích píšou, že jsou tam již 2 větráky, a jsou docela slyšet. Ale typ skříně minitower je pro mne vhodný
Já bych se v první řadě neomezoval velikostí case u herního PC. Tam to chce hlavně dobrej airflow.
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B
falco_dee píše:Já bych se v první řadě neomezoval velikostí case u herního PC. Tam to chce hlavně dobrej airflow.
žačínám se k tomu také přiklánět ... zeptám se ,názor na tento hotový PC :
https://www.czc.cz/czc-gaming-knight-gc236-herni-pc/347484/produkt
Určitě, zbytečně se pak budeš omezovat, viz na těch deskách a velikostí grafiky.
Jinak k sestaveným PC, určitě ne. Vyjde to hned líp když si to sám nahážeš do košíku, ale jinak většinou se tam dávají komponenty co se hůř prodávají, tak aby se toho zbavili. Navíc tím jak furt něco novýho vychází, tak se dá poskládat za stejný peníze lepší sestava.
Jinak k sestaveným PC, určitě ne. Vyjde to hned líp když si to sám nahážeš do košíku, ale jinak většinou se tam dávají komponenty co se hůř prodávají, tak aby se toho zbavili. Navíc tím jak furt něco novýho vychází, tak se dá poskládat za stejný peníze lepší sestava.
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B
https://www.czc.cz/354424,341758,332929 ... 30384/kody
Viděl bych to takhle a má vystárno na pár let. Deska by šla o pár stovek levněji bez wifi, ale není skladem. Pokud by se chtělo šetřit, tak jedině na grafice, levnější edice ale mají horší chlazení a jsou hlučnější. Popřípadě nižší řadu, ale pokud to má být na delší dobu, tak zase bude chybět výkon. Na FHD si myslím, že na několik let bude klid. Dneska už se staví slušný herní PC pod 30k blbě.
Viděl bych to takhle a má vystárno na pár let. Deska by šla o pár stovek levněji bez wifi, ale není skladem. Pokud by se chtělo šetřit, tak jedině na grafice, levnější edice ale mají horší chlazení a jsou hlučnější. Popřípadě nižší řadu, ale pokud to má být na delší dobu, tak zase bude chybět výkon. Na FHD si myslím, že na několik let bude klid. Dneska už se staví slušný herní PC pod 30k blbě.
falco_dee píše:https://www.czc.cz/354424,341758,332929,305097,329941,282158,315340,330384/kody
To vypadá hodně dobře. Zeptám se, na czc píšou u některých komponent prodloužená záruka, má to cenu, či nikoliv ?
A dotaz k monitoru, jak jsem psal v úvodu, na jaké parametry se zaměřit ? Nějaký tip? Počítám s 27 palců.
Díky
Pokud je zájem o malý PC tak by se dala zkusit třeba tahle skříň https://www.czc.cz/asus-ap201-prime-cer ... 60/produkt. mATX desek je víc a i chlazení se tam dá vyřešit. Není to plnohodnotná skříň, ale pokud je nějaký rozumný důvod proč malý PC, tak si dovedu představit tento kompromis.
Gerete píše:Pokud je zájem o malý PC tak by se dala zkusit třeba tahle skříň https://www.czc.cz/asus-ap201-prime-cer ... 60/produkt. mATX desek je víc a i chlazení se tam dá vyřešit. Není to plnohodnotná skříň, ale pokud je nějaký rozumný důvod proč malý PC, tak si dovedu představit tento kompromis.
Kvůli tomu větrání, prostoru jsem malou skřín nakonec zavrhnul.
Falco ti poskládal takřka neporazitelnou sestavu.
K jednotlivým otázkám. Airflow už jste vyřešili. Paměti vždy pokud možno do dualu, tedy 2x8GB, Grafický čip a jeho výrobce - brát to výhodnější v běžném rastrovacím výkonu. Ano NVIDIA má DLSS technologii, která je lepší než FSR u AMD, má možná pohodlnější nahrávací software ale toto vše si nechá zaplatit.
K monitoru... Když mám na Ferrari, musím mít na vstup na autodrom... Koupit si grafiku, která je výkonná tak, že mi dokáže konstantně držet FPS nad Hz ve většině titulů a pak k ní dát 60 Hz monitor je zločin sám na sobě. V dnešní době je tedy standardem 144Hz monitor, protože výkon grafických karet to v běžných rozlišeních (1080 a 1440p) dokáže zásobovat FPSky. K 6700XT by tedy byl vhodný 1440p 144Hz monitor.( třeba https://www.czc.cz/asus-vg27wq1b-led-mo ... 82/produkt co mám já. Ano, není to IPS panel, ale VA panel, nicméně barvy stejně mohu pochválit, do velkých úhlů se nedostávám, za ty peníze dobrá volba)
K jednotlivým otázkám. Airflow už jste vyřešili. Paměti vždy pokud možno do dualu, tedy 2x8GB, Grafický čip a jeho výrobce - brát to výhodnější v běžném rastrovacím výkonu. Ano NVIDIA má DLSS technologii, která je lepší než FSR u AMD, má možná pohodlnější nahrávací software ale toto vše si nechá zaplatit.
K monitoru... Když mám na Ferrari, musím mít na vstup na autodrom... Koupit si grafiku, která je výkonná tak, že mi dokáže konstantně držet FPS nad Hz ve většině titulů a pak k ní dát 60 Hz monitor je zločin sám na sobě. V dnešní době je tedy standardem 144Hz monitor, protože výkon grafických karet to v běžných rozlišeních (1080 a 1440p) dokáže zásobovat FPSky. K 6700XT by tedy byl vhodný 1440p 144Hz monitor.( třeba https://www.czc.cz/asus-vg27wq1b-led-mo ... 82/produkt co mám já. Ano, není to IPS panel, ale VA panel, nicméně barvy stejně mohu pochválit, do velkých úhlů se nedostávám, za ty peníze dobrá volba)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3957
-
od VojtouNerCZ
Zobrazit poslední příspěvek
01 pro 2024 19:28