Ahoj, před necelými 2 roky jsem kupoval lenovo notebook na czc.cz ............ Dnes jsem sledoval po tmě film, a všiml jsem si, že okraje obrazovky notebooku začínají mít světlý zelený odstín. V příloze posílám 4 fotky jako důkaz.
Kdysi jsem měl notebook dell, ale tam ten problém s barvami byl mnohem větší, takže jsem úspěšně vyreklamoval výměnu displeje.
Co si myslíte o tomto případu? Přijde Vám to jako hodné reklamaci z fotek? Má to šanci na reklamaci v této fázi nebo byste ještě počkali než se ty barvy zhorší? Zase abych to tam neposílal zbytečně. Mám záruku na 2 roky + 1 extra rok.
Předem Vám děkuji za odpověď a rady.
Začínající problém s displejem u notebooku?
Re: Začínající problém s displejem u notebooku?
Na té první fotce nic zeleného nevidím, to prosvítání okolo okrajů může být IPS glow a to je normální, mění se to podle úhlu pohledu na displej. Na té druhé fotce je černá na plný jas?
Re: Začínající problém s displejem u notebooku?
Je pravda, že na tom prvním obrázku není vidět zelená, ale i tak jsou tam jako by světlé skvrny v rozích.... či nevím, jak to adekvátně popsat ty odstíny.
Ještě posílám další obrázek, ale opravdu je to vidět během tmy, je to celkem nenápadné a světlé. Všimnul jsem si toho poprvé u filmu dnes, když tam byla též ponurá tma. Je třeba ten obrázek rozkliknout, když ho nerozkliknu, tak tam také nic nevidím. Ale když rozkliknu, tak tam je jiný světlý odstín v rozích.
Zkoušel jsem najít ten jas, u starého notebooku mi to šlo lehce, ale tady to jaksi nemohu najít.
...... Mám win10, kde přesně?...... Zkoušel jsem jít do nastavení --> systém --> obrazovka, ale nemohu tam najít posuvník pro jas.
Normálně bych to neřešil, ale po zkušenosti se starým notebookem, kde se to během roku značně zhoršilo, že to bylo nepříjemně vidět u všech filmů ve značné míře.... tak bych to raději chtěl podchytit včas.
Ještě posílám další obrázek, ale opravdu je to vidět během tmy, je to celkem nenápadné a světlé. Všimnul jsem si toho poprvé u filmu dnes, když tam byla též ponurá tma. Je třeba ten obrázek rozkliknout, když ho nerozkliknu, tak tam také nic nevidím. Ale když rozkliknu, tak tam je jiný světlý odstín v rozích.
Zkoušel jsem najít ten jas, u starého notebooku mi to šlo lehce, ale tady to jaksi nemohu najít.

Normálně bych to neřešil, ale po zkušenosti se starým notebookem, kde se to během roku značně zhoršilo, že to bylo nepříjemně vidět u všech filmů ve značné míře.... tak bych to raději chtěl podchytit včas.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3340
-
od rakato11
Zobrazit poslední příspěvek
20 říj 2024 18:45