Teplota

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Teplota

Příspěvekod Spyke » 24 čer 2008 20:06

I tak to není moc velká paráda s tím větrákem v bočnici. Jistě tam nemáš ideální proudění vzduchu.
Mnohem lepší by bylo mít jeden vpředu a jeden vzadu. Nic víc.. :wink:

Jak se sundává bočnice? Zezadu jsou dva šrouby které ji drží, odšroubuješ je a bočnici jen tlakem vzad odšoupneš. Nevim, jak jinak to napsat :lol:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
weem
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod weem » 24 čer 2008 20:09

I apologize, priste si to necham pro sebe, ted ale k tematu (nebo nam to tady taky locknou), kdyz mam nasavaci i vyfukovaci vetrak tak v cem je problem? je to snad kvuli tomu ze je v byte 30°C? (mame tady dost horko :D )

ps. dik za navod :-D, ale porad se dost bojim, vim ze neni ceho... ale proste, zasahovat do kompu mechanicky je mi dost proti srsti...
GeForce 8800GT, ATI Radeon HD 5850, AMD Phenom II X4 955 (3,2Ghz), 4GB RAM (DDR3 1600Mhz), 1000 GB HDD (Samsung F1), M4A8TD EVO motherboard

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 24 čer 2008 20:17

Problém je v tom, že tam nemáš správný proudění vzduchu. A tudíž to nechladí úplně ideálně.. :wink:

Když máš vpředu a vzadu po jednom ventilátoru, budeš mít v case průvan, což je dobře, ale takhle. Z bočnice ti nasává jeden ventilátor a vyfukuje ho jeden vzadu + zdroj. Jenže vzduch nejde přímo od jednoho k druhému a to může dělat neplechu. Pak se stane, že vzduch někde stojí, někam se nedostane a něčemu ho další ventilátor veme. Těžko říct..

30°C? To bydlíte v sauně, ně? :lol: To víš, že teplota okolí tomu taky nepomůže.

Tohle se nedá počítat za zasahování, dyť ho jen rozděláš, vyfoukáš a je to. Není se čeho bát.. :wink:

weem
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod weem » 24 čer 2008 20:47

nasel jsem dalsi zajimavou vec v everestu
nosiče dat -> SMART jeden z tech udaju je tohle:

ID Popis atributů Meze Hodnota Nejhorší Data Status
C2 Temperature 0 78 63 72 OK: bez chyb

jak tomu mam rozumnet? to ze jako pomalu HDD ve varu je normalni?

EDIT:
Tak, dneska jsem zapnul komp a Everest a nestacil jsem se divit, posudte sami:
Teploty
Základní deska 33 °C (91 °F)
CPU 41 °C (106 °F)
1. CPU / 1. jádro 40 °C (104 °F)
1. CPU / 2. jádro 42 °C (108 °F)
WDC WD2000JS-98NCB1 46 °C (115 °F)

Ventilátory
CPU 2637 RPM
Severní můstek 6027 RPM

To uz neni zas tak hrozne ne?
GeForce 8800GT, ATI Radeon HD 5850, AMD Phenom II X4 955 (3,2Ghz), 4GB RAM (DDR3 1600Mhz), 1000 GB HDD (Samsung F1), M4A8TD EVO motherboard

weem
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod weem » 25 čer 2008 11:04

tak co rikate na ty nove teploty? lepsi nez ta 70°C ne? :lol:

ps. zjistil jsem ze tady mam jeste jeden vetrak, je to nejaky AMD, byl dodan s GeForce 6600GT co jsem mel pred touhle grafarnou, mam si ho nechat a pak by mi ho tam nekdo namontoval, nebo si mam radsi koupit novy? btw, nemuze byt ta teplota HDD zpusobena tim ze ho mam uz 3 roky?

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 25 čer 2008 11:34

lepší ale s diskem se furt můžeš pomalu loučit nedělámu dobře takový teplo
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

weem
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod weem » 25 čer 2008 12:00

no... co se tyce disku, uz si stejne planuju koupit novy, ale ted sundam bocnici u bedny, to pomuze.
ps. je mozne aby mi HDD vydrzel 3 roky v bezva stavu s takovouhle teplotou? protoze jestli ne, tak mi je jasne ze ta vysoka teplota se zacla vyskytovat az nedavno.

weem
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod weem » 25 čer 2008 12:50

je to asi blbost (zkousim uz vsechno) defragmentace by tomu HDD asi moc nepomohla co? (myslim na snizeni teploty)

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 25 čer 2008 14:46

Koukám, že si ten komp dělá co chce. Není normální, aby teploty jen tak lítaly od 72°C k 46°C :D Teplota je sice lepší, ale stále to není dobré. HDD by neměl jít přes 40°C. Jestli ho máš už 3 roky, tak se třeba s Tebou loučí a nebo je špatné čidlo. Ptž to, co ukazoval včera vážně není normální. Pokud se tahle vysoká teplota začla ukazovat teprve nedávno, tak se asi něco muselo stát. Disk si sám těžko řekne: "Ha a od teď se budu přehřívat." :lol: A pochybuju, že by ti defragmentace pomohla teplotu snížit..

Nejdříve bych na něj šáhl, jestli má vážně takou teplotu jakou hlásá Everest a až poté bych přemýšlel co s tím. Jako nejlepší řešení by se mi poté zdálo přidat k němu ventilátor, který by ho dostatečně chladil. Btw. už si ten Pc vyčistil? :wink:

A s tím větrákem na GF 6600GT, nevím co by si s ním chtěl dělat. Pokud seš nějakej domácí kutil, tak si z něho něco vyrob. Ale jinak bych doporučoval koupit nový, dyť je to otázka pár stovek. AMD? Dodán s GF?

weem
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod weem » 25 čer 2008 15:00

objevily se nove skutecnosti, odstranil jsem bocnici (malem jsem u toho mel infarkt), na harda jsem si sahnul a dost jsem se lekl protoze byl horky, ale asi tak tech 35 - 40°C, rozhodne ne tamta kravina.
Co se tyce vetraku, stavil se tady jeden chlapek, obeh v case mam pry dobry a vetraku dostatek, problem je urcite v cidle HDD, hodlam ho nechat zkontrolovat, ale spis si koupim novy... mam stary 200GB :D .
Ten vetrak co jsem mel navic tak to byl vetrak na motherboard (pri poslednim upgradu jsem si koupil novy a ten tam ted je), omlouvam se za mou dezinformaci.
Budu muset nejak vyresit problem s tim ze se mi komp vypina (jen u Mass Effectu...), zkusil jsem vypnout v BIOSu samovypinani pri vysokych teplotach a nic, podle logu ze SpeedFanu (ktery se nakonec ukazal snad jeste lepsi nez Everest, fakt, nekecam :wink: ) tak sla nahoru teplota u CPU a GK, nijak extrovne.

PS.: uz jsem konecne zjistil mou soupravu vetraku: Zdrojovy vetrak (prumer cca. 8cm), na motherboard, maly na CPU a ten co je dodavany s grafarnou, v case je docela vitr :D
Ted uz to asi nema cenu resit, uvidim co se udela s HDD, ale asi si vazne koupim novy (muzete nejaky doporucit?)

Diky za snahu a pomoc

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 25 čer 2008 19:23

Nezáleží jen na počtu větráků, ale spíš na tom, jak dobře ti v case proudí vzduch. Ale pokud ten chlápek říkal, že je to dobrý.. :D

Máš nějaký větrák u HDD(myslim takový, který fouká přímo na něj)? Ptž jestli ne, tak ti je nějaký oběh vzduchu prd platný, když se k disku ani nedostane a tudíž asi těžko sníží jeho teplotu. I když je pravda, že mně starší HDD taky celkem dost hřály. Ale těch 72°C vážně ne.. :lol:

Ten větrák od AMD by se dal teoreticky použít, i když to uchycení by si musel asi nějak domyslet. Pokud ale máš větráků v case dost, tak proč tam rvát další..

Co se týče Mass Effectu, tak to asi vážně bude tím, o čem jsme se bavili přes SZ. Ale je mi divné, proč by kvůli tomu padal celý komp..

Doporučit HDD? No, myslím, že pokud si koupíš nějaký Western Digital nebo Seagate, tak rozhodně chybu neuděláš. Tedy alespon já jsem si na ně nikdy nemohl stěžovat. I když momentálně vlastnim dva Samsungy a naprostá spokojenost. Jsou dostatečně tiché a hřejou minimálně.. :wink:

Mrkni po googlu na nějaké testy, lze jich najít celkem dost a podle nich bych vybíral.
Bohužel nevím jakou velikost by sis představoval, tkž ti zde uvedu pár odkazů, co jsem našel:
* Pc Tuning: 500GB
* CD-r: 750GB
* CD-r: 1TB

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teplota M2 SSD
    od Rewqa » 31 pro 2024 20:04 » v Vše ostatní (hw)
    9
    3594
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 15:14
  • Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
    od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem
    3
    1831
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 22:09

Zpět na “Problémy s hardwarem”