Chtěl bych upgradovat PC. Nebo spíš je to potřeba, protože už se mi zdá, že PC nejede jak má.
Napíšu zde moji současnou sestavu a chtěl bych poradit s výběrem nových komponent, ale tak, aby z té mojí současné šlo něco použít. Pokud to samozřejmě půjde.
HDD určitě nový, protože už bych chtěl SSD disk a disky (HDD), co mám, už jsou staré.
Moje současná sestava
Základní deska: GIGABYTE 870A-USB3
Procesor: AMD Phenom II X4 955
Grafická karta: AMD Radeon HD 6800
Zdroj: Seasonic SS-500ET (500W)
Skříň: Zalman Z1 NEO
Byl bych rád, aby se mi to vešlo do 10 000 Kč.
Děkuji předem za Vaši pomoc s výběrem nové sestavy.
Upgrade PC
Upgrade PC
Naposledy upravil(a) Jestřáb dne 28 pro 2022 14:54, celkem upraveno 1 x.
Re: Upgrade PC
Ahoj, dopiš zbytek sestavy. Bedna, zdroj, disky.
Do 10K půjde koupit deska, cpu, ramky a možná disk.
Je to na komplet výměnu. Jinak bazar
Do 10K půjde koupit deska, cpu, ramky a možná disk.
Je to na komplet výměnu. Jinak bazar
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, Asus TUF RX6800, Kingston A2000 500GB+1TB, XPG CORE REACTOR 850w
Obavam se ze tady neni co upgradovat, 13 roku stara AMD FX platforma a graficka karta.
10.000 Kc je cena, na ktere dnes zacinaji ceny grafickych karet, takze urcite nepujde poridit vse.
Zdroj je jaky? Vyrobce, vykon, stari? Pokud je to neznackovy smejd, vyhodit urcite.
Do 10.000 Kc se da poridit pouze kombinace procesor, zakladni deska, pamet a chladic.
Zbyva - graficka karta (10-15 tisic Kc), disky, zdroj.
Principialne lze pouzit stavajici grafiku, ale ta je tak slaboucka, ze i iGPU v procesoru bude vykonnejsi,
stavajici hardware ma nulovou hodnotu takze prodejem se nic neziska (to je spise na sberny dvur nez na prodej).
Abys mel ekvivalent pocitace, ktery sis koupil tenkrat v roce 2011, bude potreba cca 25.000 Kc.
10.000 Kc je cena, na ktere dnes zacinaji ceny grafickych karet, takze urcite nepujde poridit vse.
Zdroj je jaky? Vyrobce, vykon, stari? Pokud je to neznackovy smejd, vyhodit urcite.
Do 10.000 Kc se da poridit pouze kombinace procesor, zakladni deska, pamet a chladic.
Zbyva - graficka karta (10-15 tisic Kc), disky, zdroj.
Principialne lze pouzit stavajici grafiku, ale ta je tak slaboucka, ze i iGPU v procesoru bude vykonnejsi,
stavajici hardware ma nulovou hodnotu takze prodejem se nic neziska (to je spise na sberny dvur nez na prodej).
Abys mel ekvivalent pocitace, ktery sis koupil tenkrat v roce 2011, bude potreba cca 25.000 Kc.
Myslel jsem si, že bude potřeba spíše nová sestava. Nicméně jsem v úvodním příspěvku doplnil sestavu. Aspoň skříň snad nebude potřeba měnit, protože tu mám novou. Prosím, zkuste napsat sestavu, jak to vidíte Vy, i kdyby měla být nová, ale snažte se, aby nebyla moc drahá a jak píšu, kdyby šlo alespoň něco použít z té mé současné sestavy, nebylo by to špatné.
Je ten zdroj take 12 roku stary? Jestli ano, chtelo by to urcite novy, ale v nouzi by sel pouzit i tento.
Skrin se samozrejmne pouzit da.
Jake disky jsou aktualne v pocitaci? Pokud je tam sata SSD, nemuselo by se nutne kupovat M.2 na OS.
Skrin se samozrejmne pouzit da.
Jake disky jsou aktualne v pocitaci? Pokud je tam sata SSD, nemuselo by se nutne kupovat M.2 na OS.
Zdroj je také už tak starý. Disk nemám SSD, ale klasický, takže HDD by to chtělo nový a už SSD disk.
Tak jestli nemáš teď ssd, kup si ho a uvidíš ten rozdíl. A došetri na upgrade celého pc
Dodatečně přidáno po 1 minutě 52 vteřinách:
Nový PC asi cca 23K
Dodatečně přidáno po 1 minutě 52 vteřinách:
Nový PC asi cca 23K
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, Asus TUF RX6800, Kingston A2000 500GB+1TB, XPG CORE REACTOR 850w
Tak jsem se rozhodl zakoupit SSD disk a zkusit, zda to bude v něčem rozdíl. Nebudu tedy zatím upgradovat PC.
Prosím jen o doporučení SSD disku pro moji sestavu uvedenou v prvním příspěvku.
Prosím jen o doporučení SSD disku pro moji sestavu uvedenou v prvním příspěvku.
Jde o to, ze do stareho pocitace si musis koupit SATA 2,5" SSD, nicmene do noveho bys potreboval spis M.2 NVMe SSD.
Já to chci do starého PC. Nepůjde to?
Do staré například tento, minimálně 500 GB, vyšší kapacitu dle potřeb.
https://www.czc.cz/crucial-mx500-2-5-50 ... 23/produkt
https://www.czc.cz/crucial-mx500-2-5-50 ... 23/produkt
Kup klidně kup levný Patriot. Už jsem jich dal několik na oživení starých notebooku a pc. Některé už běží 2 roky bez problémů o zbytku nevím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1425
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
25 lis 2024 08:20