Pomalá rychlost souborů v domácí síti.

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomalá rychlost souborů v domácí síti.

Příspěvekod Uziv00 » 30 bře 2023 15:56

testování asustoru už jsme ukončili. problém byl nalezen. Takže další screeny posílat nemusíš.
Čti pořádně co píšu.

Reklama
aloe
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod aloe » 30 bře 2023 16:02

AS10.png

AS11.png

AS12.png

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 30 bře 2023 16:13

Nastav dobu zápůjčky v DHCP na max:
tplinklease.png
tplinklease.png (7.13 KiB) Zobrazeno 936 x

restartuj router, případně vypni/zapni. Počkej až síť naskočí. Poté zkus odpojit internet (od WAN portu routeru). prověř, zda LAN funguje.
Pokud ne, tak budu chtít výpis ipconfig -all u toho notebooku.

případně můžeš použít nejjednodušší řešení, jehož funkčnost už sis ověřil - nastavit pevné IP adresy přímo na zařízeních mimo rozsah DHCP a nepoužívat tu rezervaci. V tomto případě sis ověřil, že síť bude fungovat i při výpadku internetu.

aloe
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod aloe » 30 bře 2023 19:45

Tak teď kopírování jede 1,5 MB/s až 6 MB/s , tak fak nevím.
V 15h po práci jsem kopíroval 80 MB/s teď to jede v 19H 1,5 MB/.
Asi si disk v notasu přes noc odfrkne a pak lítá jako za mlada a navečer po 19h už unavou nemůže a jede lážo plážo.
Novej notas kupovat nebudu a bude mi stačit se nechávat překvapovat jak mu to zrovna pude, až něco budu kopírovat.

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 19 minutách 57 vteřinách:
Jen bokem teda, když zkouším zkopírovat soubor 22G přes SMB tak mi to hodí chybu 0x8007003B nelze kopírovat, ale přes Asustor ADM
mohu kopírovat a to pouze okolo 11MB/s ?

Soubory co jsem zkoušel byli 1,5 G a 10 G, ty mohu kopírovat jak v Asustoru tak i přes SMB okolo 80 MB/s.
Tak a teď už tomu nerozumím vůbec????

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 30 bře 2023 23:39

Všechno už jsem ti napsal. Takže znovu:
"Tak jestli je to tenhle: https://www.hdsentinel.com/storageinfo_ ... 7550A9E364 tak je to klasická plotna ještě sata300 => max. rychlost 300MB/s a když si na něj sáhne systém, což při připojení k internetu udělá minimálně službou update, tak je rychlost v ..." => kopírování bude bez problémů pouze v případě, že nebudeš připojen k internetu.
pro laiky - představ si dálnici (tvou rychlou síť) a BMW (asustor) a traktor (tvůj notebook). Ten traktor 130 nepojede. Nikdy. Půjč si stolní PC s 2,5Gb síťovkou a SSD diskem. A uvidíš, jak to bude lítat. nebo aspoň nový noťas s USB3 (kam dáš tu usb síťovku) a SSD diskem.
"SMB tak mi to hodí chybu 0x8007003B nelze kopírovat, ale přes Asustor ADM" - děkuji že poté co jsem asi tak 5x ptal, jak jsi sobory kopíroval předtím, než pomocí SMB jsem se to dověděl až teď. Nevím, jak probíhá kopírování pomocí ADM a nehodlám to zjišťovat.
"Novej notas kupovat nebudu" - to nikdo ani nechtěl. Navrhoval jsem ti koupi SSD. Obyčejný SSD 500GB stojí kolem 700,-. Stačí systém naklonovat, a počítač poběží tak rychle, že ho nepoznáš.
Zkusil jsi aspoň tohle? "A pokud máš pochybnosti, spusť si správce úloh (Ctrl+Shift+Esc), Vlevo dole rozklikni Více informací a začni kopírovat. Vsadím boty, že disk vyletí na 100%."
"Tak a teď už tomu nerozumím vůbec????" nemůžeš, protože ignoruješ, co jsem ti napsal. Měl sis přečíst tohle: viewtopic.php?f=25&t=226214
jednoduše a prostě - s tím krámem co máš to nepojede. Pokud to nepochopíš, napiš si to na desku a mlať se s ní do hlavy, dokud to tam neproleze.
Víš čemu nerozumím já? Jak je možné, že homo sapiens, který má tak pomalý počítač, že roky čeká, než se vůbec spustí, měsíce čeká, než se mu spustí program po poklepání na ikonu atd. je přesvědčen o tom, že při kopírování souborů tenhle počítač poběží rychle? Můžeš mi to vysvětlit?

aloe
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod aloe » 31 bře 2023 10:04

Vážím si všech tvých rád. Na daný problém na co se ptáš vždy musím přijít páč se v síti moc neorientuji a trochu mi to trvá než na to přijdu a mezitím narazím na něco čemu nerozumím a ptám se, ale zároveň zjisštuji co jsi chtěl.
Pak např píšeš ať změním IP restartuje to a to a odpojíme WAN, ale to už jsem přeci dělal v rámci zkoušení rychlosti a výsledek byl, že to jelo i po vypojení WAN ale rychlost i bez internetu zůstala stejně malá 11MB/s.

Udělal jsem jen jednu věc, zrušil jsem na routeru Přidělené IP adresy o kterých jsem si myslel 8let, že tak se nastavují IP na tvrdo, ale byla to chyba. Ponechal jsem vše jako Dinamické IP adresy a právě po tom to z 30MB/s vystřelilo sice na chvíli i na 115MB/s a stabilně na 65-80 MB/s.
A proto mi bylo divný, že jednou to jít 80 může a po druhý jen 30.
A pak při kopírování 1.5G souborů i 10G to jede těch 65 ale pokud chci soubor o velikosti 22G tak to jede jen v Asustoru 6MB/s a v SMB vůbec.
Takže jak říkáš a doufám že to chápu dobře, se vyrovnávací paměť disku notebooku zahltí
např nativir, atd. A proto se to zpomaluje. Že????

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 31 bře 2023 10:17

Ptáš se pořád dokola na to samé, takže budu pořád dokola opakovat to samé.
ITCrowd píše:Všechno už jsem ti napsal. Takže znovu:
"Tak jestli je to tenhle: https://www.hdsentinel.com/storageinfo_ ... 7550A9E364 tak je to klasická plotna ještě sata300 => max. rychlost 300MB/s a když si na něj sáhne systém, což při připojení k internetu udělá minimálně službou update, tak je rychlost v ..." => kopírování bude bez problémů pouze v případě, že nebudeš připojen k internetu.
pro laiky - představ si dálnici (tvou rychlou síť) a BMW (asustor) a traktor (tvůj notebook). Ten traktor 130 nepojede. Nikdy. Půjč si stolní PC s 2,5Gb síťovkou a SSD diskem. A uvidíš, jak to bude lítat. nebo aspoň nový noťas s USB3 (kam dáš tu usb síťovku) a SSD diskem.
"SMB tak mi to hodí chybu 0x8007003B nelze kopírovat, ale přes Asustor ADM" - děkuji že poté co jsem asi tak 5x ptal, jak jsi sobory kopíroval předtím, než pomocí SMB jsem se to dověděl až teď. Nevím, jak probíhá kopírování pomocí ADM a nehodlám to zjišťovat.
"Novej notas kupovat nebudu" - to nikdo ani nechtěl. Navrhoval jsem ti koupi SSD. Obyčejný SSD 500GB stojí kolem 700,-. Stačí systém naklonovat, a počítač poběží tak rychle, že ho nepoznáš.
Zkusil jsi aspoň tohle? "A pokud máš pochybnosti, spusť si správce úloh (Ctrl+Shift+Esc), Vlevo dole rozklikni Více informací a začni kopírovat. Vsadím boty, že disk vyletí na 100%."
"Tak a teď už tomu nerozumím vůbec????" nemůžeš, protože ignoruješ, co jsem ti napsal. Měl sis přečíst tohle: viewtopic.php?f=25&t=226214
jednoduše a prostě - s tím krámem co máš to nepojede. Pokud to nepochopíš, napiš si to na desku a mlať se s ní do hlavy, dokud to tam neproleze.
Víš čemu nerozumím já? Jak je možné, že homo sapiens, který má tak pomalý počítač, že roky čeká, než se vůbec spustí, měsíce čeká, než se mu spustí program po poklepání na ikonu atd. je přesvědčen o tom, že při kopírování souborů tenhle počítač poběží rychle? Můžeš mi to vysvětlit?

aloe
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod aloe » 31 bře 2023 10:44

Mohl by si mi prosím poradit přesně jaký SSD disk mám koupit nebo můžu jaký kolik disk 2,5 palce do motebooku?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 31 bře 2023 10:46

Ten disk je stary minimalne 10 let, predpokladam ze jsi ho nikdy nedefragmentoval a jeste na nem mas Windows.
Notebook sam o sobe je hodne stary, viz rychlost komunikace pres USB.

S touhle kombinaci je nemozne dosahnout bezne rychlosti alespon 1 Gbit/s site, tzn konstatni rychlosti 100-120 MB/s,
o rychlosti 2,5 GBit/s ethernetu nemluve.

Muzes skusit na tom notebooku nabootovat z flashky Linux a skusit skopirovat nejake soubory, jestli to bude rychlejsi.
Pod Linuxem casto kopirovani dosahuje vyssich rychlosti. Ale porad plati limit historickeho hardware.

Disk muzes pouzit jakykoliv 2,5" SATA, jaky presne zalezi kolik chces investovat. Idealne stejne velky, kolik mas dat
na tom stavajicim, aby se ti to tam veslo.

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 31 bře 2023 11:01

Nákup toho SSD je investice, která nekončí i když ten ntb za měsíc vyhodíš. Pokud se tak stane, tak SSD z ntb vymontuješ a můžeš ho dát do jiného PC.

aloe
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod aloe » 31 bře 2023 11:18

Dobře objednám. Ale klonování jsem ještě nedělal, jen čistý instal win.
To bude asi porod, naposledy když jsem kupoval casopisy Computer, tak mi to nepřišlo jednoduché jako s obyč diskem. Tam se to instalovalo nějak jinač. Budeš mi muset prosím poradit. Já jsem stavěl jen stolní PC a notebookům jsem se vyhýbal obloukem.

Dodatečně přidáno po 8 minutách 56 vteřinách:
A kdybych třeba chtěl větší kapacitu Patriot P210, 2,5" - 1TB můžu instalovat i ten?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
    od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware
    40
    11996
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 12:51
  • PC s W11 Pro nevidím na síti.
    od pinzerce » 16 lis 2024 12:28 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2330
    od pinzerce Zobrazit poslední příspěvek
    16 lis 2024 13:56
  • Domaci server
    od petrvorisek » 13 pro 2024 19:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3399
    od petrvorisek Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 16:26
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4713
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48
  • HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
    od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem
    19
    4929
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 14:14

Zpět na “Sítě - hardware”