Ahoj,
potrebovala bych poradit. Mam asi pul roku stary pocitac, sestavovany po komponentach. Deska je GA-EP35-DS4, zdroj Corsair 400Wnebo450W - nejsem ted u toho, tak se nejsem jista kolik presne. Do nedavna mi v nem bezely 3 disky 2 nove barracudy 7200.10 320GB a jeden stary Digital Western. Na tom westernu byl os winXP ke staremu pc, na jedne z barracud byla nova instalace winXP. Z nejakeho duvodu se pri instalaci winXP na tu barracudu zapsala startovaci data systemu na stary WD a zbytek OS na novou barracudu(tim jsem si jista, normalne to pak z toho disku bezelo a bralo ho to jako systemovy)... a teda kdyz jsem odpojila WD tak system nenabehl... nepomohla ani konzola XPcek fixboot atd. To mi do nedavna nevadilo, ale ted jsem potrebovala ten WD prestehovat do stareho opraveneho pc. Takze jsem koupila novy harddisk barracuda 7200.11 coz je nejaka nova serie od seagatu. Tze disky co ted mam v pc 2starsi barracudy jumperem nastavene na SATA1, ta nova prisla bez jumperu takze na SATA2. No a ted konecne o co jde.
Chtela jsem XP preinstalovat na ten novy disk. Tze jsem odpojila ty starsi dva disky aby zase "nehaluzila" instalace XP. Nainsalovala jsem bez problemu system na novy disk, vse nabehlo ok. Pak jsem vypnula pc, znovuzapojila starsi dva disky zapla PC a hle... doslo to az do chvile kdy nabihaji windows... takova ta cerna obrazovka s progress barou. V ty to vytrvalo nezvykle dlouho, pak obrazovka zcernala a pc se restartovalo. Od te doby se restartuje vzdy ve chvili kdy dojde do faze ze by melo nacist boot.ini(tusim, proste ve chvilce, kdy hleda os na disku). Ten novy disk najednou zacal "mizet" z biosu, tzn jednou tam byl, pak zas ne... Nakonec tam byl, ale hodnoty jako head, cylinder atp byly vunulovane jako je to treba u cd mechanik. Instalacka winXP ten disk vubec nevidela. Nasledovala reklamace a novy stejny disk. Poznamenavam, ze v biosu mam ted naschval podle navodu k desce vypnute moznosti SATA2 takze by to melo emulovat PATA. - tudiz by to nemelo potrebovat zadne zvlastni ovladace pri instalaci XP... aspon podle toho navodu. Souhlasi? No a s tim novym diskem se to vyvijelo uplne stejne... ted je to ve fazi, ze z nej nenabehnout XP, bios ho vidi uplne normalne - tzn i se vsemi udaji, a instalacka XP pise, ze "instalacni program nema pristup k tomuto disku" ..takze ho nemuzu ani zformatovat, preinstalovat atd. Chystam se s tim navstivit servis, bohuzel se tam nedostanu hned, protoze ted nemam jak pc prevezt. Tak vas chci poprosit, jestli nekdo vite co delam spatne, popripade jestli to vypada na chybu desky nebo zdroje... nebo cokoliv, poradte pls. Potrebuju na tom pc dodelat bakalarku:/ Jinak ten prvni reklamovany disk pak nenasel ani jiny pc ve kterem jsem ho zkousela a taky ho zrestartoval. Bohuzel to teda vypada ze s tim diskem nenabehne system ani z jineho disku(coz mi prijde zvlastni), takze se nemuzu podivat zda ho winy vidi jako sekundarni disk.
Tak, to je vse co me ted k tomu napada... dik moc za jakykoliv rady... jsem v manipulaci s hw celkem novacek a i kdyz se snazim postupovat presne podle navodu vyrobcu a rad zkusenejsich znamych, tak tohle proste nevychazi.. asi jsem lama:)
Harddisk Barracuda 7200.11 uz 2 odesly
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Harddisk Barracuda 7200.11 uz 2 odesly
Ahoj, vítám tě tu na PC-Help.
Proč byly ty starší disky omezeny na SATA1?
Přijde mi divné, že by část disků běžela na SATA1 a část na SATA2.
Proč byly ty starší disky omezeny na SATA1?
Přijde mi divné, že by část disků běžela na SATA1 a část na SATA2.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Při instalaci na Sata disk potřebuješ instalovat Sata ovladač, nebo to umí již sama základní deska? Možná, že by pomohla instalace Sata ovladače stažená od výrobce disku. Tvoji základní desku neznám, tak to ber s rezervou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ahoj, teoreticky by melo byt myslim jedno jestli je disk jumperem nastaven na SATA1 nebo SATA2 kdyz je v biosu nastavena emulace na PATA. Deska si se SATA2 poradi... vsechny casti toho pc jsou tak pul roku stare, ta deska v te dobe byla uplne nove na trhu. Co je ale potreba je instalovat ovladace pri instalaci winxp.. aspon tak je to psane v manualu... pokud ty disky chces aby behaly jako SATA2... coz me by se nemelo tykat kdyz jsou v biosu nastavene jako PATA ne?...
dala jsem ten pc do servisu na diagnostiku... no a neprisli na to, cim to je, nove se jim ale povedlo, ze uz se to pc nakonec ani nezaplo atd:/ takze jdu reklamovat tu zakl. desku a budu doufat, ze tim se to vyresi... jinak asi budu muset reklamovat soucastku po soucastce. Dal mi desne topi grafika - je to ati ultimate hd saphire 2600 xt 256mb s pasivnim chlazenim, takze s tim ze hreje se pocita, oni mi ale rikali, ze je to az moc... na druhou stranu v tom servisu delaji vetsinou spis stare pocitace, takze co je a neni normalni u novych soucastek moc nevi:/ Taky mi rikali ze muze byt slaby zdroj, ale je to 450W Corsair, to mi prijde ze by melo stacit.
No nic, za par tydnu mam odevzdavat bakuli a tohle je pekne v haji:(
dala jsem ten pc do servisu na diagnostiku... no a neprisli na to, cim to je, nove se jim ale povedlo, ze uz se to pc nakonec ani nezaplo atd:/ takze jdu reklamovat tu zakl. desku a budu doufat, ze tim se to vyresi... jinak asi budu muset reklamovat soucastku po soucastce. Dal mi desne topi grafika - je to ati ultimate hd saphire 2600 xt 256mb s pasivnim chlazenim, takze s tim ze hreje se pocita, oni mi ale rikali, ze je to az moc... na druhou stranu v tom servisu delaji vetsinou spis stare pocitace, takze co je a neni normalni u novych soucastek moc nevi:/ Taky mi rikali ze muze byt slaby zdroj, ale je to 450W Corsair, to mi prijde ze by melo stacit.
No nic, za par tydnu mam odevzdavat bakuli a tohle je pekne v haji:(
Zpět na “Problémy s hardwarem”