Inkoustová tiskárna do 2000,- CZK

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Imh0tep
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Inkoustová tiskárna do 2000,- CZK

Příspěvekod Imh0tep » 04 črc 2008 07:34

Nemáte někdo tip na kvalitní, levnou tiskárnu s levným provozem? Měl jsem Canon i455, ale už dosloužila. Nicméně u značky Canon bych chtěl zůstat, jelikož jsem byl velice spokojen, a tak nemám důvod měnit. Kupoval jsem cartridge od Armoru (černá za 100,- barevná za 170,-). Dá se dnes koupit levná a přitom kvalitní inkoustová tiskárna s podobně levným provozem? Chtěl jsem koupit Canon PIXMA iP2500, ale když vidím, kolik stojí ty cartridge...

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Inkoustová tiskárna do 2000,- CZK

Příspěvekod Myloš » 04 črc 2008 09:37

Ceny cartridgí jsou skutečně nepříjemné.
Na stranu druhou – já mám Pixmu iP 4200 a potěšilo mě, že mi – přes hlášení o tom, že došla barva – umožní tisknout. Tyhle obslužné – spotřebu hlídací programy totiž začasté kecají; takhle jsem naposledy tisknul ještě dva měsíce poté, co barva ve většině nádržek „došla“, než došla skutečně.
Vůbec se to nedá srovnat s Epsonkama (kamarádka si kdysi pořídila jakousi stylus color a jakmile „došla“ libovolná barva, tiskárna odmítala cokoli vytisknout. Takovéhle hnusárny se pak musejí obcházet reseterem).
Je ale zase fakt, že stařičká HP DeskJet 690C mi s inkoustem vydržela asi rok, zatímco tahle moje Pixma se ozve při zhruba stejné spotřebě klidně za půl roku.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 črc 2008 10:32

Mám multifunkci HP Deskjet F4180 a jsem nadmíru spokojen. P5edtím jsem měl Pixmu od Canonu ale jakmile jsem viděl tisk na HP,tak jsem koukal jak ta Canonka příšerně tiskla, černá tam byla spíše šedá a barvy byly vybledlé a to podotýkám jsem měl vždy plné barvy. Nikdy si nekupuji nové kazety, řeším to doplňovací inkoustovou sadou, která je za pusu a doplňovat můžete prakticky kdykoliv. U Canonky jsem měl kazety oddělené a tvořeně jakousi vatou s tím, že trysky, tedy tisková hlava byla zvlášť a doplňování tedy bylo ještě snadnější, ted mám u HP kazetu s tryskami dohromady a tak vím, že jednou začnou trysky protékat a budu muset novou kazetu stejně zakoupit.. u HP stojí černá 300,- a barevná 400,- Dle mě ale nemá cenu kupovat pokud to není nezbytně nutné..doplňování je dle mě velme levné a zvládne to každý..pokud chceš novou tiskárnu,doporučím ti HP a možná některý Canon,ale mezi levnými je HP lepší, to mám odzkoušené. Rozhodně nechoď do Lexmarku,Epsonu atd.. na nové modely ještě nejsou doplňovací sady a kvalita tisku je příšerná..

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 04 črc 2008 13:46

Tady se musím ohradit mám Epson (vícero verzí)a přijde mi lepší v některých věcech než HPčko !!! je to o zvyku
za ty prachy je Epson jedničkou.
Mám odskoušeno že laciné HPčka jsou dost špatné na tisk a mechaniku.
a prim je stále u Canon
a nešel bych tedy do HPčka to už raději Epson.
Nové modely jsou naprosto bez problémů a doplňovací sady seženeš (on pan Tomina zase kecal :lol: )
ps: zase nebo opět? :lol:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 črc 2008 14:58

Nevím kdo tu mele kraviny?? Každý má prostě jiné zkušenosti a to co jsi doporučil ty,bych já v životě nedoporučil !!! Nevím jak jinde, ještě nedávno byl problém na nové modely sehnat doplňovací sady,jasně jde to dělat i jinými sady, vždyť inkoust jako inkoust,ale u barevných inkoustů může nastat problém...
Měl jsem doma na test i tu nejlevnější tiskárnu od HP za 800,- tzv bochník a tiskla naprosto krásně..když to porovnám s levnýma Canonama, tak děs a bída..ten bochník od HP je na trhu min. 7 let a stále je to jednička mezi nejlevnějšími low-endovými tiskárnami..tiskne levně a spolehlivě a hlavně moc pěkně..Epsona jsem neměl,ale znám z doslechu,že jejich multifunkce nestojí za nic..teď jich měl Epson tolik, že se v tom stejně nedá vyznat..
Mylošovi bych doporučil e-shop, kde máš 14 dní záruku na vrácení peněz..

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 04 črc 2008 17:23

Nevím nic o kravinách ale připadá mi to jako vytahování se.
Na tvou hloupou reakci jsem taky psal hloupost to jen pro porovnání pro inteligentní lidi .
A navíc prezentuj se čistě jen svým názorem a ne tím co neznáš!!!
Multifunkci Epson mám doma již druhou generaci a pracuji s ní skoro dennodeně takže můj názor má za sebou i nějakou zkušenost (kde test mnohdy je nicneříkající) a to tvoje laciné HPčko srčí do kapsy.
To že tvrdíš že je HP jednička v low-endu je vidět že jsi tiskárnu viděl jen ve výkladní skříni nebo na pultu protože kvalita tisku u Cannonu je o třídu výše a Epson za tu cenu nabízí solidní tisk ale HPčko se nemůžee zařadit ani cenou ani tiskem takže klídek.
ps: když už nevíš projdi si pár recenzí jednotlivců na netu ( ne časopisů či webstránek společností!!! to je komerce)
opět nám tu roste nový expert .......
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

guest

Příspěvekod guest » 04 črc 2008 17:49

Ono to je asi kus od kusu, kámoš má Canon Pixma 4500 za 2.400,-Kč a tiskne s ní professionální fotografie. Nějakými cartridgemi a plněním se nezabývá, dotiskne a koupí novou, ale u dvou už mu odešla tisková hlava dřív něž nápně.
Není sice do 2 litrů, ale doporučuji, fotky naprosto geniální, ale tady ne vždy za špatnou fotku může tiskárna.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 črc 2008 17:59

jarod72pm píše:Nevím nic o kravinách ale připadá mi to jako vytahování se.
Na tvou hloupou reakci jsem taky psal hloupost to jen pro porovnání pro inteligentní lidi .
A navíc prezentuj se čistě jen svým názorem a ne tím co neznáš!!!
Multifunkci Epson mám doma již druhou generaci a pracuji s ní skoro dennodeně takže můj názor má za sebou i nějakou zkušenost (kde test mnohdy je nicneříkající) a to tvoje laciné HPčko srčí do kapsy.
To že tvrdíš že je HP jednička v low-endu je vidět že jsi tiskárnu viděl jen ve výkladní skříni nebo na pultu protože kvalita tisku u Cannonu je o třídu výše a Epson za tu cenu nabízí solidní tisk ale HPčko se nemůžee zařadit ani cenou ani tiskem takže klídek.
ps: když už nevíš projdi si pár recenzí jednotlivců na netu ( ne časopisů či webstránek společností!!! to je komerce)
opět nám tu roste nový expert .......

Víš co? Nestojíš mi za to,abych tady plácal svojí energií a snažil se tě o něčem přesvědčovat. Máš svoje pravdy, tak si je nech a všímej si sám sebe, protože kdyby to tak každej dělal, je na světě mnohem lépe..!

P.S.: pokud si vážně myslíš, že jsi jedině ty nejchytřejší a že já jsem ten nejhloupější, že si čtu recenze na stránkách výrobců, tak to je mi tě upřímně líto..

guest

Příspěvekod guest » 04 črc 2008 18:11

Měl jsem doma na test i tu nejlevnější tiskárnu od HP za 800,- tzv bochník a tiskla naprosto krásně..když to porovnám s levnýma Canonama, tak děs a bída..ten bochník od HP je na trhu min. 7 let a stále je to jednička mezi nejlevnějšími low-endovými tiskárnami..tiskne levně a spolehlivě a hlavně moc pěkně.

Nevím co nyslíš bochníkem, ale pokud HP deskjet 5550 tak tu mám 3 roky a stála 3.200,- Tiskne geniálně, ale občas se zblázní a začne chrlit papír.
Btw tuhle v tom seriálu používá kriminálka Miami.
Přílohy
HP 5550.jpeg

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 črc 2008 18:20

Dal jsem si tu práci a našel linky, tak zde je ten bochník, který jsem měl na testování půjčený na jeden měsíc a tisknul opravdu dobře, a zde je moje nynější tiskárna, která mi plně vyhovuje..rozhodně vím a poznám kvalitu tisknu u různých značek, Canona jsem měl celkem dvakrát a ani jednou mě nepřesvědčil, s tím že jsem měl vždy stejnou předlohu a porovnával u vícero tiskáren, rovněž Lexmark mě nic moc neřekl..ale nemá to smysl zde někoho přesvědčovat. Už to neřešme, ale přeju Mylošovi ať dobře vybere..

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 04 črc 2008 20:11

Tomina píše:…přeju Mylošovi ať dobře vybere..

Já nevybírám, já mám (jak už jsem napsal, Pixma iP 4200).
Kdo vybírá, je Imh0tep, on se ptal.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 črc 2008 20:34

ahá..to jsem ale popleta..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC na grafický dizajn, cena do 50 000 Kč (2000 eur)
    od cobr4in » 12 črc 2024 18:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    3375
    od cobr4in Zobrazit poslední příspěvek
    15 črc 2024 20:33
  • Tiskárna HP Laserjet MFP M140W
    od McKousal » 29 dub 2025 18:13 » v Problémy s hardwarem
    2
    4871
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    03 kvě 2025 20:29
  • Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
    od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    4207
    od Radovan-kocour Zobrazit poslední příspěvek
    04 kvě 2025 15:32

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”