Mám doma dědka, používám ho na Word, Excel, Internet, filmy a hraju jednu hru Left4Dead na steamu. Měnil jsem hdd za ssd. Ještě bych tam mohl přihodit ramky, podle popisu jsou tam 2 sloty. Předpokládám, že je tam jedna 4Gb a dočetl jsem se maximální navýšeni až na 16Gb, mám tam dát další 4Gb nebo 8Gb? Víc asi postrádá smysl. Potřebuji notebook malinko urychlit. Multitasking a tak. Někdy mám otevřených i 10 a více dokumentů, xx fotek naráz, internet a přepínám neustále z jedné do druhé.
Bude čistá instalace, nemůžu nikde stáhnout nejnovější ovladač pro dedikovanou grafiku GT740M. Stáhnu oficiálně z nvidie a během instalace modrá smrt, musím obnovit, co jsem si udělal bod obnovy. Jelikož při výběru grafiky při spuštění L4D napíše “Nastavení displej NVIDIA nejsou dostupná. Nyní nepoužívate žádný displej připojený k jednotce NVIDIA GPU”. Je karta KO, nebo se odpojila nějak?
Takže prosím, jaké přesně ramky můžu koupit? Nějaký nápad na chybu s GPU? Kde stáhnout ovladač pro nvidiu? Jaký ovladač čipsetu když netuším, jaká tam je MB? BIOS musím aktualizovat?
Dodatečně přidáno po 32 minutách 35 vteřinách:
Ntb
Ntb ram upgrade
Re: Ntb ram upgrade
Presne oznaceni notebooku a idealne i oznaceni soucasne pameti? Pamet by mohla byt videt v CPU-Z
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pro vetsinu odpovedi by se hodilo vedet, co je to za "dědka". I kdyz se i tak da odvodit, ze k GT740M patri DDR3, ovladace ze stranek vyrobce notebooku a podporovany OS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
https://m.alza.cz/kancelar-a-papirnictv ... 433032.htm
Půjde zobrazit několik let po ukončení prodeje?
Jak se dostanu k ntb, podívám se na CPU-Z.
Půjde zobrazit několik let po ukončení prodeje?
Jak se dostanu k ntb, podívám se na CPU-Z.
Jiny ovladac nez od Nvidie neexistuje. Aktualni ovladac je z dubna 2019, verze 425.31.
Novejsi ovladac nema smysl stahovat, ten uz tvoji kartu nepodporuje. Pokud pri jeho instalaci
nastane problem, je karta mrtva. Tyhle notebooky maji zivotnost 3-5 let, tento ji prekrocil
minimalne dvojnasobne.
1. vyhod ten plotnovy disk a misto nej dej SSD - rozdil v rychlosti systemu bude obrovsky. Plotnovy disk je zlo
a Windows 10 nebo 11 s jeho pouzitim na system uz vubec nepocitaji.
2. RAM dej 2x 8GB da se koupit za par korun, 2x 8GB DDR3 na 1600 MHz by mely fungovat, treba Kingstony, ty nam funguji vsude.
Ze jsou tam DDR3 je jednak jasne z 2. generace Intelu, navic je to na screenshotu i napsane.
Novejsi ovladac nema smysl stahovat, ten uz tvoji kartu nepodporuje. Pokud pri jeho instalaci
nastane problem, je karta mrtva. Tyhle notebooky maji zivotnost 3-5 let, tento ji prekrocil
minimalne dvojnasobne.
1. vyhod ten plotnovy disk a misto nej dej SSD - rozdil v rychlosti systemu bude obrovsky. Plotnovy disk je zlo
a Windows 10 nebo 11 s jeho pouzitim na system uz vubec nepocitaji.
2. RAM dej 2x 8GB da se koupit za par korun, 2x 8GB DDR3 na 1600 MHz by mely fungovat, treba Kingstony, ty nam funguji vsude.
Ze jsou tam DDR3 je jednak jasne z 2. generace Intelu, navic je to na screenshotu i napsane.
“Aktualni ovladac je z dubna 2019, verze 425.31.”
Přesně tento jsem stahoval, instaloval a naskočilo BSOD.
SSD už mám nějaký rok.
Teď záleží, kolik stoji ramky. Aby se to vyplatilo.
Dodatečně přidáno po 59 vteřinách:
Edit, ještě zmiňuješ, že se dá pořídit za par korun. No tak uvidím.
Přesně tento jsem stahoval, instaloval a naskočilo BSOD.
SSD už mám nějaký rok.
Teď záleží, kolik stoji ramky. Aby se to vyplatilo.
Dodatečně přidáno po 59 vteřinách:
Edit, ještě zmiňuješ, že se dá pořídit za par korun. No tak uvidím.
DDR3 se bezne vyhazuji, jsou uz k nicemu. Budou ve spouste pocitacu i na sbernem dvore.
Aktualne je vyrabi uz jen cinsti vyrobci, 16GB muzes mit treba za 300 Kc:
https://www.odkarla.cz/operacni-pamet-k ... hz~p746268
Aktualne je vyrabi uz jen cinsti vyrobci, 16GB muzes mit treba za 300 Kc:
https://www.odkarla.cz/operacni-pamet-k ... hz~p746268
Těch 1600 MHz nemusím dodržet?
Je nějaký způsob, jak zjistit, že je GK opravdu KO? Už na tom moc nesejde, jen pro info, ať to vím.
Je nějaký způsob, jak zjistit, že je GK opravdu KO? Už na tom moc nesejde, jen pro info, ať to vím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1412
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
25 lis 2024 08:20