Ahoj, potřebuji poradit – ztráta přístupu k Instagramu a možný bezpečnostní problém.
Stalo se mi, že mi někdo změnil e-mail a telefonní číslo na mém Instagramovém účtu, takže se tam teď nedostanu. Ptal jsem se ChatGPT, a podle něj je pravděpodobné, že mi někdo prolomil heslo. Jen mi není jasné, proč jsem nedostal žádné upozornění na přihlášení z nového zařízení nebo změnu přihlašovacích údajů.
Jak to může někdo změnit bez toho aniž by měl přístup do mého emailu nebo mého telefonu? Poslal si snad ověřovací SMS na whatzap, zrovna se koukám a fakt tam ze včera mám 2 zprávy.
Den předtím jsem stahoval warez verzi jedné hry z „prověřeného“ webu, ale nemyslím si, že by to s tím přímo souviselo – spíš to beru jako nešťastnou náhodu. Každopádně jsem si ověřil, že můj e-mail byl podle Have I Been Pwned kompromitován už šestkrát, a přiznávám, že jsem neměl Instagram dvoufázově zabezpečený.
Teď se ale začínám obávat – mohl jsem si do PC něco stáhnout a může mi teoreticky někdo ukrást i celou relaci, přístup k dalším účtům (Steam, Gmail atd.) nebo uložená hesla z Google Password Manageru?
Od teď si říkám, že už radši budu hry kupovat, ale rád bych pochopil, co se vlastně mohlo stát, jak zjistím, jestli je moje PC bezpečné, a co můžu udělat pro ochranu ostatních účtů.
Díky za jakékoliv rady nebo zkušenosti!
Hacknuty instagram,facebook
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hacknuty instagram,facebook
Zdravím. kdo má přístup k Tvému PC/NB? Tohle že někdo zná tvůj e-mail i číslo mobilu je divný. Někdo z rodinu?
každopádně vlož log z HJT do sekce HJT.
viewforum.php?f=70
každopádně vlož log z HJT do sekce HJT.
viewforum.php?f=70
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”