Zdarec lidi, tak jednou denně se mi na počítači stane že se na pár vteřin začne sekat obraz i zvuk. Je to jako když vám ve hře dropnou fps v nějaký scéně a pak se to zas srovná a vše běží plynule. Děje se to nezávisle na tom co na počítači dělám. ( hra, film, prohlížeč )
Postupem času jsem v PC vyměnil zdroj, grafiku a navýšil RAM na 32 GB. Odpojil druhý HDD.
Bohužel "problém" stále přetrvává... I když je to spíš otravné...
Občasné zadrhnutí sytému
Občasné zadrhnutí sytému
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
Re: Občasné zadrhnutí sytému
Reinstall systému jednou za rok až dva není špatnej nápad. Sám provozozuju a vyřeší/předejde nějakým problémům 

CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dělalo to už dříve, nebo až teď, když se trochu oteplilo?
Dělalo to i dříve, na začátku jsem měl podezření na RAM, ale bez výsledku. PC byl komplet rozebrán, CPU odmaštěn a nanesena nová pasta. Pak vše zas složeno.
V BIOSu mám nastavený XMP profil, ramky jsou daný tak jak by měli být. Teploty se drží na krásných cca 60ti stupních v zátěži,
Reinstal si nechávám jako poslední možnost.
V BIOSu mám nastavený XMP profil, ramky jsou daný tak jak by měli být. Teploty se drží na krásných cca 60ti stupních v zátěži,
Reinstal si nechávám jako poslední možnost.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já jsem trochu zaujatý proti A-Data. Nemám s těmito SSD, obzvláště v NVMe provedení, dobré zkušenosti. Takže, jestli je možnost, půjčil bych si jiný M.2 disk, udělal klon stávajícího OS a pozoroval, jestli do bude zase dělat. Jinak by to mohlo dělat libovolné zařízení, pověšené na PCIe sběrnici (zvukovka, LAN a pod.). Tam jedině¨vypnout v BIOSu a dočasně použít LAN či USB zvukovku na otestování.
Primární SSD mám v plánu taky měnit za větší kapacitu, jen ještě nevím kdy. Někdy zkusím reinstall, dneska zatím OK ale je to dost náhodilá záležitost.
Bohužel jiný SSD nemám aktuálně k dispozici. Jedině plotnu a po pravdě tam se mi systém dávat nechce

Bohužel jiný SSD nemám aktuálně k dispozici. Jedině plotnu a po pravdě tam se mi systém dávat nechce

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 6196
-
od Qinter
Zobrazit poslední příspěvek
28 črc 2024 12:26